Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε εξηγεί στο Sportal ποιος συμπαίκτης του στην εθνική Γαλλίας μπορεί να κάνει το «άλμα» για το ΝΒΑ

Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε εξηγεί στο Sportal ποιος συμπαίκτης του στην εθνική Γαλλίας μπορεί να κάνει το «άλμα» για το ΝΒΑ

Χρήστος Τσάλτας 14:00 - 25.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:06 - 25.10.2024

Η πολυπόθητη επιστροφή στο ΝΒΑ ήρθε για τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε, ο οποίος έβαλε μπρος τις μηχανές με τους Φιλαδέλφεια 76ερς και απάντησε στο Sportal για το πόσο τον βοήθησε το επίπεδο του παιχνιδιού στην Euroleague, ενώ... έδειξε ποιος από τους συμπαίκτες του στην εθνική Γαλλίας είναι έτοιμος για την κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του καλοκαιριού. Η καταπληκτική παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου αποτέλεσε τον πιο σταθερό παίκτη της εθνικής Γαλλίας, στο δρόμο για το αργυρό μετάλλιο, εκτόξευσε τις μετοχές του στο μπασκετικό χρηματιστήριο. Σε τέτοιο βαθμό ώστε να αφήσει την Ρεάλ Μαδρίτης και να επιστρέψει στο ΝΒΑ, για χάρη των Φιλαδέλφεια 76ερς.

Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε κέρδισε την δεύτερη ευκαιρία του στην κορυφαία λίγκα του κόσμου με τον πιο εμφατικό τρόπο και χάρη στη δουλειά του. Στο παιχνίδι των Σίξερς απέναντι στους Μπακς ήρθε από τον πάγκο και η παρουσία του έδειξε πόσο σημαντικός μπορεί να γίνει στο παιχνίδι της ομάδας του.

Δυναμική είσοδο από Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ στην πρεμιέρα, εύκολη νίκη στη Φιλαδέλφεια για τους Μιλγουόκι Μπακς (vids)
NBA

06:53 - 24.10.2024

Δυναμική είσοδο από Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ στην πρεμιέρα, εύκολη νίκη στη Φιλαδέλφεια για τους Μιλγουόκι Μπακς (vids)

Οι Μιλγουόκι Μπακς με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ να κάνει τη διαφορά στην επίθεση και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ξεκινά τη δράση του με ένα εντυπωσιακό double double οι Μιλγουόκι Μπακς στον πρώτο αγώνα της σεζόν νίκησαν με 124-109 τους Σίξερς στη Φιλαδέλφεια. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν χωρίς τον Τζοέλ Εμπίντ και τον Πολ Τζορτζ.

Η ομάδα από την Πενσιλβάνια ετοιμάζεται για το primetime παιχνίδι της Κυριακής, κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλιάδες «μάτια» στην Ευρώπη. Κάτι που ξέρει καλά από την εμπειρία του στα μέρη μας.

Το Sportal ήταν ένα από τα ελάχιστα Μέσα στην Ευρώπη, αλλά και το μοναδικό ελληνικό, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γιαμπουσέλε για την επιστροφή του στη λίγκα, εστιάζοντας στην παρουσία του στην Euroleague.

«Πρώτα απ' όλα, είναι ακόμα νωρίς για μένα. Έχω παίξει μόλις ένα παιχνίδι εδώ ως τώρα, αλλά σίγουρα πρόκειται για δύο διαφορετικές λίγκες σε κάθε περίπτωση», ήταν τα πρώτα λόγια του εκρηκτικού φόργουορντ.

Δεν έμεινε εκεί όμως, καθώς συνέχισε λέγοντας ότι «στο ΝΒΑ παίζεις με κάποιους από τους καλύτερους παίκτες, όποιος κι αν αγγίζει τη μπάλα εδώ βλέπεις το επίπεδο, είναι χαρισματικοί και ταλαντούχοι παίκτες. Οπότε είναι κάτι το εκπληκτικό.

Έπειτα βλέπεις τη δράση η οποία είναι απίστευτη στα παιχνίδια. Αλλά επίσης στην Euroleague το παιχνίδι είναι πιο πολύ ομαδικό, υπάρχει ομαδική άμυνα, ομαδική επίθεση και όλα όσα κάνεις, θέλεις να παίζεις τα 24 δευτερόλεπτα κάθε επίθεσης, όπου έχεις plays για να παίξεις με τον σωστό τρόπο και να διαβάσεις καταστάσεις.

Είναι δύο διαφορετικές λίγκες, δύο διαφορετικά επίπεδα ανταγωνισμού. Το γεγονός όμως πως ήμουν σε θέση να παίξω για τρία χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης και να αγωνιστώ σε καυτές έδρες κόντρα σε δυνατές ομάδες με παίκτες πολύ καλούς είναι κάτι που με έκανε να κερδίσω εμπειρία και να νιώθω πιο άνετα τώρα όταν είμαι στο παρκέ και παίζω κόντρα σε σκληρές ομάδες. Οπότε με βοήθησε πολύ».

Η κουβέντα δεν έμεινε όμως μόνο στην εμπειρία του στην Euroleague, καθώς το καλοκαίρι ήταν άκρως παραγωγικό για τον ίδιο, με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Έτσι, με αυτή την ευκαιρία τον ρωτήσαμε ποιος από τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα θα μπορούσε να κάνει το... άλμα για το ΝΒΑ.

Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική. «Όταν κοιτάζω την εθνική ομάδα της Γαλλίας δεν βλέπω κάποιον παίκτη που να μην μπορεί να καταφέρει να σταθεί σε αυτή τη λίγκα. Θα πω ότι δεν πρόκειται να διαλέξω έναν ή δύο παίκτες από την εθνική. Νιώθω ότι όλοι από την ομάδα μας μπορούν να κάνουν κάτι στη λίγκα», ήταν τα λόγια του.

Κάτι που δεν απέχει από την πραγματικότητα, καθώς οι τρικολόρ κοίταξαν στα μάτια την Team USA για 40 αγωνιστικά λεπτά, δείχνοντας ισάξιοι παικτών όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Στεφ Κάρι, ο Κέβιν Ντουράντ και ο Τζέισον Τέιτουμ.