Ο Κολοσσός φιλοξενεί πληγέντες των πυρκαγιών της Ρόδου και κάνει έκκληση για βοήθεια (vid)

Φρέιρε

i

Φρέιρε/©Photo by Hector Vivas/Getty Images

Ο Κολοσσός φιλοξενεί πληγέντες των πυρκαγιών της Ρόδου και κάνει έκκληση για βοήθεια (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:11 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:44 - 14.08.2024

Στο κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας, στη Ρόδο, οι άνθρωποι του Κολοσσού φιλοξενούν δεκάδες ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές που ακόμα ταλαιπωρούν το νησί των Ιπποτών και συγκεντρώνουν ήδη πρώτης ανάγκης για να μπορούσαν να προσφέρουν στους πληγέντες.

Τέτοια περίοδο κανονικά οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Ρόδου θα έπρεπε να απολαμβάνουν τις αμέτρητες ομορφιές του νησιού, αλλά δυστυχώς η ζωή είναι πιο σκληρή από τη φαντασία. Οι καταστροφικές πυρκαγιές δεν έχουν «κατασπαράξει» μόνο το φυσικό τοπίο του νησιού, αλλά έχουν εξωραΐσει και τους κατοίκους. 

Περιουσίες και σπίτια έχουν γίνει κάρβουνο και αναγκαστικά οι πληγέντες προσπαθούν να βρουν ένα μέρος για να περάσουν τη νύχτα και τις δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν. 

Ένα καταφύγιο είναι και το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλλιθέας, η έδρα του Κολοσσού, που από γήπεδο μπάσκετ έχει μετατραπεί σε... καταυλισμό. Ράτζα και ήδη πρώτης ανάγκης προσφέρονται στους ταλαιπωρημένους κατοίκους, ενώ ο αθλητικός σύλλογος κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει προσφέροντας τουλάχιστον νερό και φαγητό στους συνανθρώπους μας.  

Δεύτερη πράξη για την Εθνική Εφήβων κόντρα στην ταλαντούχα Ισπανία
EUROBASKET

09:45 - 23.07.2023

Δεύτερη πράξη για την Εθνική Εφήβων κόντρα στην ταλαντούχα Ισπανία

Μετά την εντυπωσιακή ανατροπή και τη νίκη επί της Ιταλίας στην πρεμιέρα του Eurobasket U18, η Ελλάδα αντιμετωπίζει το βράδυ της Κυριακής (23/7, 21:30, ΕΡΤ3) την Ισπανία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της διοργάνωσης που διεξάγεται στη Νις της Σερβίας.

Μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα ο Κολοσσός έδωσε την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις και έδειξε τις ανάγκες που υπάρχουν, ειδικά από τη στιγμή που οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε αμέτρητες εκτάσεις στο νησί των Ιπποτών και λογικά οι άνθρωποι που θα χρειαστούν βοήθεια θα πληθαίνουν μέρα με την ημέρα.