Ο Μάικλ Ρολ στο Sportal: «H Ελλάδα είναι πιο πλήρης και θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Μάικλ Ρολ στο Sportal: «H Ελλάδα είναι πιο πλήρης και θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Χρήστος Τσάλτας 10:00 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 06.07.2024

Ο Μάικλ Ρολ μίλησε στο Sportal για τον μεγάλο ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του ΣΕΦ και έχρισε φαβορί την Ελλάδα για το εισιτήριο για το Παρίσι.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο ΣΕΦ το απόγευμα του Σαββάτου. Διότι στο φαληρικό στάδιο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους δύο ομάδες που θα παλέψουν για το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Σλοβενία, σε ένα παιχνίδι που θεωρείται μονομαχία ανάμεσα σε Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς. Κάτι που όπως είναι φυσικό επιθυμούν να δουν άπαντες το απόγευμα του Σαββάτου.

Σπανούλης: «Τα παιδιά είναι έτοιμα για το παιχνίδι - Δεν είναι αγώνας... τένις»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

18:01 - 05.07.2024

Σπανούλης: «Τα παιδιά είναι έτοιμα για το παιχνίδι - Δεν είναι αγώνας... τένις»

Ο Βασίλης Σπανούλης σχολίασε με τον δικό του τρόπο το match-up ανάμεσα σε Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς και υπογράμμισε πως άπαντες είναι έτοιμοι για τον ημιτελικό του Σαββάτου.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Μάικλ Ρολ. Ο παλαίμαχος πλέι μέικερ εκτελεί χρέη σχολιαστή για την FIBA και βρίσκεται στη χώρα μας για τα μεγάλα παιχνίδια του Προολυμπιακού Τουρνουά. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε στην κάμερα του Sportal για το μεγάλο παιχνίδι που είναι προ των πυλών, ενώ έδωσε τις προβλέψεις του για την ομάδα που θα βρεθεί στο Παρίσι.

Αρχικά, μιλώντας για το παιχνίδι του Σαββάτου εξήγησε πως «ο κόσμος εξεπλάγην που το παιχνίδι αυτό θα είναι το Σάββατο. Πολλοί άνθρωποι περίμεναν το παιχνίδι την Κυριακή. Θα είναι ένα σπουδαίο σόου για τους φιλάθλους, με δύο από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, σούπερσταρς με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού.

Η Εθνική Ελλάδας έχει πιο πλήρη ομάδα, ωστόσο κάθε φορά που ο Λούκα είναι στο παρκέ είναι... κακός τύπος. Τρελαίνεται και έχει τον τρόπο να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη. Ο Γιάνnης μοιάζει σε αυτόν τον τρόπο, οπότε θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι».

Σχετικά με την Εθνική ομάδα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την εικόνα της, αλλά αι την πληρότητα του ρόστερ. Στο ερώτημα αν έχει τα εχέγγυα για να φτάσει στην πρόκριση ήταν ξεκάθαρος. «Φυσικά και έχει. Ο ψηλός, ο Παπαγιάννης, ελέγχει το ζωγραφιστό. Προφανώς και ο Γιάννης. Ο Κώστας (Αντετοκούνμπο) παρέχει εξαιρετικά λεπτά από τον πάγκο. Το παιχνίδι από τους πόιντ γκαρντ είναι σε ελίτ επίπεδο και η άμυνα είναι σε κορυφαίο επίπεδο. Οπότε έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να πετύχετε».

Η άποψη που υπάρχει ενόψει του αγώνα του Σαββάτου είναι πως πρόκειται για μια «μονομαχία» ανάμεσα σε Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντστις. Στο μυαλό του βετεράνου άσου, που γνωρίζει από παιχνίδια τέτοιας σημασίας, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

«Είναι δύο εθνικές ομάδες που κοντράρονται η μία απέναντι στην άλλη. Δεν θα μαρκάρει ο ένας τον άλλο, οπότε δεν θα είναι μάχη Γιάννη εναντίον Λούκα, θα είναι παιχνίδι Ελλάδας εναντίον Σλοβενίας. Θα είναι καλή μάχη», ήταν τα λόγια του.

Όσο για το τέλος έκανε τις δικές του προβλέψεις για τον τελικό νικητή του Προολυμπιακού Τουρνουά, με την Ελλάδα να είναι μια βασική επιλογή του. «Τρελά πράγματα συμβαίνουν σε τέτοια τουρνουά. Πολλές φορές υπάρχει σενάριο στα χαρτιά, ωστόσο θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά αυτό, οπότε θα πω την Ελλάδα. Προστατεύει την έδρα της».