Ο Μιχάλης Λούντζης στο Sportal: «Το κεφάλαιο Ολυμπιακός έκλεισε, είμαι στον Προμηθέα για να φέρω νίκες»

Ο Μιχάλης Λούντζης στο Sportal: «Το κεφάλαιο Ολυμπιακός έκλεισε, είμαι στον Προμηθέα για να φέρω νίκες»

Χρήστος Τσάλτας 22:37 - 28.08.2024

Η επιστροφή στην Πάτρα, ο ρόλος στο παρκέ και το κεφάλαιο Ολυμπιακός. Ο Μιχάλης Λούντζης μίλησε στο Sportal για την δεύτερη παρουσία του στον Προμηθέα και θέτει τον πήχη ψηλά ενόψει της νέας σεζόν.

Το φετινό καλοκαίρι ο Προμηθέας κινήθηκε με μεθοδικό τρόπο στο μεταγραφικό κομμάτι, έχοντας σαν στόχο να ενισχύσει το ρόστερ τους. Ο κορμός των Ελλήνων δοκιμάστηκε την περασμένη σεζόν και... πέτυχε, με τους Πατρινούς να αξιοποιούν παιδιά από το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ» και σε συνδυασμό με την παρουσία παικτών όπως ο Αντώνης Κόνιαρης και ο Λίνος Χρυσικόπουλος, τα αποτελέσματα ήρθαν.

Σε αυτόν τον κορμό ήρθε να προστεθεί και ένας παίκτης με παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Μιχάλης Λούντζης επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Αχαϊας, έπειτα από τη σεζόν 2020-21, κατά την οποία φόρεσε την πορτοκαλή φανέλα. Το περιβάλλον για τον ίδιο είναι γνώριμο, έτσι δεν χρειάστηκε ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής.

Αυτό το παραδέχτηκε και ο ίδιος άλλωστε. «Σε γνώριμα λημέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Sportal, για να εξηγήσει πως «στην προηγούμενη θητεία μου εδώ είχα περάσει πολύ καλά. Ήταν χρονιά Covid, υπήρχαν δυσκολίες, αλλά η εικόνα ήταν πολύ καλή. Η ομάδα είχε πολύ καλές στιγμές, ήρθα πολύ κοντά με τους ανθρώπους εδώ και επέστρεψα σε γνώριμα λημέρια».

Αυτό το καλοκαίρι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, για να επιστρέψει στην Πάτρα και να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου, για ακόμα μια φορά.

Έτσι, έβαλε όλες τις παραμέτρους κάτω, γύρω από την απόφασή του. «Εύκολη δεν ήταν γιατί είχα πολλά πράγματα που έπρεπε να λάβω υπόψιν. Μου έδειξαν πόσο με υπολόγιζαν και με ήθελαν και ο κόουτς, αλλά και η διοίκηση και το γεγονός πως ήξερα τους πάντες και ήξερα που έρχομαι έπαιξε ρόλο».

Το περιβάλλον για τον ίδιο είναι γνώριμο, τα πρόσωπα γύρω από την ομάδα το ίδιο. Έτσι λοιπόν, γνωρίζει καλά τις απαιτήσεις αλλά και τις βλέψεις που υπάρχουν.

Όπως ήταν φυσιολογικό, όλη αυτή η κατάσταση τον εξιτάρει. «Πάντα με εξιτάρει να βρίσκομαι στο παρκέ και να παίζω όσο καλύτερα μπορώ. Μου αρέσει το μπάσκετ, μου αρέσει να παίζω. Θέλω να βελτιώνομαι και θέλω να δείχνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, έχοντας πατήσει τα 26 του χρόνια. Έτσι, το κίνητρο είναι πάντα ψηλά. Μόνο που για τον ίδιο «πάντα υπάρχει μεγάλο κίνητρο», όπως παραδέχτηκε και πρόσθεσε στη συνέχεια πως «η ομάδα έκανε μια πολύ επιτυχημένη πορεία. Από μόνο του αυτό αποτελεί ένα τεράστιο κίνητρο για να κάνουμε αν όχι την ίδια, ακόμα καλύτερη πορεία, ξεκινάμε από το μηδέν. Είμαστε αρκετά νέα άτομα. Θέλουμε να μπούμε στη φιλοσοφία, να γνωριστούμε, να δεθούμε σαν ομάδα για να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε».

Στην Πάτρα θα βρει γνώριμα πρόσωπα, αλλά και αρκετούς νέους με τους οποίους θα συνυπάρξει τους επόμενους μήνες. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, αυτό που τίθεται σε πρώτο πλάνο είναι να δημιουργηθεί χημεία ανάμεσα σε αυτόν και τους συμπαίκτες του.

«Αν εξαιρέσεις τον Αντώνη (Κόνιαρη) που τον ξέρω πολλά χρόνια και τον Λίνο (Χρυσικόπουλο) με τα άλλα παιδιά δεν γνωριζόμαστε τόσο καλά, ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Υπάρχει καιρός για να γνωριστούμε και να έχουμε το καλύτερο δυνατό», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν θέλησε να θέσει κάποιο στόχο -ακόμα τουλάχιστον- για τη σεζόν που έρχεται.

«Δεν μπορώ να μιλήσω γι αυτό είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς. Ακόμα μπαίνουμε στην τρίτη εβδομάδα προετοιμασίας. Αυτό που πρέπει είναι να είμαστε όλοι υγιείς, να δεθούμε και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Η παρουσία του Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο του Προμηθέα είχε τη σημασία της στην απόφασή του. Οι δυο τους γνωρίζονται από την εποχή που ο διεθνής γκαρντ αγωνιζόταν στις μικρές Εθνικές. Η επαφή των δύο ανδρών έπαιξε τον ρόλο της στην υπόθεση. «Σίγουρα. Μιλήσαμε αρκετές φορές στο τηλέφωνο, αλλά και από κοντά. Μου έδειξε πόσο πολύ με θέλει, μου έδωσε να καταλάβω αυτά που θέλει από μένα και μου άρεσαν πολύ. Οπότε, έπαιξε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο».

Τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στον Ολυμπιακό, στον οποίο γεύτηκε χαρές, κατέκτησε τίτλους. Την ίδια ώρα όμως ο ρόλος του στο παρκέ ήταν μικρός, προσπαθώντας να αρπάξει κάθε ευκαιρία από τα μαλλιά όσο βρισκόταν στο παρκέ.

Τον ρωτήσαμε εάν νιώθει πως έχει πράγματα να αποδείξει τη νέα σεζόν, με τον Προμηθέα, δίνοντας μια αφοπλιστική απάντηση. «Δεν έχω να αποδείξω κάτι γι αυτό το πράγμα, έχω να αποδείξω στον εαυτό μου. Δεν παίζω για κανέναν άλλο, παίζω για μένα. Σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό πάντα ο ρόλος θα είναι διαφορετικός.

Αυτό ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Ήμουν καλά με αυτόν τον ρόλο. Αυτό το κεφάλαιο έκλεισε, η προσοχή μου είναι στον Προμηθέα, η ομάδα μου είναι ο Προμηθέας, οπότε αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει».

Όσο για το τέλος, τον ρωτήσαμε τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Μιχάλη Λούντζη. Η απάντησή του ήρθε αβίαστα «Θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά, ξεσπώντας σε γέλια.