Ο Μιλουτίνοφ στο Sportal: «O Σπανούλης με έφερε στη θέση που είμαι σήμερα – Μίλησα με τον Μπαρτζώκα και ήταν εύκολο να επιστρέψω» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:31 - 25.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:13 - 14.08.2024

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μίλησε ζωντανά στην κάμερα του Sportal, από το ΣΕΦ και αναφέρθηκε στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό, δήλωσε χαρούμενος και ανυπόμονος για το νέο βήμα στην καριέρα του, ενώ τόνισε πως είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να κάνει χαρούμενο τον κόσμο των Πειραιωτών.

Την ευκαιρία να «ξεδιπλώσει» τις σκέψεις του ενόψει της νέας σεζόν είχε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μιλώντας ζωντανά στην κάμερα του Sportal από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο της Media Day του Ολυμπιακού για την Euroleague της νέας σεζόν.

Ο «Μίλου» αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην ομάδα του Πειραιά, αλλά και στη συνεργασία του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, για τον οποοίο τόνισε πως καταλαβαίνει γιατί είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη, μέσα από τον τρόπο δουλειάς του τις τελευταίες μέρες.

Παράλληα, έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν και δήλωσε έτοιμος να δώσει τα πάντα για να κάνει χαρούμενο τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά.

Όσα είπε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στην κάμερα του Sportal:

Για το συναίσθημα της επιστροφής: «Νιώθω εξαιρετικά που επέστρεψα. Ανυπομονώ για το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, μπροστά στους καλύτερους οπαδούς στην Ευρώπη και είμαι χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να παίξω μπροστά τους ξανά».

Για το αν σκέφτηκε να υπογράψει σε άλλη ομάδα μετά το πέρασμα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Υπήρχαν προτάσεις, δεν θέλω αναφέρω τις ομάδες. Με κάθε σεβασμό προς τις ομάδες αυτές. Πάντα είχα στο μυαλό μου να επιστρέψω στον Ολυμπιακό και να είμαι ξανά μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού».

Για το γεγονός ότι ξύπνησε και αποφάσισε να υπογράψει στον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα από τις προτάσεις που είχε στα χέρια του: «Δεν ξύπνησα ένα πρωί και αποφάσισα να υπογράψω στον Ολυμπιακό. Είχα συζήτηση με τον προπονητή, σκεφτόμουν για αρκετό καιρό και είχα χρόνο να σκεφτώ. Μετά από λίγο ήξερα τι ήθελα και τι ήθελε η καρδία μου και ήταν εύκολη απόφαση για μένα».

Για τις προσδοκίες της νέας σεζόν: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για τη σεζόν που έρχεται και για τις προσδοκίες που υπάρχουν».

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Δεν είχα πολύ χρόνο να δουλέψω μαζί του. Καταλαβαίνω γιατί ήταν ο κορυφαίος προπονητής της περσινής σεζόν και πραγματικα ανυπομονώ για την έναρξη της σεζόν».

Για τις ασίστ του Βασίλη Σπανούλη: «Υπάρχουν πολλές πάσες του που με έκαναν παίκτη. Είναι τόσες πολλές που μπορώ να πω ότι ήταν ένας παίκτης που επηρέασε το παιχνίδι μου και με έκανε να είμαι σε αυτή τη θέση».

Για το αν έκανε προσπάθεια να πείσει τον Σάσα Βεζένκοφ να μείνει στον Ολυμπιακό: «Προσπάθησα να τον κάνω να μείνει. Δεν θα ήταν σωστό από μέρους μου να του πω να μείνει. Έχει πετύχει τα πάντα εδώ και έχει δείξει ότι αξίζει να είναι στο ΝΒΑ. Του εύχομαι τα καλύτερα και ξέρω τι έχει κάνει για να φτάσει στο επίπεδο που είναι τώρα».

Για το ελληνικά που μιλάει: «Για τα media δεν μιλάω ελληνικά, εκτός κάμερας μιλάω ελληνικά».

Για τις σκέψεις που έκανε όταν ξύπνησε στην Ελλάδα ως παίκτης του Ολυμπιακού: «Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ξύπνησα στην Ελλάδα, εκτός του ότι άρχισα να πίνω καφέ που με κάνει μισό Έλληνα, είχα ακόμα αναμνήσεις από το Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν ήταν εύκολο να ξεχάσω όσα έζησα. Είχαμε εκπληκτική πορεία».

Για το μήνυμά του προς τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Πρώτα απ' ολα ευχαριστώ για την στήριξη που μου έδειξαν. Με έκαναν να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Τους ευχαριστώ για τη στήριξη που παρείχαν στην εθνική Σερβίας. Θα δώσω τα πάντα και θα θυσιάσω τα πάντα για να κάνω χαρούμενο τον κόσμο του Ολυμπιακού».