Ο αναπληρωτής Κομισάριος του ΝΒΑ στο Sportal: «Αυτή η σεζόν του ΝΒΑ έχει πολλές μεγάλες ιστορίες»

Μαρκ Τέιτουμ - Φωτ. IMAGO

Ο αναπληρωτής Κομισάριος του ΝΒΑ στο Sportal: «Αυτή η σεζόν του ΝΒΑ έχει πολλές μεγάλες ιστορίες»

Χρήστος Τσάλτας 18:14 - 22.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:15 - 22.10.2024

Η σεζόν του ΝΒΑ κάνει τζάμπολ και το Sportal είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον αναπληρωτή Κομισάριο του ΝΒΑ και δεξί χέρι του Άνταμ Σίλβερ, Μαρκ Τέιτουμ, ο οποίος αναφέρθηκε στο επίπεδο της λίγκας και όχι μόνο.

Η ώρα που περίμεναν όλοι οι φίλοι του μπάσκετ έφτασε, η σεζόν στο ΝΒΑ αρχίζει και άπαντες περιμένουν μεγάλες μάχες σε όλα τα επίπεδα. Το επίπεδο του παιχνιδιού άλλωστε ανεβαίνει όλο και πιο πολύ με το πέρας των ετών, κάτι που αποτυπώνεται στο ενδιαφέρον των φιλάθλων, αλλά και στο impact που υπάρχει σε όλο τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως τη σεζόν που έρχεται θα λάβουν μέρος 125 παίκτες απ' όλο τον κόσμο, με τον Καναδά και την Γαλλία να έχουν την μερίδα του λέοντος με 21 και 14 παίκτες, αντίστοιχα. Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα ως ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς όλα αυτά τα χρόνια.

Η μεγάλη στιγμή για το πρώτο τζάμπολ της σεζόν πλησιάζει και ο αναπληρωτής Κομισάριος του ΝΒΑ, Μαρκ Τέιτουμ, μίλησε σε Μέσα απ' όλο τον κόσμο με αφορμή την έναρξη της σεζόν. Το Sportal ήταν το μοναδικό ελληνικό Μέσο που πήρε μέρος στη διαδικασία και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Τέιτουμ για τη σεζόν που έρχεται.

Ο άνθρωπος που αποτελεί το alter ego του Άνταμ Σίλβερ στο ΝΒΑ αναφέρθηκε στο επίπεδο του ανταγωνισμού στη λίγκα, ενώ στάθηκε στις πολλές μεταγραφές που έγιναν κατά τη διάρκεια της off-season και ανεβάζουν το επίπεδο ανταγωνισμού

«Χρήστο, είναι σαν να με ρωτάς ποιο είναι το αγαπημένο μου παιδί», είπε αρχικά, απαντώντας στο ερώτημα ποια είναι η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία της σεζόν που έρχεται, για να γίνει πιο αναλυτικός στη συνέχεια.

«Υπάρχουν τόσες σπουδαίες ιστορίες μέσα στη σεζόν. Οι Μπόστον Σέλτικς θα παραλάβουν τα δαχτυλίδια τους απόψε και έχουν το ρεκόρ 18 κατακτήσεων πρωταθλήματος. Θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα κάνει το repeat μετά τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς της σεζόν 2017-18. Έχουμε στέψει 6 διαφορετικούς πρωταθλητές τις τελευταίες έξι σεζόν. Οι Σέλτικς έχουν κρατήσει τον κορμό τους. Έχουν δει να επιστρέψουν οι 9 βασικοί τους, συμπεριλαμβανομένων των Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν, ο οποίος κατέκτησε το βραβείο του MVP των τελικών. Είμαι ενθουσιασμένος να δω αν μπορούν να κάνουν το repeat.

Το επίπεδο του ανταγωνισμού... Η Δυτική περιφέρεια, θυμηθείτε πως την περασμένη σεζόν είχε αρκετές ομάδες που πάλευαν για το νο.1 της κατάταξης. Έχουμε τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που είναι καλύτεροι φέτος και τους Ντένβερ Νάγκετς, που τερμάτισαν μαζί στην πρώτη θέση της κατάταξης. Οι Τίμπεργουλβς, όλοι είδαν τις εμφανίσεις του Άντονι Έντουαρντς στο Παρίσι. Τερμάτισαν πίσω τους. Το επίπεδο ανταγωνισμού στη Δύση θα συνεχίσει να είναι σπουδαίο.

Έχουμε πάρα πολλές κινήσεις παικτών. Είναι μεγάλη σεζόν για πολλά πρόσωπα. Οι Νικς πήραν τους Καρλ-Άντονι Τάουνς και Μικέλ Μπρίντζες. Όλοι συμφωνούν ότι ίσως να είναι καλύτεροι τώρα. Ο πέντε φορές All-Star και τέσσερις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, Κλέι Τόμπσον, εντάχθηκε στους Ντάλας Μάβερικς, για να συνεργαστεί με τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Κάιρι Ίρβινγκ. Ο Κρις Πολ θα μοιράζει ασίστ στον Βίκτορ Ουεμπανιαμά στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Θα είναι μια εκπληκτική ανάπτυξη αυτή. Ο Πολ Τζορτζ υπέγραψε στους Φιλαδέλφεια 76ερς και θα δουλέψει με τους Τζοέλ Εμπίντ και Ταϊρίς Μάξεϊ για να κάνουν μαζί το επόμενο βήμα στην Ανατολή.

Είμαι ενθουσιασμένος για όλες αυτές τις ιστορίες. Θα δημιουργήσουν μια τρομερά ενθουσιώδη σεζόν τους επόμενους μήνες».

Tags: