Ο «μαγικός» Ουεμπανιαμά συνεχίζει να εντυπωσιάζει... (vid)

Βίκτορ Ουεμπανιαμά

Ο «μαγικός» Ουεμπανιαμά συνεχίζει να εντυπωσιάζει... (vid)

Χρήστος Τσάλτας 22:01 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:31 - 14.08.2024

Σε ακόμα ένα παιχνίδι στο γαλλικό πρωτάθλημα ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά διέλυσε τα κοντέρ, οδηγώντας την Μετροπολιτάνς 92 σε νίκη απέναντι στην Μπουρζ (93-82).

Φέτος είναι η χρονιά του Βίκτορ Ουεμπανιαμά όχι μόνο στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά γενικότερα στην μπασκετική Ευρώπη. Ο χαρισματικός άσος οδηγεί την Μετροπολιτάνς 92 εκ του ασφαλούς, δείχνοντας πως είναι έτοιμος για το επόμενο -μεγάλο- βήμα στην καριέρα του.

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ ήταν κυρίαρχη απέναντι στην Μπουρζ και χωρίς να δυσκολευτεί έφτασε σε ακόμα μια νίκη, που την εδραιώνει στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η 21η νίκη της ομάδας από το Παρίσι σε 31 παιχνίδια πρωταθλήματος, παραμένοντας στην δεύτερη θέση της κατάταξης πίσω από την Μονακό που μετράει ρεκόρ 26-6.

Ο «Wemby» για ακόμα μια φορά ήταν ασταμάτητος, κάνοντας πολύ απλά τα πράγματα για τους συμπαίκτες του. Στα 30 λεπτά που έμεινε στο παρκέ το next big thing του παγκοσμίου μπάσκετ μέτρησε 25 πόντους με 6/16 σουτ, 12/12 βολές, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 5 τάπες, σε μια ακόμα πληθορική και κυριαρχική παρουσία στο παρκέ.

Η Μετροπολιτάνς 92 συνέχισε χωρίς απώλειες, με τον Wemby να τραβάει τα βλέμματα και να ηγείται της ομάδας του, κάτι που κάνει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν νε χαρακτηριστική ευκολία τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως το παιχνίδι δεν διεξήχθη στην φυσική έδρα της Μετροπολιτάνς 92, toi Palais des Sports Marcel Cerdan, αλλά στο μεγαλύτερο γήπεδο του Παρισίου, την Accor Arena, η οποία ήταν κατάμεστη για να παρακολουθήσει δια ζώσης το wonder boy της Γαλλίας εν δράσει. Και εκείνος φρόντισε να παρουσιάσει ένα δείγμα του αστείρευτου ταλέντου του, σε ακόμα ένα παιχνίδι του γαλλικού πρωταθλήματος.