Ο ΜαρΤζόν Μπότσαμπ στο Sportal: «Μαθαίνω κάθε μέρα από τον Γιάννη, είναι υπέροχο να παίζεις μαζί του»

ΜαρΤζόν Μπότσαμπ

Ο ΜαρΤζόν Μπότσαμπ στο Sportal: «Μαθαίνω κάθε μέρα από τον Γιάννη, είναι υπέροχο να παίζεις μαζί του»

Χρήστος Τσάλτας 15:25 - 09.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:42 - 14.08.2024

Ένας NBAer στην Ελλάδα. Ο ΜαρΤζόν Μπότσαμπ βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, παρακολούθησε δια ζώσης το Game 2 των τελικών της Basket League και το Sportal είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για την εξέλιξή του, τη συνύπαρξη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς και τον νέο προπονητή των Μιλγουόκι Μπακς, Έιντριαν Γκρίφιν.

Κάθε καλοκαίρι η Ελλάδα αποτελεί προορισμό για τους NBAers, είτε για τις διακοπές τους, είτε για workouts με σκοπό να μείνουν σε φόρμα. Ειδικά στο στρατόπεδο των Μιλγουόκι Μπακς, η παρέλαση από παίκτες που αγωνίζονται στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι μεγάλη κάθε χρόνο.

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν οι Πατ Κόνατον, Τζεβόν Κάρτερ και Τζόρνταν Νουόρα, που βρέθηκαν στην Ελλάδα για να προπονηθούν δίπλα στον ηγέτη των Μπακς. Φέτος ήταν η σειρά του ΜαρΤζόν Μπότσαμπ, που αφού ολοκλήρωσε την rookie σεζόν του με τα «ελάφια» ετοιμάζεται να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την παρουσία του και να έχει πιο γεμάτο ρόλο στο πλάνο.

Αυτός είναι και ο στόχος που θέτει για τη νέα σεζόν. «Με την δουλειά που έχω ρίξει και που θα συνεχίσω να ρίχνω το καλοκαίρι νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα πάρα πολύ. Θέλουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα και γι αυτό ήρθα στην Ελλάδα να δουλέψω με την Γιάννη, ήταν κάτι εξαιρετικό για μένα», ήταν η τοποθέτησή του μιλώντας στο Sportal, κατά την παρουσία του στο κλειστό του ΟΑΚΑ για το Game 2 των τελικών της Basket League μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Για κάθε νεαρό παίκτη το να δουλεύει στο πλευρό ενός εκ των κορυφαίων παικτών του κόσμου, όπως είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, θεωρείται -δικαίως- μεγάλη υπόθεση. Ως τέτοια την αντιμετωπίζει και αυτός, καθώς από την πρώτη μέρα παρουσίας του στο Μιλγουόκι ο Greek Freak τον βοηθάει συνεχώς.

«Είναι υπέροχο να παίζεις μαζί του. Είναι σπουδαίος τύπος, είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και εγώ μαθαίνω από εκείνον κάθε μέρα. Θέλω να μάθω πράγματα όπως κάνω από την πρώτη μέρα στους Μπακς», εξήγησε ο χαρισματικός άσος, που σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είχε ενεργό ρόλο στο πλάνο των Μπακς.

Ο στόχος για βελτίωση σε κάθε τομέα του παιχνιδιού είναι δεδομένος. Για το λόγο αυτό έχει φτιάξει με ανάλογο τρόπο και το πλάνο της off season, με σκοπό να μπει πιο δυνατός και έτοιμος στη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ. «Το πλάνο μου για την φετινή offseason είναι να εξελιχθώ. Θέλω να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα, να είμαι καλύτερος άνθρωπος και να δείξω ότι μμπορώ να βοηθήσω τον νέο προπονητή σε ό,τι ζητήσει από εμένα».

Ο Μπότσαμπ, που μπήκε στο ΝΒΑ μέσω της G-League Ignite, της ομάδας που συγκεντρώνει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου και τους προετοιμάζει για το ΝΒΑ, ήταν παρών και στην παρουσίαση του Έιντριαν Γκρίφιν. Ο νέος προπονητής των Μπακς έθεσε τους κανόνες του με το... καλημέρα, με την πρώτη εντύπωση του νεαρού άσου να είναι πάρα πολύ θετική.

«Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Είναι άνθρωπος που δίνει έμφαση στον χαρακτήρα και νομίζω ότι αυτό θα είναι σπουδαίο για εμάς. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστούμε και ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του. Έχει μεγάλη παράδοση στο να δουλεύει και να εξελίσσει παίκτες και θέλω να γίνει το ίδιο και με μένα», ήταν τα λόγια του.

Η αλήθεια είναι πως απόλαυσε το Game 2 των τελικών, αλλά και την ατμόσφαιρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ. «Ποτέ δεν είδα ξανά κάτι σαν αυτό», ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα για το γεμάτο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων το οποίο τον «κέρδισε» για τα καλά. Όπως φιλοδοξεί και ο ίδιος να κερδίσει τις αντίπαλες άμυνες την ερχόμενη σεζόν και να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του Ουισκόνσιν.