Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Είμαι εδώ για να βοηθάω την ΑΕΚ να κερδίζει»

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Είμαι εδώ για να βοηθάω την ΑΕΚ να κερδίζει»

Χρήστος Τσάλτας 12:06 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:59 - 13.08.2024

Ο πρωταγωνιστής της νίκης της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, εξήγησε στο Sportal τη σημασία του «διπλού» απέναντι στον ΠΑΟΚ, υπογράμμισε πόσο δύσκολο ήταν για εκείνον το διάστημα της απραξίας και έδωσε το σύνθημα ενόψει του «τελικού» της Τρίτης κόντρα στην Χάποελ Χολόν.

Παρ' ότι η σεζόν πλησιάζει στην τελική ευθεία της, η ΑΕΚ δίνει από τώρα παιχνίδια τελικούς. Το πρώτο εξ αυτών ήρθε στην επανέναρξη της σεζόν, απέναντι στον ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη. Για την ομάδα του Ηλία Ζούρου μόνο ένα αποτέλεσμα υπήρχε στον ορίζοντα και αυτό δεν ήταν άλλο από τη νίκη. Αυτή ήταν μονόδρομος ώστε να μείνει εντός στόχων η Ένωση στο πρωτάθλημα.

Το θετικό αποτέλεσμα ήρθε, με το τελικό 94-85 να αποτυπώνει την ανωτερότητα και την υπεροχή των «κιτρινόμαυρων» στο παρκέ. Σε ένα παιχνίδι που οι προσωπικότητες μίλησαν, με πρώτη αυτή του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Ο Λιθουανός φόργουορντ στο δεύτερο παιχνίδι του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο χέρι έκανε τη διαφορά. Όχι μόνο γιατί ήταν ο πρώτος σκόρερ και ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του, αλλά γιατί με τις δικές του προσπάθειες ήταν αυτός που έδωσε τον τόνο για να έρθει η νίκη.

«Αυτό το παιχνίδι ήταν τρομερά σημαντικό για εμάς. Δεν είναι εύκολο να παίζεις εκτός έδρας και ειδικά σε τέτοιες έδρες. Είμαι χαρούμενος που κάναμε τη δουλειά», ανέφερε στις δηλώσεις του στο Sportal με το πέρας του αγώνα.

Η κουβέντα δεν μπορούσε να μην πάει στο διάστημα της απραξίας. Για την ΑΕΚ οι -περίπου- δύο μήνες χωρίς τον έμπειρο άσο ήταν πολύ δύσκολοι, κάτι που φάνηκε και από πλευράς αποτελεσμάτων. Πώς ήταν όμως για τον ίδιο τα πράγματα;

Η διαφορά δεν ήταν μεγάλη. «Ήταν αρκετά δύσκολη στιγμή. Όταν σταματήσαμε το μπάσκετ λόγω κόβιντ κανείς δεν έπαιζε, ήταν οκ. Αλλά τώρα να βλέπεις κάποιον να παίζει και εσύ να μην μπορείς, γιατί το μπάσκετ δεν είναι μόνο ένα άθλημα, είναι η δουλειά και η ζωή μου. Όσο μεγαλώνεις καταλαβαίνεις όλο και περισσότερο τι αφήνεις και πώς πρέπει να συνεχίσεις στο ίδιο επίπεδο».

Με το που επέστρεψε στη δράση έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι της Ένωσης. Ως ηγέτης που σέβεται τον εαυτό του όμως, άφησε κατά μέρος το «εγώ», βάζοντας στο πρώτο πλάνο το «εμείς». «Δεν μπορώ να μιλήσω για μένα. Κάνοντας όσα κάνω μέσα στο παρκέ το πιο σημαντικό είναι να βοηθάω την ομάδα μου, γιατί η σεζόν είναι πολύ δύσκολη«, υπογράμμισε επί του θέματος, λίγο πριν δώσει το σύνθημα για το επόμενο κρίσιμο παιχνίδι που έρχεται. Αυτό κόντρα στην Χάποελ Χολόν.

Για την ΑΕΚ είναι ακόμα ένας «τελικός» και σκοπός είναι άπαντες να παρουσιάσουν την ίδια εικόνα για ακόμα ένα παιχνίδι.

«Αυτή τη στιγμή συγκεντρωθήκαμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Από την Κυριακή εστιάζουμε στο παιχνίδι της Τρίτης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ο εαυτός μας. Κάποιες φορές με την πίεση που υπάρχει κάνεις πράγματα παραπάνω από το κανονικό. Πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Για το τέλος και αφού βγαίνοντας από τα αποδυτήρια έστησε πηγαδάκι με τον Ζώη Καράμπελα, τον ρωτήσαμε για τον Έλληνα γκαρντ, για τον οποίο μάλιστα μας αποκάλυψε και μια λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά, πίσω από το double double των 10 πόντων και των 10 ασίστ.

«Είναι συγκάτοικός μου στο δωμάτιο και αυτός είναι ένας λόγος που παίζει τόσο καλά», δήλωσε αστειευόμενος αρχικά ο Λιθουανός άσος, ο οποίος εξήγησε στη συνέχεια τους λόγους που ο νεαρός πλέι μέικερ προοδεύει στο παιχνίδι του. «Είναι νέος και το πιο σημαντικό είναι πως καταλαβαίνει τα λάθη του. Από το ξεκίνημα της σεζόν προσπαθεί να κάνει κάτι που θέλει χρόνο. Αυτό είναι σημάδι ωριμότητας. Είμαι χαρούμενος γι αυτόν, όπως και για όλη την ομάδα».