Ο Μονέκε κέρδισε το πιο... τρελό στοίχημα από τους Νάναλι και ΛεΝτέι και περιμένει πληρωμή (vid)

Τσίμα Μονέκε

Ο Μονέκε κέρδισε το πιο... τρελό στοίχημα από τους Νάναλι και ΛεΝτέι και περιμένει πληρωμή (vid)

Sportal newsroom 14:24 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 14.08.2024

Ο Τσίμα Μονέκε ήταν ο άνθρωπος που «υπέγραψε» τη νίκη της Μπασκόνια κόντρα στην Παρτίζαν, με εύστοχο ζευγάρι βολών, με τον Αφρικανό φόργουορντ να αποκαλύπτει την προσπάθεια των Τζέιμς Νάναλι-Ζακ ΛεΝτέι να «πειράξουν» το μυαλό του, καθώς και το κερδισμένο στοίχημα.

Το παιχνίδι της έκτης αγωνιστικής, ανάμεσα σε Μπασκόνια και Παρτίζαν, στην Fernando Buesa Arena, ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στα τελευταία δέκατα. Εκεί ο Τσίμα Μονέκε με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 84-83, χαρίζοντας μια πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του, βάζοντας τέλος στο σερί ηττών.

Το παιχνίδι μάλιστα είχε τέτοια τροπή που κατά τη διάρκειά του μπήκε ένα ιδιαίτερο στοίχημα. Αυτό τέθηκε από τους Τζέιμς Νάναλι και Ζακ ΛεΝτέι, προς τον άσο της ομάδας από τη Βιτόρια, σε μια προσπάθεια για να... πειράξουν το μυαλό του λίγο πριν από τις κρίσιμες βολές.

Μάλιστα οι δύο παίκτες έθεσαν ως στοίχημα μισθό ενός μήνα προκειμένου να βάλουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στον Μονέκε. Εκείνος όμως όχι μόνο δεν... μάσησε, αλλά ήταν ψύχραιμος και έβαλε τις βολές. Και τώρα περιμένει να πληρωθεί, όταν πάει στο Βελιγράδι, όπως τόνισε.

«Όλοι κατάλαβαν τι έγινε. Μου έλεγαν ότι δεν πρόκειται με τίποτα να βάλω και τις δύο βολές, ενώ εγώ τους απαντούσα πως δεν υπάρχει περίπτωση να αστοχήσω. Βάλαμε στοίχημα τον μισθό ενός μήνα πως θα τις βάλω και τις δύο και περιμένω να με πληρώσουν όταν πάμε στο Βελιγράδι για να παίξουμε με την Παρτίζαν. Γι’ αυτό μετά το τέλος έκανα χειρονομία για χρήματα», ήταν τα λόγια του αναφορικά με το θέμα που προέκυψε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα-θρίλερ στη Βιτόρια, που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους.