Ο Μαριάνοβιτς θυμάται τις μέρες του με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά εστιάζει στους στόχους της Φενέρμπαχτσε

Ο Μαριάνοβιτς θυμάται τις μέρες του με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά εστιάζει στους στόχους της Φενέρμπαχτσε

Γιώργος Γαβριλάκης 14:14 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:30 - 27.09.2024

Πέρασε σχεδόν μία δεκαετία από τότε που πρωταγωνιστούσε στην Euroleague με τον Ερυθρό Αστέρα και τώρα ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς που επέστρεψε από το NBA θυμάται τι έχει προηγηθεί στην Γηραιά Ήπειρο και ορίζει τις φιλοδοξίες του με την Φενέρμπαχτσε.

Αν παρέμενε στην Αμερική ήταν πιθανότερο να επιλεγεί για το cast κάποιας ταινίας του Hollywood, παρά να βρει ένα καλό συμβόλαιο στο NBA. Επειδή όμως, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έχει χρόνια μπροστά του ως ηθοποιός, επέλεξε να ζήσει τις τελευταίες του στιγμές ως αθλητής στην Ευρώπη.

Η ομάδα που τον επέλεξε και αυτός ανταποκρίθηκε καταφατικά στην πρόκληση που του παρουσιάστηκε είναι η Φενέρμπαχτσε. Έτσι, ο Σέρβος σέντερ των 224 εκατοστών, με τα τεράστια άκρα, την επιβλητική παρουσία και τον αλέγκρο χαρακτήρα του, που σχεδόν μία δεκαετία (από το 2015 μέχρι προσφάτως) αλώνιζε στις Ηνωμένες Πολιτείες και αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα με έξι διαφορετικές ομάδες, ετοιμάζεται για δράση στην Euroleague.

Συνάδελφοι στο Hollywood αντίπαλοι στην Euroleague: Χουάντσο και Μαριάνοβιτς, ξανά μαζί... μπροστά από τις κάμερες (vids)
EUROLEAGUE

08:19 - 19.09.2024

Συνάδελφοι στο Hollywood αντίπαλοι στην Euroleague: Χουάντσο και Μαριάνοβιτς, ξανά μαζί... μπροστά από τις κάμερες (vids)

O Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έχουν παίξει μαζί, όχι στην ίδια ομάδα, αλλά στην ίδια ταινία! Το Ηollywood το έχουν… τιμήσει κι όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε τότε ο Ισπανός και ο Σέρβος θα είναι συμπρωταγωνιστές, αλλά σε αντίπαλους συλλόγους της Euroleague.

Έχει στόχους στη διοργάνωση, όπως έχει και αναμνήσεις. Μάλιστα, την τελευταία φορά που εμφανίστηκε σε αυτήν, φορούσε ερυθρόλευκη φανέλα, αυτή του Ερυθρού Αστέρα και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σέρβικο μέσο Sport Klub δεν ξέχασε την περασμένη του θητεία. Μάλιστα, περιμένει με αγωνία την τρίτη αγωνιστική για να συναντήσει ξανά τους φίλους από το Βελιγράδι, που θα τους φιλοξενήσει στις 15 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη -κι αφού πρώτα θα έχουν προηγηθεί οι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό και την Αναντολού Εφές.

«Αποφάσισα να επιστρέψω στην Ευρώπη, γιατί θεωρώ πως αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση για μένα τη δεδομένη χρονική στιγμή», εξήγησε αρχικά ο 36χρονος Μαριάνοβιτς, ο οποίος το 2015 με τον Ερυθρό Αστέρα είχε βραβευθεί ως κορυφαίος ριμπάουντερ της χρονιά και μέλος της καλύτερης πεντάδας της Euroleague.

Τώρα, ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες και σημειώνει πως «ανυπομονώ για την αγωνιστική δράση» και κυρίως «για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα». Έχει πολλά να θυμάμαι από τον καιρό που έπαιζε στο Βελιγράδι, τότε που μάλιστα ήταν συμπαίκτης με τον Μάρκο Γκούντουριτς, ο οποίος πλέον είναι συμπαίκτης του στη Φενέρμπαχτσε.

Ο στόχος του πάντως, είναι ευθυγραμμισμένος με αυτόν που έχει και η ομάδα. Δηλαδή, «να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά».