Ο Ίβιτσα Ζούμπατς στο Sportal: «Αν ήξερα πώς σταματιέται ο Γιάννης δεν θα μας έβαζε 40 σε κάθε αγώνα στο ΝΒΑ»

Ο Ίβιτσα Ζούμπατς στο Sportal: «Αν ήξερα πώς σταματιέται ο Γιάννης δεν θα μας έβαζε 40 σε κάθε αγώνα στο ΝΒΑ»

Χρήστος Τσάλτας 11:16 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:08 - 07.07.2024

Ο Ίβιτσα Ζούμπατς μίλησε στο Sportal για τη νοοτροπία του κάθε φορά που πατάει στο παρκέ και εξήγησε τον τρόπο που θα προσπαθήσει να σταματήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά.

Από το ξεκίνημα της προσπάθειας στο Προολυμπιακό Τουρνουά έχει εξελιχθεί στο απόλυτο σημείο αναφοράς για την ομάδα του επιθετικά. Ο Ίβιτσα Ζούμπατς βρίσκεται στην καλύτερη και πιο παραγωγική φάση της καριέρας του και δεν... το κρύβει. Αντιθέτως, ξεδιπλώνει όλο το ταλέντο του στο παρκέ.

Με υπογραφή... Ζούμπατς η Κροατία στο δρόμο της Ελλάδας
ΜΠΑΣΚΕΤ

22:46 - 06.07.2024

Με υπογραφή... Ζούμπατς η Κροατία στο δρόμο της Ελλάδας

Ντέρμπι στο ΣΕΦ, με την Δομινικανή Δημοκρατία να φτάνει στα... όριά της την Κροατία, όμως η αποτελεσματικότητα του Ίβιτσα Ζούμπατς έκρινε το παιχνίδι, με τους Κροάτες να φτάνουν στη νίκη με 80-77 και να κλείνουν θέση για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα.

Ο Κροάτης σέντερ κάνει εκπληκτικά πράγματα, οδηγώντας την ομάδα του Γιόσιπ Σέσαρ στο δρόμο για τον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ. Το εμπόδιο της Δομινικανής Δημοκρατίας ξεπεράστηκε, με τον ίδιο σε τρομερή κατάσταση να δίνει το σύνθημα.

Ο Big Zu, που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το βραβείο του MVP του τουρνουά, μίλησε στο Sportal για την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του τουρνουά, τη νοοτροπία του κάθε φορά που πατάει παρκέ, ενώ έχρησε ως φαβορί του αγώνα της Κυριακής την Ελλάδα, λόγω έδρας.

Σε ακόμα ένα παιχνίδι είχε επιβλητική παρουσία. «Αυτή είναι η νοοτροπία μου», όπως παραδέχτηκε χωρίς περιστροφές, για να ξεδιπλώσει στη συνέχεια ένα μέρος των σκέψεών του. «Θέλω να είμαι ο καλύτερος παίκτης για τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και την χώρα μου. Να είμαι ο καλύτερος και αυτή είναι η νοοτροπία που θα πρέπει να έχει ο κάθε παίκτης.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν και 11 ακόμα παίκτες που παίζουν σκληρά, είναι ομαδικό το παιχνίδι. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι τον εαυτό σου. Ό,τι χρειάζεται η ομάδα το κάνω, αν είναι να παίξουν όλοι μέσα από εμένα και να προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος παίκτης στο παρκέ και κάνω το καλύτερο».

Όλοι EURO LIVE: Η «απάθεια» του Σάουθγκεϊτ και ο Βέγκχορστ που εκθέτει τον Κούμαν!
SPORTAL ORIGINALS

23:56 - 06.07.2024

Όλοι EURO LIVE: Η «απάθεια» του Σάουθγκεϊτ και ο Βέγκχορστ που εκθέτει τον Κούμαν!

Όλοι Euro για τις ματσάρες της Αγγλίας με την Ελβετία και της Ολλανδίας με την Τουρκία. Ζωντανή σύνδεση με Βερολίνο, ο Παύλος Κουστέρης μεταφέρει το τρίτο ημίχρονο της πρόκρισης των «οράνιε». Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Η Κροατία απέχει 40 λεπτά από το μεγάλο δέλεαρ του καλοκαιριού, που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Σε 40 αγωνιστικά λεπτά θα παίξει τη θέση της στο Παρίσι, γεγονός το οποίο ανεβάζει το επίπεδο συγκέντρωσης.

Την ίδια ώρα που ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ υψηλός. «Έχουμε δύσκολο παιχνίδι. Δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα είμαστε στον τελικό, θέλαμε να είμαστε στον τελικό. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε όλο το κίνητρο του κόσμου. Δεν είμαστε φαβορί, η πίεση θα είναι στην Ελλάδα που θα παίζει σε ένα γεμάτο γήπεδο. Θα έχουμε την τιμή να παίξουμε μπροστά στο ελληνικό κοινό. Ανυπομονούμε. Έχουμε σπουδαίο κίνητρο».

Το μεγάλο task της βραδιάς δεν είναι άλλο από το μαρκάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο ίδιος θα κληθεί να τον μαρκάρει για ακόμα μια φορά. «Θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε», επεσήμανε χαρακτηριστικά, λίγο πριν γίνει πιο αναλυτικός σχετικά με το μαρκάρισμα του Greek Freak.

«Εάν το ήξερα δεν θα έβαζε 40 πόντους απέναντί μας σε κάθε αγώνα στο ΝΒΑ. Πρέπει να είσαι physical. Δεν είναι μόνο ένας παίκτης, πρέπει να βάλεις τους πάντες μπροστά του, να μικρύνεις τις αποστάσεις. Δεν μπορείς να δώσεις χώρο μέσα από αυτές τις αποστάσεις. Θα παλέψουμε για το καλύτερο», ήταν τα λόγια του.