Ο Κέμπα Ουόκερ αποσύρθηκε από τα παρκέ σε ηλικία 34 ετών!

Ο Κέμπα Ουόκερ αποσύρθηκε από τα παρκέ σε ηλικία 34 ετών!

Χρήστος Τσάλτας 21:55 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:27 - 02.07.2024

Πρόωρο τέλος σε μια μεγάλη καριέρα έβαλε ο Κέμπα Ουόκερ, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα παρκέ σε ηλικία 34 ετών και αφού αγωνίστηκε στην Μονακό την περασμένη σεζόν.

Μια τεράστια καριέρα γεμάτη σπουδαίες στιγμές, διακρίσεις, αναγνώριση, αλλά στο φινάλε της και πολλά προβλήματα τραυματισμών, έφτασε στο τέλος. Ο Κέμπα Ουόκερ πραγματοποίησε μια λαμπρή πορεία στα παρκέ του ΝΒΑ, κατάφερε να γράψει ιστορία ως κορυφαίος σκόρερ ενός οργανισμού της λίγκας και στο τέλος της καριέρας του πήρε γεύση από τα παρκέ της Euroleague και το κορυφαίο επίπεδο αυτής.

Με μια ιδιαίτερη και συγκινητική ανακοίνωση ο Ουόκερ είπε «αντίο» στο αγαπημένο του άθλημα, το μπάσκετ, στο οποίο αφοσιώθηκε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του από τα 2008, έως και σήμερα. 16 χρόνια τεράστιας καριέρας σε NCAA, NBA και Ευρώπη, ολοκληρώθηκαν για τον χαρισματικό άσο, που πλέον θα κάνει τα πλάνα για την επόμενη μέρα του.

Όλες οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων της Euroleague - Πόσοι και ποιοι NBAers έχουν ήδη κλείσει θέση στη νέα διοργάνωση
EUROLEAGUE

21:00 - 02.07.2024

Όλες οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων της Euroleague - Πόσοι και ποιοι NBAers έχουν ήδη κλείσει θέση στη νέα διοργάνωση

Η μεταγραφική δραστηριότητα είναι έντονη στο στρατόπεδο των ομάδων της Euroleague και το Sportal παρουσιάζει τα πεπραγμένα των 18 ομάδων μέχρι στιγμής, αλλά και τις μετακινήσεις από το ΝΒΑ στην Ευρώπη.

Ο KW15 έγραψε ιστορία στα γήπεδα του ΝΒΑ. Πριν μπει στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη βέβαια είχε γευτεί τη χαρά ενός τίτλου. Αυτό γιατί το 2011, στην τελευταία σεζόν της καριέρας του με το Κονέκτικατ, κατέκτησε το πρωτάθλημα, βάζοντας το όνομά του μια για πάντα στην ιστορία των Huskies, ως ένας εκ των σπουδαίων που φόρεσαν τη φανέλα του Κολεγίου.

Εν συνεχεία ήρθε το ΝΒΑ. Οι Σάρλοτ Χόρνετς τον επέλεξαν στο νο.9 του NBA Draft και εκείνος για 8 ολόκληρα χρόνια έγινε συνώνυμο του οργανισμού. Βρέθηκε 4 φορές σε All Star Game, ενώ μετά τους Χόρνετς ήρθαν οι Μπόστον Σέλτικς, οι Νιου Γιορκ Νικς και οι Ντάλας Μάβερικς στο ΝΒΑ.

Στην οκταετία που αγνίστηκε με τις «σφήκες» έγινε συνώνυμο του franchise. Κι αυτό γιατί είναι ο κορυφαίος σκόρερ στη ιστορία του οργανισμού, προσπερνώντας τον Ντελ Κάρι. Με τους Χόρνετς μάλιστα κατέχει ένα ακόμα ρεκόρ, καθώς είναι ρέκορντμαν συμμετοχών με την ομάδα από την Βόρεια Καρολίνα.

Η τελευταια σεζόν της καριέρας του τον βρήκε στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα στο Πριγκιπάτο, για λογαριασμό της Μονακό. Η ομάδα του Μόντε Κάρλο έριξε την βόμβα, όμως τα προβλήματα τραυματισμών ήταν εμφανή στο σώμα του και δεν του επέτρεπαν να έχει την εκρηκτικότητα και την ενέργεια που είχε στο διάστημα που αγωνιζόταν στα παρκέ του ΝΒΑ.

Ο χαρισματικός άσος μάλιστα ανακοίνωσε την απόφασή του να βάλει τέλος στα παρκέ σε εκπομπή στην οποία ήταν καλεσμένος και στην οποία παρουσιαστής ήταν ο Καρμέλο Άντονι. Οι δύο παίκτες συνδέονται με στενή φιλία, από τα χρόνια που μεσουρανούσαν στα παρκέ του ΝΒΑ και ο αλληλοσεβασμός βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.