O GM της Μπάγερν Μονάχου: «Η Euroleague πρέπει να κοιτάξει προς το Ντουμπάι, να διευρύνει τους ορίζοντές της»

O GM της Μπάγερν Μονάχου: «Η Euroleague πρέπει να κοιτάξει προς το Ντουμπάι, να διευρύνει τους ορίζοντές της»

Sportal newsroom 12:29 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 14.08.2024

Κάτι παραπάνω από θετικός με την προοπτική επέκτασης της Euroleague στο Ντουμπάι εμφανίστηκε ο Μάρκο Πέσιτς, με τον GM της Μπάγερν Μονάχου να εξηγεί τους λόγους της σημασίας της κίνησης αυτής.

Το θέμα της επέκτασης της Euroleague στην αγορά της Μέσης Ανατολής και πιο συγκεκριμένα στο Ντουμπάι, παραμένει στην κορυφή της ατζέντας όσον αφορά το μέλλον της διοργάνωσης. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι ομάδες που εξετάζουν σοβαρά το θέμα αυτό, βλέποντας μια νέα αγορά να ανοίγεται στον ορίζοντα και να μπορεί να φέρει έσοδα στις ομάδες, αλλά και στη διοργάνωση, σε ευρύτερο πλαίσιο.

Ο Μάρκο Πέσιτς πήρε θέση για το θέμα αυτό, σε συνέντευξη που παραχώρησε και εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από θετικός στο να επεκταθεί η διοργάνωση στην αγορά του Ντουμπάι. Μάλιστα με δηλώσεις του τόνισε πως η Euroleague θα πρέπει να διευρύνει τους ορίζοντές της, πηγαίνοντας προς την Μέση Ανατολή.

Ο GM της Μπάγερν Μονάχου, μιλώντας για την κίνηση επέκτασης της Euroleague τόνισε: «Η Euroleague πρέπει να διευρύνει τους ορίζοντές της. Όχι αποκλειστικά με την έννοια ότι μια ομάδα από το Ντουμπάι πρέπει να παίξει στη διοργάνωση. Η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό το άνοιγμα, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχει με τη χρηματοδότηση και άλλα ζητήματα οικονομικής φύσης. Προσωπικά, παρακολουθώ μόνο την ομάδα μου, αλλά για να ανέβουν οι σύλλογοι σε υψηλότερο επίπεδο χρηματοδότησης, ο ανταγωνισμός πρέπει επίσης να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Γι' αυτό είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουμε την περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Αμερικής. Για να δούμε πώς μπορεί να λειτουργήσει η Euroleague σε αυτές τις αγορές. Η Euroleague Basketball παρακολουθεί τα δεδομένα και νιώθω ότι οι σύλλογοι συνεργάζονται για να λύσουν κάποια προβλήματα και ότι όλη η ιστορία πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση»