Ο Ίβιτσα Ζούμπατς στο Sportal: «Ο Γιάννης άλλαξε τα πάντα - Μπορεί να πάει μακριά στο Παρίσι η Ελλάδα»

Ίβιτσα Ζούμπατς

Ο Ίβιτσα Ζούμπατς στο Sportal: «Ο Γιάννης άλλαξε τα πάντα - Μπορεί να πάει μακριά στο Παρίσι η Ελλάδα»

Χρήστος Τσάλτας 01:40 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 01:40 - 08.07.2024

Ο Ίβιτσα Ζούμπατς έβγαλε το καπέλο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μιλώντας στο Sportal και τόνισε πως η Εθνική με τον Greek Freak ως οδηγό μπορεί να πάει μακριά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική ομάδα έπρεπε να ξεπεράσει ένα εμπόδιο, αυτό της Κροατίας, ώστε να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια 40 λεπτών, η «γαλανόλευκη» τα κατάφερε, αφήνοντας την Hrvatska με την όρεξη για παρουσία στο Παρίσι.

Οι παίκτες του Γιόσιπ Σέσαρ προσπάθησαν, όμως με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε τρομερή κατάσταση δεν μπορούσαν να αλλάξουν τον ρου του αγώνα. Κάτι που παραδέχτηκαν και οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Κροατίας, με πρώτο τον Ίβιτσα Ζούμπατς, ο οποίος μιλώντας στο Sportal έβγαλε το καπέλο στον Greek Freak.

Ο Ντίνος Μήτογλου στο Sportal: «Γιατί όχι και μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

01:11 - 08.07.2024

Ο Ντίνος Μήτογλου στο Sportal: «Γιατί όχι και μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε στην κάμερα του Sportal για την πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θέτει τον πήχη για τη νέα προσπάθεια της γαλανόλευκης και περιέγραψε όσα ζει τη φετινή σεζόν.

Τον ρωτήσαμε τι ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση και η απάντηση του σέντερ των Λος Άντζελες Κλίπερς ήρθε αβίαστα από τα χείλη του.

«Ο Γιάννης άλλαξε τα πάντα, άλλαξε όλη τη βαρύτητα του παιχνιδιού», είπε χαρακτηριστικά επί του θέματος, προσθέτοντας «είναι τόσο καλός, τόσο καλός στο ζωγραφιστό και όλοι πρέπει να συνεισφέρουν. Όταν έβαλε τα σουτ από μακριά ήταν δύσκολο να τον μαρκάρεις. Η μοναδική αδυναμία του θα έλεγα ότι είναι τα σουτ από μακρινή απόσταση. Όταν τα βάζει είναι δύσκολο να τον κερδίσεις».

Ένας από τους παράγοντες του αγώνα ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης και τα τρίποντα που πέτυχε. «Όταν παίρνεις τέτοια σουτ, πρέπει να ζεις με την κατάληξή τους. Δυστυχώς για εμάς τα έβαλε και του αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και στην ομάδα του γιατί τα σουτ μπήκαν. Αυτό μας κόστισε το παιχνίδι στο τέλος», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Όσο για το πού μπορεί να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού; «Δεν έχω δει τις άλλες ομάδες, δεν μπορώ να έχω σίγουρη γνώμη. Όσο παίζουν με τον σωστό τρόπο και έχουν σημείο αναφοράς τον Γιάννη, τότε σίγουρα μπορούν να πάνε μακριά», είπε.

Από την πλευρά του, ο Τζαλίν Σμιθ μιλώντας στο Sportal εξήγησε ότι «είχε μέγεθος η Ελλάδα στο ρόστερ της. Έχουν βάθος και ακόμα και όταν δεν παίζει ο Γιάννης όλοι οι παίκτες μπορούν να κάνουν πράγματα παίζοντας 25-30 λεπτά και να δώσουν πράγματα στο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση».