Ο Κάρλικ Τζόουνς προτάθηκε στη μισή EuroLeague και τελικά κατέληξε στην Κίνα

Κάρλικ Τζόουνς

i

© Fiba

Ο Κάρλικ Τζόουνς προτάθηκε στη μισή EuroLeague και τελικά κατέληξε στην Κίνα

Γιώργος Γαβριλάκης 15:50 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 14.08.2024

Ο κορυφαίος πασέρ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Νοτιοσουδανός, Κάρλικ Τζόουνς, εγκαταλείπει το ΝΒΑ, προσπερνάει την Ευρώπη και πλέον ανήκει στους Ζετζιάνγκ Κόλντεν Μπουλς, που συμμετέχουν στο κινέζικο πρωτάθλημα.

Εξάντλησε κι αυτός κάθε πιθανότητα για να παραμείνει στις ΗΠΑ και εντός του περιβάλλοντος του ΝΒΑ, αλλά τελικά βαρέθηκε να περιμένει. Και δεν ήθελε να ρισκάρει άλλο, ούτε να περιοριστεί στην G-League -την αναπτυξιακή λίγκα του «μαγικού πλανήτη». Ο Κάρλικ Τζόουνς πάντως, σε αντίθεση με τον Κέντικ Ναν για παράδειγμα, που επέλεξε τον Παναθηναϊκό, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το ταξίδι στην Κίνα

Ο Νοτιοσουδανός γκαρντ, ο οποίος αποδεσμεύτηκε από τους Σικάγο Μπουλς, «έστειλε» το βιογραφικό του παντου και το οποίο ήταν εμπλουτισμένο με υπέροχες εμφανίσεις από την επιτυχημένη πορεία της αφρικανικής χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τελικά διάλεξε να αγωνιστεί στο CBA. Δηλαδή, στο κινέζικο πρωτάθλημα, μία επιλογή που κάνουν αρκετοί παίκτες του NBA που δεν βρίσκουν δουλειά στο κορυφαίο πρωτάθλημα και θέλουν εύκολα και γρήγορα χρήματα. 

Ο Τζόουνς είχε προταθεί σε πάρα πολλούς συλλόγους στο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ (ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός), αλλά δεν προέκυψε συμφωνία σε αυτά τα εδάφη. Πλέον, ο παίκτης ανήκει στους Ζετζιάνγκ Γκόλντεν Μπουλς, δηλαδή από τους «ταύρους» του Σικάγο, πάει στους «χρυσούς ταύρους» της κινέζικης πόλης Ζετζιάνγκ. 

H Μπασκόνια ανακοίνωσε την απόκτηση του Κρις Τσιόζα (vid)
EUROLEAGUE

15:40 - 01.11.2023

H Μπασκόνια ανακοίνωσε την απόκτηση του Κρις Τσιόζα (vid)

Το ενδιαφέρον της Μπασκόνια προέκυψε την ίδια στιγμή που ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς επέστρεψε στη Βιτόρια και τώρα η μεταγραφή ολοκληρώθηκε. Ο Κρις Τσιόζα εγκαταλείπει την Μούρθια και στο εξής ανήκει στους Βάσκους και θα αγωνίζεται στην EuroLeague.

Πρόκειται, για έναν παίκτη που έχει μέλλον μπροστά του, καθώς είναι 25 ετών, ενώ στο Μουντομπάσκετ οδήγησε την ομάδα του Νοτίου Σουδάν σε μία τεράστια επιτυχία: Στην απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (2024) και σε αυτή την πορεία ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, έχοντας στην εντυπωσιακή στατιστική του 20,4 πόντους και 10,6 ασίστ, τις περισσότερες από κάθε άλλον αστέρα της διοργάνωσης.