Κώστας Σλούκας: «Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει το όνομα Παύλος Γιαννακόπουλος για τον Παναθηναϊκό»
i

Κώστας Σλούκας / © Intime

Κώστας Σλούκας: «Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει το όνομα Παύλος Γιαννακόπουλος για τον Παναθηναϊκό»

Ευτυχία Οικονομίδου 12:28 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 20.09.2024

Στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας, στάθηκε στη σημασία και στο μύθο πίσω από το πρόσωπο του αείμνηστους... πατριάρχη των «πρασίνων».

Στο King George το μεσημέρι της Παρασκεύης (20/9) δεν βρίσκονταν μόνο τουρίστες. Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος, φιλοξένησε εκλεκτούς καλεσμένους και αυτό γιατί εκεί ο Παναθηναϊκός οργάνωσε και διεξήγαγε την συνέντευξη Τύπου, μία μέρα πριν το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ανάμεσα τους ο γιος του αείμνηστους ιδιοκτήτη των «πρασίνων» και νυν μεγαλομέτοχος της ομάδας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος μάλιστα είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τον αγαπημένο προπονητή του πατέρα του!

Βέβαια, όταν ήρθε η ώρα των αγωνιστικών πρωταγωνιστών, τότε ο Κώστας Σλούκας πήρε τον λόγο και πριν μιλήσει για την ομάδα, αναφέρθηκε στον Παύλο Γιαννακόπουλο. «Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό το όνομα για τον Παναθηναϊκό, αλλά και συνολικά για το ελληνικό μπάσκετ», είπε για αρχή και εξήγησε πως δεν πρόκειται απλώς για μία μεγάλη μορφή, αλλά «για τον πατριάρχη της Παναθηναϊκής ιδέας».

Τέλος πρόσθεσε πως «είναι ξεχωριστό που φέτος το τουρνουά στη μνήμη του γίνεται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Στόχος είναι να απολαύσει ο κόσμος και οι παίκτες αυτό που θα συμβεί σε έναν ιστορικό χώρο». Ταυτόχρονα όμως, θα γίνει... κάτω από τα αστέρια. Τελευταία φορά που ο Σλούκας έπαιξε μπάσκετ σε ανοικτό γήπεδο θυμήθηκε πως ήταν πριν από 20 χρόνια! «Πρέπει να ήμουν 13 χρονών την τελευταία φορά». Βέβαια αυτό είχε συμβεί κάπου στη Θεσσαλονίκη και όχι σε αρχαιολογικό χώρο.