Ο Μπράντον Ίνγκραμ στο Sportal για τα περί απογοήτευσης στην Team USA: «Θέλω να είμαι αποτελεσματικός, επαγγελματίας και νικητής» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 18:39 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:50 - 14.08.2024

Με τον ντόρο γύρω από τον ρόλο του στην Team USA να έχει αυξηθεί τις τελευταίες μέρες, ο Μπράντον Ίνγκραμ ξεκαθάρισε το τοπίο μιλώντας αποκλειστικά στο Sportal, εστιάζοντας στους άξονες που προσεγγίζει τη φετινή προσπάθεια.

Αποστολή στη Μανίλα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην Team USA είναι η διαχείριση. Ο Στιβ Κερ έχει αυτή την «αποστολή», καθώς στη διάθεσή του βρίσκονται 12 παίκτες που έχουν σημαντικό ρόλο στο ΝΒΑ, άρα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να ξεχωρίσουν, να ηγηθούν και να κερδίσουν παιχνίδια μόνοι τους.

Κάποιοι εξ αυτών σε αυτή την πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έλαμψαν, κάποιοι άλλοι ακόμα «ψάχνονται». Και η κουβέντα σχετικά με τον ρόλο των παικτών στο τουρνουά έχει ήδη ανάψει, παρά το γεγονός πως τα νοκ άουτ παιχνίδια απέχουν μερικές μέρες.

Ο Μπράντον Ίνγκραμ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο BI τα τελευταία χρόνια είναι το σημείο αναφοράς των Νιού Όρλινς Πέλικανς. Κατά την παρουσία του στην προετοιμασία της Team USA όμως δεν έχει ανάλογο ρόλο. Έτσι, πρόσφατα τοποθετήθηκε επί του θέματος, εξηγώντας πως νιώθει απόγοήτευση για το γεγονός πως δεν είναι στα ίδια επίπεδα με την παρουσία του στην ομάδα του Ουίλι Γκριν.

Λίγο πριν αρχίσει ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο χαρισματικός σκόρερ ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από την «απογοήτευση», αναφορικά με τον ρόλο του. Ήταν κάτι που και ο ίδιος ήθελε να βγάλει από μέσα του. Και το έκανε μέσω του Sportal.

«Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω λίγο αυτό. Ως καλός παίκτης θέλω πάντα να βγαίνω στο γήπεδο και να δείξω ποιο είμαι, κάνοντάς το με νικητήριο τρόπο. Εγώ θέλω να βρω τον τρόπο να είμαι αποτελεσματικός και στο παιχνίδι κόντρα στην Ιορδανία βρήκα τον τρόπο, όχι μόνο να βάλω τη μπάλα στο καλάθι, αλλά και να κάνω τους συμπαίκτες μου να μπουν στο παιχνίδι, βγάζοντας ελεύθερα σουτ. Είδα πολύ καλά το παρκέ, οπότε είχα μια ευκαιρία να είμαι αποτελεσματικός. Πάντα όμως θελω να είμαι επαγγελματίας σε ό,τι κάνω και να είμαι νικητής», ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του, που έδειξε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται, όχι μόνο σε αυτό το τουρνουά, αλλά και σε γενικότερο πλαίσιο στην καριέρα του.

Στη δεύτερη φάση μάλιστα ο BI θα αντιμετωπίσει έναν συμπαίκτη του στη Νέα Ορλεάνη, τον Γιόνας Βαλαντσιούνας, με τον οποίο η σχέση του είναι κάτι παραπάνω από άριστη.

«Είναι πραγματικά σπουδαίος τύπος και έξω από το γήπεδο. Όταν ήρθε στην ομάδα μου μίλαγε για τα πάντα, μπορώ και εγώ να του μιλάω για τα πάντα. Είναι πραγματικά σπουδαίος τύπος, αλλά και σπουδαίος παίκτης», εξήγησε για να προσθέσει στη συνέχεια. «Μπορεί να σκοράρει και να κόψει. Όταν πιάνει τη μπάλα σουτάρει καλά τρίποντα, έχει καλό pump fake. Χρησιμοποιεί καλά τους ώμους του, αρέσκεται κυρίως στον δεξιό, έδωσα το scouting report στην ομάδα. Είναι ένα μεγάλο κορμί που επιβάλλεται στο παρκέ».

Οι Αμερικανοί είναι φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά στο τουρνουά δεν παίζουν... μόνοι και αυτό έχει ήδη φανεί. Ο Καναδάς είναι μια από τις ομάδες που έχουν δείξει ήδη τα δόντια τους. Θα περίμενε κανείς πως οι Αμερικανοί θα έριχναν πολλές ματιές στο τι κάνει η ομάδα του Ζόρντι Φερνάντεθ στην Τζακάρτα.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

«Για να είμαι ειλικρινής, όλες οι συζητήσεις που έχουν σχετίζονται με τη νίκη και πώς θα τα καταφέρουμε στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά. Προσπαθούμε να έχουμε όσο περισσότερη θετικότητα εδώ και να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ώστε να κάνουμε τη δουλειά», εξήγησε

Στην παρούσα φάση οι Αμερικανοί «κοιτάζουν» μόνο το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο. Με νίκη άλλωστε εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αφήνουν κάθε κουβέντα για απογοήτευση στην άκρη. Με πρώτο σε αυτή τη διαδικασία τον Μπράντον Ίνγκραμ.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.