Ο Κένταλ Σμιθ στο Sportal: «Ο Λυκογιάννης θέλει να είμαι ηγέτης στον Πανιώνιο - Ας ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη με τον ΠΑΟΚ»

Ο Κένταλ Σμιθ στο Sportal: «Ο Λυκογιάννης θέλει να είμαι ηγέτης στον Πανιώνιο - Ας ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη με τον ΠΑΟΚ»

Χρήστος Τσάλτας 19:40 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:55 - 11.10.2024

Η επιστροφή στην Ελλάδα για την τρίτη θητεία του, ο ρόλος στον Πανιώνιο, ο στόχος της εξάδας και το επεισοδιακό φινάλε με τον ΠΑΟΚ. Ο Κένταλ Σμιθ μιλάει στο Sportal και μοιράζει ατάκες για όλα.

Η νέα σεζόν βρίσκει και πάλι τον Πανιώνιο στη... φυσική του θέση, τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Αυτή τη φορά με σαφώς πιο σταθερή βάση, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας πολύ μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα την τελευταία τριετία.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επέστρεψε για να μείνει στα «μεγάλα σαλόνια» και προχώρησε σε μερικές κινήσεις που δείχνουν τις διαθέσεις της. Ο Κένταλ Σμιθ ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Ο Αμερικανός γκαρντ επέστρεψε στην Ελλάδα, για την τρίτη θητεία του και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal είχε αρκετά να πει.

Από την μεταγραφή του στον Ιστορικό, έως τον ρόλο για τον οποίο τον προορίζει ο Άρης Λυκογιάννης τη νέα σεζόν και από τον μεγάλο στόχο της ομάδας του, που θέτει ψηλά τον πήχη, έως το πέρασμα από τον ΠΑΟΚ και όσα συνέβησαν την Πρωτοχρονιά του 2024 και τον οδήγησαν στην έξοδο.

Ο λόγος όμως στον πρωταγωνιστή της ημέρας, τον Κένταλ Σμιθ...

-Τρίτη σεζόν στην Ελλάδα με τρίτη διαφορετική ομάδα. Νιώθεις ως ένας έμπειρος παίκτης πλέον στη χώρα μας;

«Σίγουρα νιώθω ότι έχω εμπειρία και καλή αίσθηση για την λίγκα, την τακτική. Είμαι ενθουσιασμένος για τη σεζόν ώστε να πάω το παιχνίδι μου στο επόμενο επίπεδο. Νιώθω άνετα στη λίγκα. Είμαι εδώ και 3 χρόνια στη λίγκα και ξέρω τη να περιμένω. Είμαι ενθουσιασμένος για τη σεζόν που έρχεται».

-Σε σύγκριση με 2 χρόνια πριν, όταν αγωνίστηκες στον Κολοσσό Ρόδου, ποιο είναι το μεγαλύτερο άλμα που έχεις κάνει στο παιχνίδι σου;

«Καταλαβαίνω τι θέλει ο προπονητής. Η ελληνική λίγκα είναι διαφορετική. Καταλαβαίνω τον ρυθμό και την τακτική. Αυτό είναι το μεγαλύτερο άλμα για μένα, το πώς να τρέχω την επίθεση. Βλέπω τις διαφορές σε ένα γρήγορο τέμπο παιχνιδιού και στο πώς να επιτεθώ».

-Μπαίνεις στη σεζόν με βάρος στους ώμους σου;

«Κάθε σεζόν έχω βάρος στους ώμους μου και παίζω με το αίσθημα ανάγκης. Είναι πολύ ανταγωνιστική και επιθετική λίγκα. Όταν βγαίνω στο παρκέ θέλω να είμαι ανταγωνιστικός κάθε φορά, ακόμα και όταν είμαστε πίσω με μεγάλες διαφορές. Θέλουμε να βγαίνουμε στο παρκέ και να είμαστε ανταγωνιστικοί κάθε φορά».

-Ήσουν μια από τις μεταγραφές του καλοκαιριού για τον Πανιώνιο. Νιώθεις πως είσαι ένας από τους ηγέτες της ομάδας σου;

«100% νιώθω ένας από τους ηγέτες. Όταν με κάλεσε ο προπονητής κατά τη διάρκεια της off-season μου είπε ότι θα είμαι ένας από τους βασικούς εκφραστές στην επίθεση. Το να είμαι στη λίγκα για 3 χρόνια είναι μέρος των ευθυνών μου για την ομάδα να βοηθήσω αυτούς που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μάθουν τον ρυθμό του παιχνιδιού εδώ».

-Έχετε ένα κράμα από έμπειρους και νέους παίκτες. Τι είναι αυτό που έχεις ξεχωρίσει στην ομάδα;

«Γινόμαστε καλύτεροι καθημερινά. Ο προπονητής έκανε εξαιρετική δουλειά και όλοι μπορούμε να επωφεληθούμε. Η επίθεση ταιριάζει πολύ καλά με τους παίκτες που έχουμε και πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε κάθε μέρα».

-Τι θα θεωρηθεί επιτυχία στο τέλος της σεζόν, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο;

«Προσωπικά θέλω να παίζω σκληρά. Ο προπονητής μου δίνει την ελευθερία να παίζω με τον τρόπο που θέλω. Δεν θέτει κάποιον συγκεκριμένο αριθμό σε πόντους και ασίστ. Σαν ομάδα θέλουμε να φτάσουμε στην εξάδα. Είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα με τις δυνατότητες που έχουμε».

-Επέστρεψες στην Ελλάδα έπειτα από ένα πέρασμα από την VTB League. Οι πρώτες μέρες του 2024 όμως ήταν αρκετά περίεργες για σένα. Επειδή είναι η πρώτη φορά που μιλάς μετά από εκείνο το διάστημα, θες να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα, τι συνέβη με τον ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ είναι σπουδαίος οργανισμός, έχει σπουδαίο πρόεδρο. Ήταν η ώρα που εγώ έπρεπε να κάνω το επόμενο βήμα. Έπαιξα καλά στα παιχνίδια του BCL, αλλά η κατεύθυνση ήταν διαφορετική. Έτσι μίλησα εγώ με τον ατζέντη μου και είπαμε ότι ήταν το καλύτερο να πάμε σε άλλη κατεύθυνση».

-Υπάρχει καθόλου πικρία από την πλευρά σου;

«Λίγη πικρία υπάρχει. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ με υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες και εγώ έπαιξα καλά. Είχαμε τη νίκη κόντρα στον Άρη, η αρένα ήταν εξαιρετική. Ήταν δύσκολο για μένα αφήσω όλο αυτό γιατί έπαιρνα δύναμη από τον κόσμο. Ήταν στενάχωρο που έφυγα, αλλά έχω μόνο αγάπη για τη Θεσσαλονίκη, τον πρόεδρο της ΚΑΕ, που είναι απίστευτος. Ξέρει πόσο πολύ τον αγαπάω. Επέστρεψα όμως στην Ελλάδα και αυτό δείχνει πόσο μου αρέσει εδώ. Είχα πολλές επιλογές το καλοκαίρι, όμως επέλεξα να έρθω στην Ελλάδα για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα».

-Σύντομα θα τεθείς αντιμέτωπος του ΠΑΟΚ. Νιώθεις έτοιμος για αυτό το παιχνίδι;

«Κάτι παραπάνω από έτοιμος. Ανυπομονώ για αυτό το παιχνίδι».

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

«Ο κόσμος να ξέρει ότι έχουμε ένα σπουδαίο γκρουπ από Έλληνες και ξένους παίκτες. Θα παλέψουμε ακόμα και στις ήττες. Θέλουμε τη στήριξή σας, θέλουμε τη φωνή σας και να κάνετε θόρυβο σε αυτό το γήπεδο για εμάς».

-Μια ικανότητα που ξεχωρίζει στο παιχνίδι σου είναι αυτή του να επηρεάζεις το παιχνίδι την κρίσιμη ώρα. Πόσο άνετα νιώθεις την ώρα της κρίσης με την μπάλα στα χέρια σου;

«Είναι μια ικανότητα που την έχω αγκαλιάσει. Είμαι σε θέση να εδραιωθώ σε αυτό. Ο κόουτς θέλει να είμαι ηγέτης στο παρκέ, οπότε είτε σκοράρω είτε πασάρω θέλω να δίνω κάτι την ώρα της κρίσης για να βοηθάω την ομάδα».