Λορέντζο Μπράουν: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου» (vid)

Λορέντζο Μπράουν: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:41 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:49 - 08.07.2024

H Ισπανία με πρωταγωνιστή τον Λορέντζο Μπράουν του Παναθηναϊκού προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο νατουραλιζέ Αμερικανός εξήγησε πόσο σημαντική επιτυχία ήταν για τον ίδιο.

Με την εθνική ομάδα της Ισπανίας ο Λορέντζο Μπράουν έχει ήδη στην συλλογή του ένα χρυσό μετάλλιο. Αυτό που κατέκτησε στο EuroBasket της Γερμανίας το 2022. Μόνο που τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά και λίγο καιρό πριν ξεκινήσει τη δράση του με τον Παναθηναϊκού, που είναι η νέα του ομάδα, θα κάνει ένα όνειρό του πραγματικότητα.

«Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου», δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος είναι και ο νατουραλιζέ της «φούρια ρόχα». Λίγο μετά τη νίκη επί των Μπαχαμών στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά της Βαλένθια, όπου ο Μπράουν ήταν ο πρώτος σκόρερ (18 πόντοι) και ο καθοδηγητής του συνόλου, δήλωσε πως «είναι απίστευτο το συναίσθημα. Θα παίξω για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μία διοργάνωση που θα βρίσκονται οι καλύτεροι αθλητές του πλανήτη. Νοιώθω ευλογημένος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Δεν είναι μία διάκριση που βιώνουν όλοι».

Ο Λορέντζο Μπράουν δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, πράγμα που χαροποιεί και τον ίδιο, αλλά και τον κόουτς Εργκίν Αταμάν που τον επέλεξε ως την πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού για φέτος. Στο ματς με τις Μπαχάμες έβαλε τρία τρίποντα μέσα σε 94'' στο τέλος της δεύτερης περιόδου, ενώ συνολικά στην αναμέτρηση ήταν καταπληκτικός.

Σε λίγο θα γίνει και... Αθάνατος: Ο Ρούντι Φερνάντεθ θα παίξει με την Ισπανία για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (vids)
ΜΠΑΣΚΕΤ

10:56 - 08.07.2024

Σε λίγο θα γίνει και... Αθάνατος: Ο Ρούντι Φερνάντεθ θα παίξει με την Ισπανία για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (vids)

Μέχρι και τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής μπορεί να έχουν λιγότερη εμπειρία από τον Ρούντι Φερνάντεθ στους Αγώνες που επιμελούνται. Διότι ο Ισπανός, στην «πόλη του φωτός», θα εμφανιστεί για έκτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Από την Αθήνα του 2004 μέχρι το Παρίσι του 2024, ο 39χρονος σταρ ακολουθεί τη διαδρομή χωρίς στάσεις και παρακάμψεις...

«Παίζαμε στη Βαλένθια και ο κόσμος ήταν στο πλευρό μας. Είχαμε πλεονέκτημα, ενώ ήμασταν και κατάλληλα προετοιμασμένοι για το ματς με τις Μπαχάμες», πρόσθεσε ο Μπράουν και κατέληξε πως «αντιμετωπίσαμε αρκετούς ταλαντούχους παίκτες. Τρεις από αυτούς παίζουν στο NBA άλλωστε, αλλά η άμυνά μας ήταν πολύ καλή και αυτή μας έδωσε τη δυνατότητα να πάρουμε τη νίκη».