Ο Μάρκους Ντένμον στο Sportal: «Ο Σπανούλης είναι ο άνθρωπός μου, η Ελλάδα έχει τρομερούς οπαδούς»

Μάρκους Ντένμον

Ο Μάρκους Ντένμον στο Sportal: «Ο Σπανούλης είναι ο άνθρωπός μου, η Ελλάδα έχει τρομερούς οπαδούς»

Χρήστος Τσάλτας 13:12 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 14.08.2024

Ένας φίλος από τα παλιά επέστρεψε -για λίγο- στην Ελλάδα και μίλησε στο Sportal. Ο Μάρκους Ντένμον αναφέρθηκε στην πρόκριση της Τόφας απέναντι στον ΠΑΟΚ, έβγαλε το καπέλο στους φίλους του «δικεφάλου», ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη, αποκαλύπτοντας πως είχε επαφές με το Περιστέρι τις προηγούμενες μέρες.

Η σειρά του ΠΑΟΚ απέναντι στην Τόφας βρήκε νικήτρια την ομάδα από την Προύσα. Οι παίκτες του Ορκούν Ενέ έκαναν ό,τι και στο Game 1 της σειράς, στη Θεσσαλονίκη. Όχι τόσο εμφατικά μεν, αλλά η ουσία είναι πως η δουλειά έγινε και αυτό κράτησαν άπαντες στο στρατόπεδο των Τούρκων.

Η Τόφας κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Game 3, με τον Μάρκους Ντένμον να είναι καταλυτικός. Ο Αμερικανός γκαρντ άλλωστε αποτελεί μια από τις πιο ποιοτικές μονάδες του συνόλου και σε μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση βγήκε μπροστά όντας ο ηγέτης του συνόλου.

Η... σχέση του με το PAOK Sports Arena θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάτι παραπάνω από εξαιρετική, καθώς στο γήπεδο αυτό μετράει μόνο νίκες. Σε 5 αγώνες ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ το κοντέρ γράφει 5-0.

Τίποτα τυχαίο. «Νιώθω άνετα σε όποια έδρα κι αν παίζω. Είμαι τυχερός να έχω πάρει κάποιες νίκες στη Θεσσαλονίκη με τον Παναθηναϊκό, το Περιστέρι πέρυσι και φέτος κάναμε το 2Χ2 με την Τόφας», παραδέχτηκε στο Sportal ο Αμερικανός άσος, χωρίς δόση αλαζονείας, για να εστιάσει στην πρόκριση της ομάδας του.

«Είναι καλό που κερδίσαμε και πήραμε την πρόκριση. Τώρα πάμε σπίτι και θέλουμε να χτίσουμε ένα μομέντουμ και να εκτελέσουμε το πλάνο μας. Στη μεγαλύτερη διάρκεια το κάναμε στο παιχνίδι της Πυλαίας».

Η αποστολή των Τούρκων ήταν δύσκολη, καθώς έπρεπε να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ μπροστά στον κόσμο του, κάτι που γνώριζαν άπαντες, γι αυτό και προετοιμάστηκαν ανάλογα. «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο προπονητής έδωσε έμφαση σε όλη τη διάρκεια των ημερών στην άμυνα και πώς θα παρουσιαζόμασταν αμυντικά. Στο εντός έδρας παιχνίδι τους κρατήσαμε στους 70 για 40 λεπτά και στην διπλή παράταση ανέβηκε ο αριθμός. Αυτό δείχνει ότι κάναμε κάποια πράγματα καλά και αυτό σου δίνει την επιπλέον ενέργεια να βγαίνεις στο παρκέ και να διασκεδάζεις το παιχνίδι».

Η επιστροφή στην Ευρώπη, έπειτα από ένα πέρασμα μερικών μηνών στην Κίνα, είχε ως αιτία και αγώνες τέτοιου βεληνεκούς. «Ήταν ένας λόγος. Είναι το πάθος που έχουν οι φίλαθλοι», είπε, για να εστιάσει ακόμα περισσότερο στους φιλάθλους.

«Δεν υπάρχει πουθενά η ατμόσφαιρα που φτιάχνουν οι φίλαθλοι στην Ευρώπη. Έχω παίξει παντού, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Κίνα. Πουθενά δεν υπάρχει η ατμόσφαιρα των Ευρωπαίων φιλάθλων. Ειδικά στην Ελλάδα είναι εξαιρετική η ατμόσφαιρα. Πολλές ομάδες έχουν εκπληκτικό κόσμο. Ο ΠΑΟΚ έχει τρομερούς οπαδούς. Το ότι κρατήσαμε τη συνοχή μας και κρατήσαμε τον ΠΑΟΚ στους 71 πόντους στην έδρα του δείχνει ότι έχουμε κάνει κάποια πράγματα καλά και πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτά. Αν τα κρατήσουμε αυτά και παίξουμε σαν ομάδα, θα είμαστε εντάξει».

Η πρόκριση στους 16 του BCL ήρθε για την τουρκική ομάδα που πλέον κοιτάζει μπροστά. Όπως και ο Αμερικανός άσος, που πλέον νιώθει όλο και πιο άνετα στο σύστημα της ομάδας του. «Όσο προχωράει η ομάδα γίνομαι και εγώ καλύτερος. Ηρθα στα μέσα της σεζόν και εν μέσω σημαντικών αγώνων για την Τόφας. Είμαι ευγνώμων στους συμπαίκτες και τους προπονητές μου που με βοήθησαν να μπω στο κλίμα γρήγορα. Θεωρώ ότι όσο προχωράει η σεζόν θα γένομαι καλύτερος».

Για το τέλος, η κουβέντα έφτασε στο Περιστέρι και τον Βασίλη Σπανούλη, με τον Ντένμον μάλιστα να δίνει και είδηση. «Ο Σπανούλης είναι ο άνθρωπός μου. Μιλήσαμε όταν υπέγραψα στην Τόφας. Μιλήσαμε και πριν υπογράψω στην ομάδα, γιατί υπήρχε μια πιθανότητα να επιστρέψω στο Περιστέρι», αποκάλυψε, για να εξηγήσει τους λόγους που επέλεξε την ομάδα της Προύσας.

«Εν τέλει η ομάδα πήγε σε άλλη κατεύθυνση και εγώ επέστρεψα στην Τόφας γιατί θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη κατάσταση για μένα. Έχω παίξει 2 χρόνια στην Ελλάδα, λατρεύω τη χώρα, λατρεύω τους φιλάθλους και απόλαυσα τον χρόνο μου εκεί», ήταν τα λόγια του.