Ο Μάρτιος είναι του... Μπάλντγουιν: Ο Αμερικανός της Μακάμπι αναδείχθηκε MVP του μήνα (vid)
i

© Euroleague Basketball

Ο Μάρτιος είναι του... Μπάλντγουιν: Ο Αμερικανός της Μακάμπι αναδείχθηκε MVP του μήνα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:14 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:23 - 13.08.2024

Οδήγησε την Μακάμπι σε πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες και ο Ουέιντ Μπάλντγουιν είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Μαρτίου σε ολόκληρη την Euroleague.

O Ουέιντ Μπάλντγουιν δεν είναι ο μόνος λόγος που η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει εντυπωσιάσει -ειδικά το τελευταίο διάστημα. Είναι όμως, ο βασικός λόγος που έχει συμβεί αυτό και οι Ισραηλινοί, έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στη δεκάδα (άρα και στα Play In), ενώ έχουν δύο αγώνες ακόμα μπροστά τους ώστε να μπουν στην πρώτη εξάδα και να προκριθούν απ' ευθείας στα Playoffs.

Στα 28 του χρόνια ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του καριέρα το 2019 με τον Ολυμπιακό, έχει πάρει τα... κλειδιά της Μακάμπι από τον Λορέντζο Μπράουν και είναι πολύ αποτελεσματικός. Έχει αναδειχθεί τρεις φορές MVP της αγωνιστικής, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για μία μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας ατομική διάκριση.

Είναι ο πολυτιμότερος παίκτης ολόκληρου του μήνα Μάρτη, που ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες και κατά τη διάρκεια του τρίτου έτους του χρόνου, οδήγησε την ομάδα του σε πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Σε αυτή την πορεία ο Μπάλντγουιν προσέφερε στην ομάδα του 18,4 πόντους, 4,6 ασίστ, 4 ασίστ και 1,4 κλεψίματα. Το εντυπωσιακό είναι πως και πέρσι ο Αμερικανός, το ίδιο διάστημα (τον Μάρτιο δηλαδή) είχε και πάλι βραβευθεί ως ο καλύτερος της Euroleague. Προφανώς είναι ο... μήνας του!

Οι... μηνιαίοι MVPs της σεζόν

Οκτώβριος: Τόρνικε Σενγκέλια (Βίρτους Μπολόνια)
Νοέμβριος: Φακούντο Καμπάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Δεκέμβριος: Μάριο Χεζόνια (Ρεάλ Μαδρίτης)
Ιανουάριος: Τζάναν Μούσα (Ρεάλ Μαδρίτης)
Φεβρουάριος: Μάικ Τζέιμς (Μονακό)
Μάρτιος: Ουέιντ Μπάλντγουιν (Μακάμπι Τελ Αβίβ)