Ο Λάρκιν που βλέπει κόκκινο και μυρίζει... αίμα, ο Εβάν Φουρνιέ, ο Φιλίπ Πετρούσεφ και τα παιχνίδια της μοίρας!

Εβάν Φουρνιέ

i

Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Λάρκιν που βλέπει κόκκινο και μυρίζει... αίμα, ο Εβάν Φουρνιέ, ο Φιλίπ Πετρούσεφ και τα παιχνίδια της μοίρας!

Νίκος Καλαμπάκας 18:52 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:02 - 20.10.2024

Ο Ολυμπιακός είδε τον Λάρκιν να κάνει για μια ακόμα φορά τα γνωστά του... όργια αντικρίζοντας τα ερυθρόλευκα. Μπορεί οι Πειραιώτες να ηττήθηκαν εντός παρκέ, κέρδισαν ωστόσο τη νοοτροπία του Φουρνιέ έξω από αυτό, ενώ πλέον, καλούνται να λύσουν και τον γρίφο που ακούει στο όνομα Φιλίπ Πετρούσεφ...

Η 4η αγωνιστική της Euroleague πλήγωσε τον Ολυμπιακό, αφού η ομάδα του Πειραιά είδε την Εφές να κάνει εξαιρετικό ματς, τον Σέιν Λάρκιν να θυμάται τα νιάτα του, την ώρα που ο Φουρνιέ έδειξε πως αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα του Πειραιά και ο Πετρούσεφ... «πονοκέφαλος».

Θυμηθείτε στο πρόσφατο παρελθόν πόσες φορές πριν τον αγώνα Εφές - Ολυμπιακού ο Σέιν Λάρκιν ήταν αμφίβολος. Λες και ο γκαρντ από τις ΗΠΑ περιμένει αυτό το ματς, ώστε να κάνει το restart του και να ξεκινήσει να... τραβάει στη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια ακούει Λάρκιν και τρέχει, αφού δεν έχει βρει το γιατρικό να περάσει χειροπέδες στο μεγάλο όπλο της Εφές, με συνέπεια να τον βλέπει να οργιάζει πάντα στα μεταξύ τους ματς και ειδικά σε αυτά που γίνονται στην Πόλη. Δεν ήταν λοιπόν κάτι νέο η εμφάνισή του το βράδυ της Παρασκευής 18/10, όταν και «εκτέλεσε» τους Πειραιώτες.

Σέιν Λάρκιν

Από την άλλη, ηγέτης των ηττημένων σε αυτό το ματς ήταν ο Φουρνιέ. Ο Γάλλος έδειξε ότι διαθέτει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα ώστε να είναι ένας εξ' αυτών που θα ηγηθούν φέτος της ομάδας. Δεν ήταν μόνο τα καλάθια που σημείωσε, κάποια εξ' αυτών εντυπσιακά! ήταν και η νοοτροπία που έδειξε στο τέλος, όταν έκανε δύο λάθη με την μπάλα και ένα κακό σουτ στα 9 δευτερόλεπτα.

Πήρε πάνω του την ευθύνη, βγήκε μπροστά και έδειξε ότι δεν φοβάται να κάνει το step up όταν αυτό απαιτείται, είτε εντός παρκέ, είτε εκτός αυτού. Ο Ολυμπιακός περιμένει να τον δει ακόμα καλύτερο όταν θα έχει εγκληματιστεί πλήρως κι εκείνος ξέρει πως έχει πολλά να δώσει στη νέα του ομάδα...

Πάμε τώρα και στον Πετρούσεφ. Ο σοφός λαός έλεγε από τα πολύ παλιά χρόνια ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά». Στην περίπτωση του Πετρούσεφ, αυτό φαίνεται να ισχύει.

Ο Μπαρτζώκας έστειλε το μήνυμα στον Πετρούσεφ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:08 - 20.10.2024

Ο Μπαρτζώκας έστειλε το μήνυμα στον Πετρούσεφ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι ο Φιλίπ Πετρούσεφ θα παραμείνει κανονικά παίκτης του ρόστερ της ομάδας, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας με την απόφασή του να τον αποκλείσει από το πρωτάθλημα του έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Ο Φιλίπ φαίνεται οτι ψάχνεται από το καλοκαίρι ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ο Ολυμπιακός στις θέσεις των ψηλών ίσως να είναι αυτή τη στιγμή η πιο πλήρης ομάδας στην Ευρώπη. Με την επιστροφή του Βεζένκοφ δημιουργήθηκε στο «4» και το «5» μια υπεροπλεία που αντί Ν χαλαρώνει τον κόουτς, ίσως του δημιουργήσει πρόβλημα.

Όσο οι Φαλ και Μιλουτίνοφ ήταν εκτός, όλα ήταν καλά στο λιμάνι. Τώρα που επέστρεψαν όμως, ξεκινάνε τα προβλήματα. Ο Πετρούσεφ είχε ζητήσει από το καλοκαίρι να επιστρέψει ως δανεικός στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ολυμπιακός δεν το σκεφτόταν καν όσο οι Φαλ και Μιλουτίνοφ ήταν εκτός δράσης.

Τώρα που επιστρέφουν, ίσως είναι καλύτερα να γίνει το χατίρι του παίκτη και το καλοκαίρι να εξεταστούν τα νέα δεδομένα, αφού όπως και να έχει δεν παύει να αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο των Πειραιωτών.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Θα συνεχίσει να είναι, όμως θα πρέπει να είναι και ικανοποιημένος ο ίδιος, στόχος του οποίου είναι κάποια στιγμή να επιστρέψει στο NBA. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχει λεπτά συμμετοχής και στον Ολυμπιακό, με αυτό το ρόστερ, τίποτα δεν είναι δεδομένο... Δεν πάει καιρός από τότε που οι φήμες για την επιστροφή του στο Βελιγράδι οργίαζαν. Πλέον, η μοίρα ίσως να τον φέρει πιο κοντά στην πατρίδα του!