Ο Μίτσοφ «καρφώνει» τη Ρεάλ: «Δεν μου άρεσε ποτέ να παίζω εκεί, όλη την ώρα διαμαρτύρονται στους διαιτητές»

Βλαντιμίρ Μίτσοφ

i

Euroleague

Ο Μίτσοφ «καρφώνει» τη Ρεάλ: «Δεν μου άρεσε ποτέ να παίζω εκεί, όλη την ώρα διαμαρτύρονται στους διαιτητές»

Νίκος Καλαμπάκας 20:02 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:31 - 14.08.2024

Ο πρώην παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο που πριν αποσυρθεί είχε φάει με το... κουτάλι τους μεγάλους αγώνες, δίνει τα προγνωστικά του για τη σειρά της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρτίζαν.

Η σειρά της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρτίζαν έχει πάει σε πέμπτο παιχνίδι, εκεί όπου οι δύο αντίπαλοι καλούνται να λύσουν οριστικά τις διαφορές τους. Ο νικητής τσεκάρει το εισιτήριο για το Final Four του Κάουνας, την ώρα που ο ηττημένος επιστρέφει στο σπίτι του...

Ο πέμπτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη, αφού η Ρεάλ έχει το πλεονέκτημα έδρας και την προσεχή Τετάρτη, 10/5 καλείται να κερδίσει του Παρτιζάνους για πρώτη φορά μέσα στο «σπίτι» της, προκειμένου να έχει συνέχεια στη διοργάνωση.

Για τον αγώνα μίλησε σε Μέσο της Σερβίας ο πρώην παίκτης της Αρμάνι, Βλάντιμιρ Μίτσοφ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι αποσύρθηκε από τα παρκέ και πλέον απολαμβάνει τους κόπους της ζωής του.

Ο ίδιος «κάρφωσε» την ομάδα της Μαδρίτης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν του άρεσε καθόλου να αγωνίζεται εκεί ως αντίπαλος, αφού όπως ανέφερε, οι παίκτες της Ρεάλ συνεχώς διαμαρτύρονται στους διαιτητές, εκνευρίζοντας τους αντιπάλους:

«Επιτρέψτε μου να σας πω οτι σε όλη την καριέρα μου, ποτέ δεν μου άρεσε να παίζω εναντίον της Ρεάλ», είπε αρχικά. «Δεν ανέχονται την επαφή, κάτι που πάντα μισούσα. Όταν αρχίζεις να τους ακουμπάς, γκρινιάζουν, παραπονιούνται στους διαιτητές και σε εκνευρίζουν. Αυτό συνέβη στα δύο πρώτα παιχνίδια, η Παρτιζάν ήξερε πώς να το ισορροπήσει και γι' αυτό κέρδισε».

«Στη συνέχεια, στο τρίτο και τέταρτο παιχνίδι, συνέβη το εντελώς αντίθετο γιατί η Ρεάλ δεν είχε τίποτα να χάσει. Αυτός ο αγώνας έγινε, οι κυρώσεις επιβλήθηκαν. Κατάλαβαν ότι πρέπει να προλάβουν το τελευταίο τρένο και αν δεν κερδίσουν - τη σεζόν. είναι μια καταστροφή», εξήγησε ο Μίτσοφ. «Δοκίμασαν τα πάντα και τα κατάφεραν».

«Μετά τη νίκη στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς, η Παρτίζαν επέστρεψε στο Βελιγράδι με άνετο προβάδισμα. Το μόνο που έμενε να κάνουμε ήταν να κερδίσουμε έναν από τους δύο αγώνες στο Stark Arena η οποία κόχλαζε από το πλήθος που έσπασε το ρεκόρ».

Ο Mίτσοφ είναι σίγουρος ότι άναψε μια έξτρα σπίθα στους παίκτες της Ρεάλ και ίσως να είχε προκαλέσει κάποια περιττή πίεση στην Παρτιζάν.

«Κανένας από τους δύο δεν περίμενε κάτι τέτοιο, δηλαδή ότι η Παρτιζάν θα επέστρεφε σπίτι με δύο νίκες και ότι η Ρεάλ θα έπρεπε να το παλέψει στο Βελιγράδι και να ισοφαρίσει τη σειρά.

Δυστυχώς, λόγω του τρόπου που τελείωσε το δεύτερο παιχνίδι, η Ρεάλ βγήκε στο παρκέ με ιδιαίτερο κίνητρο, ενώ στη Σερβία πιστεύαμε ότι θα ήταν εύκολο το 3-0 και είδατε τι έγινε».

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής στη συνέχεια στάθηκε στην επιστροφή του Πάντερ, που μετά τα όσα συνέβησαν στο δεύτερο ματς της σειράς, είχε τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές:

«Θα σημάνει πολλά η επιστροφή του Πάντερ. Το πρόβλημα για την Παρτίζαν θα είναι ο Αβράμοβιτς. Κάθε παίκτης είναι υπερπολύτιμος για την ομάδα του Ομπράντοβιτς. Η Ρεάλ από την πλευρά της με την απουσία του Ντεκ, θα είναι ευάλωτη στους ψηλούς», εξήγησε ο Μίτσοφ.

Ο ίδιος έδωσε ψυχολογικό αβαντάζ στους Μαδριλένους μετά την επιστροφή τους στη σειρά:

«Έχει το ψυχολογικό αβαντάζ. Διαθέτει πολλούς παίκτες με εμπειρία, που έχουν παίξει πολλά ανάλογα παιχνίδια στην καριέρα τους. Μην ξεχνάτε επίσης πως καμία ομάδα που δεν είχε αβαντάζ έδρας, δεν έχει νικήσει μέχρι στιγμής σε πέμπτο παιχνίδι», εξήγησε, για να συνεχίσει:

«Για όλα όμως υπάρχει η πρώτη φορά. Επιστρέφει ο Πάντερ, που έχει αποδείξει πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του. Πρέπει όμως να δούμε αν έχει βγει εκτός ρυθμού, αφού η Παρτίζαν δεν είχε αγώνες στην ABA League αυτές τις μέρες. Αυτό σίγουρα έχει αντίκτυπο στους παίκτες, αφού όταν έχουν συνηθίσει να παίζουν κάθε δύο - τρεις μέρες, μετά χάνουν τον ρυθμό τους. Για να κλείσω, είμαι φίλος της Παρτίζαν και θέλω να προκριθεί στο Final Four. Το αξίζει», είπε ο Μίτσοφ.