Ο λόγος που ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε καταγγελία στην Euroleague μετά το ματς με την Φενέρμπαχτσε

Ο λόγος που ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε καταγγελία στην Euroleague μετά το ματς με την Φενέρμπαχτσε

Sportal newsroom 15:04 - 26.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:09 - 26.10.2024

Οι σημαίες του Ψευδοκράτους στην Ulker Sports Arena της Κωνσταντινούπολης κινητοποίησε τον Παναθηναϊκό, που έκανε σχετική καταγγελία στην Euroleague, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε και τις ελληνικές αρχές.

Στην Ulker Sports Arena και σε ολόκληρη την Κωνσταντινούπολη ήταν από το πρωί της Παρασκευής (25/10) η ατμόσφαιρα ήταν... βαριά. Και το βράδυ της ίδιας μέρας, την βάρυνε ακόμα περισσότερο ο Παναθηναϊκός, που νίκησε την Φενέρμπαχτσε μέσα στην έδρα της.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι Τούρκοι οπαδοί θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων (4 νεκροί) από την μελετημένη έκρηξη στην Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανική βάση της Άγκυρας, την οποία και ανέλαβε το κουρδικό PKK, ανήρτησαν πανό, εμφανίστηκαν συλλυπητήρια μηνύματα στις οθόνες του γηπέδου, αλλά και πολλές σημαίες της Τουρκίας. Επίσης και μερικές του Ψευδοκράτους. Που μοιάζει με την επίσημη της χώρας, αλλά είναι περισσότερο λευκή παρά κόκκινη.

O Οσμάν παίρνει τη θέση του Γκριγκόνις στο ρόστερ του πρωταθλήματος για να παίξει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:56 - 26.10.2024

O Οσμάν παίρνει τη θέση του Γκριγκόνις στο ρόστερ του πρωταθλήματος για να παίξει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Μία μέρα πριν το ντέρμπι «αιωνίων» ο κόουτς του Παναθαναϊκού επέλεξε να ενεργοποιήσει τον Τσεντί Οσμάν στη λίστα των ξένων για τις εγχώριες διοργανώσεις για να τον χρησιμοποιήσει την Κυριακή (27/10) κόντρα στον Ολυμπιακό. Αντ' αυτού ο Μάριους Γκριγκόνις μένει εκτός.

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού μόλις τις εντόπισαν, πριν καν την έναρξη του αγώνα προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες κάνοντας μάλιστα και σχετική καταγγελία στην Euroleague, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσαν και τις ελληνικές αρχές.

Μόνο και μόνο η οπτική της σημαίας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), που δεν αναγνωρίζεται από καμία χώρα, παρά μόνο από τις αρχές της Τουρκίας, κινητοποίησε την διοίκηση των «πρασίνων» που ακολούθως θέλησε με τον τρόπο της να εκφράσει μία πολιτική θέση και μία δυσαρέσκεια.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Παρεμπιπτόντως, αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της σημαίας και της ενέργειας του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα αντίποινα του τούρκικου στρατού για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, είχαν ως αποτέλεσμα 27 θανάτους αμάχων στο Βόρειο Ιράκ και στην Συρία, σε περιοχές που δραστηριοποιείται το PKK.