Ο Μάικ Μπατίστ στο Sportal: «Ο Φουρνιέ είναι… σκύλος – Με Οσμάν ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δεν χόρτασε»

Ο Μάικ Μπατίστ στο Sportal: «Ο Φουρνιέ είναι… σκύλος – Με Οσμάν ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δεν χόρτασε»

Κώστας Σωτηρίου 16:23 - 09.09.2024

Ο ασίσταντ κόουτς των Τορόντο Ράπτορς αποκρυπτογραφεί τους δύο παιχταράδες Έβαν Φουρνιέ και Τζέντι Όσμαν. Με τον άσο του Ολυμπιακού πέρασε τρία ολόκληρα χρόνια στους Ορλάντο Μάτζικ, ενώ έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές τον άσο του Παναθηναϊκού στο ΝΒΑ, συνεπώς η γνώμη του μετράει.

Υπάρχουν πολλοί μπασκετάνθρωποι που έχουν άποψη και γνώση για τον Έβαν Φουρνιέ και τον Τζέντι Όσμαν, δύο πασίγνωστους Ευρωπαίους παίκτες, που αγωνίστηκαν δώδεκα και επτά χρόνια αντίστοιχα στο ΝΒΑ, αλλά και δύο μεταγραφές που «απογειώνουν» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό καθιστώντας τους φαβορί στην εφετινή Ευρωλίγκα, τουλάχιστον για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ.

Ξεχωρίσαμε, όμως, έναν, που είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον Γάλλο σταρ και μάλιστα στα «ντουζένια» του με τη φανέλα των Ορλάντο Μάτζικ και να αντιμετωπίσει τον τούρκο άσο σε αρκετούς αγώνες του ΝΒΑ. Ο λόγος για τον πρώην Πράσινο και νυν ασίσταντ κόουτς των Τορόντο Ράπτορς Μάικ Μπατίστ, ο οποίος καταθέτει τη γνώμη του στο Sportal.gr τόσο για τον πρώην παίκτη του όσο και για τον αντίπαλό του επί σειρά ετών.

«Κατ’ αρχάς πρέπει να πω ότι χαίρομαι όταν βλέπω σπουδαίους παίκτες να επιστρέφουν στην Ευρωλίγκα. Διότι, με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί κι άλλο ο ανταγωνισμός και η Ευρωλίγκα θα γίνει ακόμη πιο συναρπαστική. Χαίρομαι, λοιπόν, όταν διαβάζω ότι ο Όσμαν πήγε στον Παναθηναϊκό, όπου θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Κέντρικ Ναν. Η ότι υπέγραψε ο Φουρνιέ στον Ολυμπιακό, όπου επέστρεψε και ο Βεζένκοφ, παρότι δεν θέλησε να αγωνιστεί στην ομάδα μου, τους Ράπτορς. Και χαίρομαι ειλικρινά, για όλους και για τον Σάσα, γιατί ακολούθησαν αυτό που τους έλεγε η καρδιά τους», έκανε έναν πρόλογο ο Μάικ Μπατίστ.

«Με τον Έβαν περάσαμε τρία φοβερά χρόνια στο Ορλάντο, όπου καταφέραμε να μπούμε δύο φορές στα πλέι οφ. Θα το διαπιστώσετε βλέποντας τους αριθμούς του, ότι ο τύπος ήταν παρών σε κάθε παιχνίδι μας! Δεν έχασε ούτε ένα (σσ. Πράγματι στις τρεις σεζόν που ήταν μαζί ο Φουρνιέ είχε 81/81, 66/66, 26/26 ματς συν τα πλέι οφ, όπου είχε 10/10)! Και σε όλα ήταν σκύλος. Ανταγωνιστικός, νικητής, απίστευτος. Και όχι μόνο στην επίθεση. Στην άμυνα έπιανε πχ τον Ντουράντ και ενώ άλλοι παίκτες τα παρατάνε όταν δέχονται 6-7 σερί πόντους, εκείνος συνέχιζε να τον κυνηγάει με λύσσα. Είναι τέτοιος παίκτης».

«Γιατί τα λέω όλα αυτά; Για να σας δείξω ότι ο λόγος που πήγε στον Ολυμπιακό ήταν γιατί θέλει να παίζει σε όλους τους μεγάλους αγώνες. Να είναι στο παρκέ στο τελευταίο δίλεπτο, να αναλαμβάνει την πίεση, να παίρνει το κρίσιμο σουτ. Να είναι ο ηγέτης», υπερθεμάτισε ο Μπατίστ, που μίλησε και για τον χαρακτήρα του Γάλλου: «Είναι άνθρωπος υψηλού επιπέδου. Οικογενειάρχης, σοβαρός, μπορείς να συζητήσεις μαζί του για τα πάντα. Ξέρει τον εαυτό του και γνωρίζει καλά το άθλημα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια».

«Η Ρεάλ πρέπει να φοβάται»: Το αφιέρωμα των Ισπανών για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
EUROLEAGUE

13:16 - 09.09.2024

«Η Ρεάλ πρέπει να φοβάται»: Το αφιέρωμα των Ισπανών για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Η ισπανική αθλητική ιστοσελίδα «AS» αναφέρθηκε στο «τρελό» μεταγραφικό καλοκαίρι των δύο «αιωνίων», επισημαίνοντας πως ο κίνδυνος για τις ισπανικές ομάδες προέρχεται από την... Αθήνα και τον Πειραιά.

Όσο για το μεγαλύτερο προτέρημά του; «Είναι το σουτ, είτε από δική του δημιουργία είτε από θέση. Θεωρώ ότι εδώ υπάρχει και η πρώτη ομοιότητα με τον Όσμαν», σχολίασε ο 46χρονος κόουτς και άρχισε να αναπτύσσει το κεφάλαιο του 29χρονου άσου του Παναθηναϊκού. «Είδατε τα ποσοστά του στο τρίποντο; Φέτος είχε 39% με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, που είναι ένα σπουδαίο ποσοστό. Του αρέσει περισσότερο να σουτάρει από θέση, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις βάζει την μπάλα στο παρκέ και ξεκινά διείσδυση. Στο σημείο αυτό πρέπει να πω ότι ένα από τα πολλά χαρίσματα του Όσμαν είναι η κίνησή του χωρίς την μπάλα. Ενώ, δηλαδή, ο Φουρνιέ περιμένει την μπάλα για να την πάρει και να εκτελέσει, ο Όσμαν έχει την ικανότητα να κινείται, ώστε να συναντήσει την μπάλα στην κατάλληλη θέση. Να ξέρετε ότι ο Σλούκας θα την καταβρεί με τον νέο συμπαίκτη του και θα δούμε πολύ ωραίες συνεργασίες».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Η ανάλυση, όμως, του Μπατίστ για τον τούρκο σταρ δεν σταματά εδώ. «Ενώ ο Φουρνιέ είναι πιο πολύ τρία προς δύο, ο Όσμαν είναι πιο πολύ τρία προς τέσσερα. Εχει μεγάλο και αθλητικό κορμί και αξιοποιεί τη δύναμή του παίζοντας τόσο μακριά όσο και κοντά στο καλάθι και με την προσθήκη του στο ήδη σπουδαίο ρόστερ ο κόουτς Άταμαν θα έχει την πολυτέλεια να τον αξιοποιήσει σε αρκετές θέσεις και σε διαφορετικά σχήματα. Γενικά, μου άρεσε πολύ αυτή η μεταγραφή, που αποδεικνύει ότι η ομάδα της καρδιάς μου, ο Παναθηναϊκός, δεν χόρτασε με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά θέλει πολύ να ράψει και το όγδοο αστέρι στη φανέλα του. Μακάρι να είμαστε εκεί για να το γιορτάσουμε μαζί!», ευχήθηκε ο Μάικ Μπατίστ ανανεώνοντας το ραντεβού του με τους φίλους του Τριφυλλιού για την ερχόμενη άνοιξη…