Ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού θα παίξει τελικά με τη Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ματίας Λεσόρ

i

© photo by DeFodi Images / Getty Images / Ideal Images

Ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού θα παίξει τελικά με τη Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Γιώργος Γαβριλάκης 10:04 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:08 - 14.08.2024

Ο τραυματισμός του στον αστράγαλο τελικά ξεπεράστηκε και ο 29χρονος σέντερ του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, τελικά θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία. Θα ενισχύσει κι άλλο την ήδη δυνατή front line των «τρικολόρ», αλλά από την άλλη θα χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας των «πρασίνων».

Λίγο μετά την φιλική ήττα επί ιαπωνικού εδάφους από την Αυστραλία (78-74) των εννέα NBAer (!) και παρά τον... προβληματισμό που προκάλεσε αυτή -μιας και πρόκειται για δύο από τις ομάδες που αναμένεται να διεκδικήσουν μετάλλια στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο- οι Γάλλοι είχαν έναν λόγο για να είναι χαρούμενοι. Κι αυτός ο λόγος σχετίζεται με τον παίκτη του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ

O 29χρονος σέντερ ταλαιπωρήθηκε για ένα σημαντικό διάστημα με έναν τραυματισμό στον αστράγαλο που τον έθεσε από την αρχή της προετοιμασίας εκτός προπονήσεων. Η συμμετοχή του στο μεγάλο τουρνουά που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου δεν είχε απλώς τεθεί σε αμφισβήτηση, αλλά ουσιαστικά για εβδομάδες ήταν εξαιρετικά αμφίβολος. 

Ο προπονητής της Γαλλίας, Βινσάν Κολέ, είχε ενημερώσει ότι θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή και επειδή φθάσαμε σε αυτή, η υπομονή του είχε αποτέλεσμα. Ο Λεσόρ πλέον είναι έτοιμος να μπει στο παρκέ και θα βρίσκεται στην τελική δωδεκάδα, πράγμα που σημαίνει ότι η Γαλλία θα ενισχυθεί, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν θα τον έχει μαζί του σε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του. 

Πάντως, οι «τρικολόρ» θα έχουν μία παντοδύναμη front line στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που στη θέση «πέντε» θα δεσπόζει ο Ρούντι Γκομπέρ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ενώ θα τον ενισχύουν και ο σέντερ του Παναθηναϊκού, αλλά και ο Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού.   

Η Αργεντινή νίκησε τη Χιλή παρά τον τραυματισμό του Βιλντόζα και παίζει τελικό με τις Μπαχάμες (vid)
REST OF THE WORLD

09:38 - 20.08.2023

Η Αργεντινή νίκησε τη Χιλή παρά τον τραυματισμό του Βιλντόζα και παίζει τελικό με τις Μπαχάμες (vid)

Με πρωταγωνιστές τους Γκάμπριελ Ντεκ και Φακούντο Καμπάτσο, η Αργεντινή που είδε τον Λούκα Βιλντόζα του Παναθηναϊκού να τραυματίζεται στο ξεκίνημα του αγώνα, επικράτησε της Χιλής (87-79) και θα παίξει με τις Μπαχάμες των ΝΒΑers Χιλντ, Έιτον και Έρικ Γκόρντον στον τελικό του προ-προολυμπιακού τουρνουά.

Οσον αφορά πάντως, στο παιχνίδι με τους δυναμικούς Αυστραλούς, ο Φαλ είχε 7 ριμπάουντ, αλλά στην επίθεση δεν βοήθησε (2 πόντοι), ο Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς ανταλλαγής από τους Νιου Γιορκ Νικς, ήταν ασταμάτητος με 29 πόντους, αλλά τα «Καγκουρό» βρήκαν τρόπο για να... τιμωρήσουν. Πέντε παίκτες τους είχαν διψήφιο αριθμό πόντων: Νικ Κέι (12), Τζος Γκίντεϊ (12), Ντούοπ Ριθ (12), Ντάντε Έξουμ (11), Πάτι Μιλς (11),