Από την αγκαλιά του πατέρα του συμπαίκτες στο ΝΒΑ - Ο Μπρόνι Τζέιμς ανήκει στους Λέικερς και η ιστορία είναι έτοιμη να... γραφτεί!

Από την αγκαλιά του πατέρα του συμπαίκτες στο ΝΒΑ - Ο Μπρόνι Τζέιμς ανήκει στους Λέικερς και η ιστορία είναι έτοιμη να... γραφτεί!

Γιώργος Γαβριλάκης 08:10 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:23 - 28.06.2024

Ποτέ στα χρονικά πατέρας και γιος δεν έχουν παίξει την ίδια περίοδο στο ΝΒΑ. Πόσο μάλλον στην ίδια ομάδα. Οι Λέικερς όμως, επέλεξαν στο Νο 55 του Draft τον Μπρόνι και ο πρωτότοκος γιος της φαμίλιας των Τζέιμς θα συνεργαστεί με τον πατέρα του στην ομάδα του Λος Άντζελες.

Αν υπήρχε έστω και μία πιθανότητα ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ως ελεύθερος (για πρώτη φορά μετά το 2018) θα επέλεξε άλλη ομάδα για να ολοκληρώσει την καριέρα του πέραν των Λέικερς, τότε αυτή (η πιθανότητα) εξανεμίστηκε. Διότι, οι Λιμνάνθρωποι τελικά έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, επικαλέστηκαν το συναίσθημα, έκαναν ακόμα και... επιθετικό μάρκετινγκ για να αποφύγουν τις εκπλήξεις και εν τέλει κάτι που φαινόταν εδώ και δεκαετίες αδύνατο να συμβεί, γίνεται πράξη.

Η ομάδα του Λος Άντζελες, τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/6) επέλεξαν στο No55 του NBA Draft τον Μπρόνι Τζέιμς. Κι αν κάτι σαν θυμίζει το μικρό του όνομα και σίγουρα το επώνυμο τότε έχετε δίκιο: Είναι ο πρωτότοκος γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος πριν από σχεδόν ένα χρόνο παραλίγο να χάσει τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια προπόνησης. Τώρα είναι υγιείς και έτοιμος για την επαγγελματική του καριέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Δίπλα στον άνθρωπο που βοήθησε κατά τη ήμισυ να έρθει στη ζωή.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ο γιος ακολούθησε τα χνάρια του παρέα του. Στο ΝΒΑ είναι πολλοί οι απόγονοι βετεράνων αθλητών που έγιναν ακόμα και πολύ καλύτεροι από τους πατεράδες τους. Όπως ο Στέφεν Κάρι για παράδειγμα, τέκνο του Ντελ Κάρι, ο οποίος ξεχώρισε στο ΝΒΑ τη δεκαετία του '90, αλλά δεν έκανε δα και τον... πάταγο μελλοντικού Hall of Famer γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Μόνο που κανένας εξ αυτών δεν αγωνίστηκε ταυτόχρονα στον «μαγικό πλανήτη» (έστω ως αντίπαλος) με τον πατέρα του. Τώρα ο Μπρόνι θα φοράει το χρυσά-μοβ χρώματα των Λέικερς, που το μόνο που απομένει για να γραφτεί ιστορία είναι ο ΛεΜπρόν να υπογράψει την τριετή επέκταση που του προσφέρει η ομάδα. Κάτι που δεν θα αργήσει να συμβεί!

Οι Λέικερς, με τον τρόπο τους, είχαν ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό της διαθέσεις τους. Το τελευταίο του pick θα ήταν ο Μπρόνι, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε αφήσει καλές εντυπώσεις με όποιο ομάδα κι αν προπονήθηκε πριν από το Draft. Απλώς, υπήρχε ένα είδους... φόβου, μήπως και κάποιος από τους οργανισμούς που επέλεξαν πριν από αυτούς στη λοταρία, τελικά «έκλεβε» τον 20χρονο γκαρντ. Γι' αυτό επιστράτευσαν άλλου είδους μέσα και όπως αποκάλυψε ο πρώην GM των Ουόριορς και νυν αναλυτής στην τηλεόραση, Μπομπ Μάιερς: Ο ατζέντης των Τζέιμς, Ριτς Πολ, λίγη ώρα πριν από τις επιλογές των ομάδων στον δεύτερο γύρω, διέρρευσε πως ακόμα κι αν ο Μπρόνι επιλεγεί στο Draft, τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στην Αυστραλία.

Είναι άγνωστο αν αυτή η... άποψη επηρέασε τους Φοίνιξ Σανς ή τους Γιούτα Τζαζ, που τον είχαν στη λίστα τους, αλλά τελικά η ουσία ήταν πως έμεινε διαθέσιμος στο No 55 και οι Λέικερς δεν μπορούσαν παρά να τον βάλουν στον οργανισμό τους!

Οι επιλογές των ομάδων στο NBA Draft 2024