Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Τέτοιες νίκες δείχνουν τον χαρακτήρα μας»

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Τέτοιες νίκες δείχνουν τον χαρακτήρα μας»

Χρήστος Τσάλτας 10:40 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:40 - 06.10.2024

Η ΑΕΚ Betsson μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα της Stoiximan GBL και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στάθηκε, μέσω του Sportal, στον χαρακτήρα που χτίζει η Ένωση, ενώ έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια της σεζόν.

Η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan GBL βρήκε την ΑΕΚ Betsson στη Θεσσαλονίκη, για ένα πολύ δύσκολο και άκρως απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Η Ένωση ταξίδεψε σε μια έδρα στην οποία συναντούσε κάθε χρόνο πολλές δυσκολίες και δεν μπορούσε να θέσει το δικό της παιχνίδι.

Το απόγευμα του Σαββάτου όμως η ιστορία ήταν διαφορετική. Αυτό γιατί η Ένωση επέβαλε πλήρως το παιχνίδι της στο δεύτερο ημίχρονο και έβγαλε προσωπικότητα. Διότι την ώρα της κρίσης οι κιτρινόμαυροι βρήκαν μεγάλα σουτ, στο πρόσωπο του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Ο Λιθουανός ήταν κομβικός στην άμυνα και όταν χρειάστηκε η ομάδα του σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε σημαντικό step up. Μια κατάσταση γνωστή για τον ίδιο στην καριέρα του.

«Δεν θεωρώ ότι θα πρέπει κα κάνουμε κάποια δήλωση κάθε φορά», ήταν τα πρώτα λόγια του «Κούζμι» στο Sportal με το πέρας της αναμέτρησης, για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «παίζω πολλά χρόνια μπάσκετ και ξέρω πως τα πάντα έχουν να κάνουν με το πώς τελειώνεις τη σεζόν. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για την σκληρή δουλειά στην προετοιμασία και στις προπονήσεις. Τα αποτελέσματα είναι καλά, αλλά τα πόδια πρέπει να μείνουν στο έδαφος, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να κερδίζουμε. Αλλά φυσικά, νίκες σαν αυτή σε αυτό το γήπεδο μας δίνουν αυτοπεποίθηση».

Στα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν ήρθαν ισάριθμες νίκες και με εικόνα πειστική από την πλευρά της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα. Κάτι που δείχνει πως φέτος αρχίζει να λειτουργεί με το καλημέρα κάτι εντός των τειχών.

Ο Λιθουανός φόργουορντ δεν ήθελε ωστόσο να μπει σε διαδικασία συγκρίσεων με την περσινή ομάδα. «Δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις. Πέρυσι είχαμε καλή ομάδα επίσης. Λόγω των γνωστών καταστάσεων η ομάδα κατέρρευσε. Οπότε δεν θέλω να συγκρίνω. Είναι μια άλλη σεζόν, μια άλλη ιστορία και ελπίζω ότι φέτος θα είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι, γιατί η περσινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη», εξήγησε επί του θέματος, με την κουβέντα να επιστρέφει στη νίκη κόντρα στον Άρη.

Οι κιτρινόμαυροι πήραν αυτό που ήθελαν χτίζοντας τον χαρακτήρα τους, αλλά και συνήθειες στο παρκέ. «Έχουμε μόνο 2 παιχνίδια, αλλά είναι τρομερά σημαντικό να κερδίζουμε παιχνίδια σαν αυτό, να δείχνουμε τον χαρακτήρα μας. Σε τέτοια παιχνίδια μπορείς να έχεις ταλέντο, αλλά θέλει και χαρακτήρα. Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε, δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στο ίδιο επίπεδο και όλα θα είναι καλά»,

Για το τέλος και λίγο πριν επιβιβαστεί στο πούλμαν με προορισμό την Αθήνα, ο Λιθουανός μίλησε για το τι «χτίζει» η Ένωση μέσα από τη νίκη κόντρα στον Άρη, αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε το αποτέλεσμα.

«Το να κερδίζεις είναι μια συνήθεια», παραδέχτηκε, για να προσθέσει. «Το να χτίζεις σε αυτό είναι μια συνήθεια. Δυστυχώς και το να χάνεις είναι μια συνήθεια. Για παράδειγμα ο Άρης δεν έχει κακή ομάδα, αλλά όταν ξεκινάς να χάνεις είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις σε τροχιά νικών. Ελπίζω να παραμείνουμε σε αυτό το μονοπάτι και ακόμα κι αν χάσουμε ένα παιχνίδι δεν χάνουμε τη σεζόν, είναι φυσιολογικό. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι».