Ο Νάσος Μπαζίνας στο Sportal: «Μια κουβέντα με τον Παπαθεοδώρου άλλαξε όλη τη νοοτροπία μου - Μπορεί ο Προμηθέας να φτάσει ψηλά»

Ο Νάσος Μπαζίνας στο Sportal: «Μια κουβέντα με τον Παπαθεοδώρου άλλαξε όλη τη νοοτροπία μου - Μπορεί ο Προμηθέας να φτάσει ψηλά»

Χρήστος Τσάλτας 13:32 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:32 - 30.08.2024

Το «εκλεκτό» μέλος της νουβέλ βαγκ του Προμηθέα, ο Νάσος Μπαζίνας, μιλάει στο Sportal για την εξέλιξή του σε σχέση με την περασμένη σεζόν, τις προκλήσεις των Πατρινών, ενώ αποκαλύπτει την καθοριστική συμβολή του Ηλία Παπαθεοδώρου στην καριέρα του.

Το πλάνο του Προμηθέα είναι συγκεκριμένο και ξεκάθαρο. Οι Πατρινοί θέλουν να δώσουν χώρο στα παιδιά της ακαδημίας τους, μέσα από το πρότυπο πρόγραμμα «ΝΟΥΣ», ώστε να κάνουν το μεγάλο βήμα και να αποτελέσουν τον πυρήνα του κορμού του ρόστερ τους. Το εγχείρημα αυτό την περασμένη σεζόν είχε μεγάλη επιτυχία, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να αξιοποιεί στο έπακρο τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

Τη φετινή σεζόν το σκεπτικό έμεινε ίδιο, όπως και η φιλοσοφία του κλαμπ. Ο κόουτς Παπαθεοδώρου παρέμεινε στην άκρη του πάγκου και ο νεανικός πυρήνας του γκρουπ συνεχίζει στην Αχαΐα. Ανάμεσα στους παίκτες που ξεχωρίζουν είναι ο Νάσος Μπαζίνας, ο οποίος την περασμένη σεζόν άφησε υποσχέσεις με την παρουσία του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στα άδυτα της προετοιμασίας του Προμηθέα: Οι ανεβασμένοι, οι νέοι και αυτοί που... έρχονται
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

10:59 - 29.08.2024

Στα άδυτα της προετοιμασίας του Προμηθέα: Οι ανεβασμένοι, οι νέοι και αυτοί που... έρχονται

Ο Προμηθέας έχει πατήσει γκάζι στην προετοιμασία του, «πατώντας» στη φιλοσοφία της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, αλλά και τον κορμό που έχει παραμείνει ίδιος στην Πάτρα.

Πιο έμπειρος και σαφώς πιο έτοιμος σε σχέση με την περασμένη σεζόν θέλει να «πατήσει» πάνω στην εξέλιξή του και να κάνει το επόμενο βήμα. Αυτό τόνισε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal, ενώ εξήγησε τι είναι αυτό που θα θεωρήσει επιτυχία στο τέλος της σεζόν σε προσωπικό επίπεδο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εξέλιξή του, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2023, ενώ στάθηκε στην καθοριστική συμβολή του Ηλία Παπαθεοδώρου, αλλά και όσα έκανε για να τον «ξεκλειδώσει» αγωνιστικά.

-Νέα σεζόν, με περισσότερη εμπειρία. Πώς νιώθεις μπαίνοντας σε αυτή την προσπάθεια;

«Νιώθω πιο έτοιμος. Νιώθω πιο καλά με την ομάδα, με το κλίμα, με την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και είμαι έτοιμος να ανταποδώσω και εγώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η ομάδα. Νιώθω πιο έτοιμος γιατί και όσο περνάει ο καιρός νιώθω πιο καλά λόγω της δουλειάς με τους κόουτς. Ευελπιστώ για μια πολύ καλή χρονιά, να γίνουμε ομάδα, να είμαστε ένα καλό σύνολο, να γίνουμε μια καλή ομάδα και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Έχουμε μια καλή και έμπειρη ομάδα που ξέρουν την λίγκα και τις διοργανώσεις στην Ευρώπη. Έχουμε παίκτες που γνωρίζουν την Ευρωλίγκα, όπως ο Μιχάλης Λούντζης και ο Τζος Άνταμς, που είναι μεγάλοι παίκτες. Όλη η ομάδα είναι καλή, σαν σύνολο».

-Ο Νάσος Μπαζίνας του 2024 πόσο διαφορετικός είναι από τον Νάσο Μπαζίνα του 2023;

«Δεν είχα τις παραστάσεις που είχα πέρυσι. Δεν είχα σκεφτεί ότι θα πάρω αυτές τις παραστάσεις, να ανταγωνίζομαι παίκτες υψηλού επιπέδου. Όταν ανταγωνίζεσαι παίκτες στην Basket League και στο BCL βλέπεις το επίπεδο, βλέπεις τις αδυναμίες σου, τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις ακόμα πιο ψηλά. Έχω υψηλούς στόχους για τον εαυτό μου. Νιώθω πιο έτοιμος από πέρυσι, πήρα αυτές τις παραστάσεις. Χρειάζομαι πολλή δουλιά, αλλά νιώθω πιο έτοιμος».

-Είσαι αρκετά χρόνια στην ομάδα. Βλέποντας την φετινή version του Προμηθέα, τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο;

«Ακόμα δεν μπορώ να απαντήσω. Πρόσφατα έφτασε και ο Κένι Ουίλιαμς. Πρέπει να γίνουμε πρώτα ομάδα, που αυτό είναι το δύσκολο για κάθε νέα ομάδα. Φτιάχτηκε νέα ομάδα με κορμό Ελλήνων παικτών. Υπάρχει εμπειρία από τα παιδιά που έχουν έρθει και μπορεί να βοηθάει ο ένας τον άλλο, να δίνει συμβουλές ο ένας στον άλλο. Υπάρχουν έμπειρα παιδιά και ο καθένας μπορεί να βοηθήσει τον άλλο».

-Τη νέα σεζόν θα έχεις και πάλι αντιπάλους παίκτες όπως ο Κέντρικ Ναν, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Χάντερ Χέιλ. Είναι boost για ένα νέο παιδί σαν εσένα, ώστε να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου;

«Βλέπω και τι κάνουν. Για τον Χάντερ Χέιλ μπορώ να πω ότι είναι αυτός που είναι. Αν πω ότι κάθε μέρα δουλεύει στο 100% θα είναι ψέμα. Δουλεύει στο... 1000%. Ακόμα και όταν ήταν τραυματίας είχε ένα τρομερό mentality. Αυτοί οι παίκτες έφτασαν εκεί γιατί έχουν ένα mentality διαφορετικό από τους απλούς παίκτες και προσπαθώ να το πάρω κι εγώ, να το πάρω στην καθημερινότητά μου. Έχουν ένα mentality νικητή, πως είναι οι καλύτεροι, δεν γίνεται να χάσουν από κάποιον και είναι τιμή να τους βλέπω. Είναι παίκτες τοπ επιπέδου. Τους βλέπω και παίρνω καλά πράγματα».

-Για δεύτερη σεζόν με τον Ηλία Παπαθεοδώρου στην άκρη του πάγκου. Είναι ευλογία για σένα;

«Είναι ευλογία, είναι ό,τι καλύτερο. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο παιχνίδι μου, στην καθημερινότητά μου, στο πώς βλέπω το μπάσκετ. Πέρυσι μία συζήτηση είχα κάνει μαζί του και άλλαξε όλο το μυαλό μου σαν παίκτης και πώς βλέπω το επαγγελματικό μπάσκετ. Του είμαι ευγνώμων, δεν ξέρω αν το ξέρει, αλλά μια συζήτηση άλλαξε όλο το μυαλό μου. Σου περνάει κάθε μέρα ότι δεν μπορείς να χάσεις μια μέρα. Οι μεγάλοι παίκτες είναι κάθε μέρα στο 100% και σκέφτονται πώς θα γίνουν τεράστιοι. Σου βάζει αυτό κάθε μέρα στο μυαλό να γίνεις ο καλύτερος κάθε μέρα. Όπως και οι συνεργάτες του. Ο κόουτς Παπαθεοδώρου μου άλλαξε το σκπετικό και χαίρομαι που θα τον έχω και φέτος μαζί. Όσο είμαι στον Προμηθέα ελπίζω να είναι μαζί μας. Ό,τι μου δώσει και αξίζω ελπίζω να το βγάλω εις διπλούν».

-Στο τέλος της σεζόν με τι θα είσαι ικανοποιημένος, σε προσωπικό επίπεδο;

«Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να είμαι καλύτερος κάθε μέρα, να δίνω το 100% όχι μόνο στους αγώνες. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Πρέπει να ξέρεις ότι δίνεις κάθε μέρα ό,τι καλύτερο μπορείς για να βελτιωθείς και από λίγο. Να έχεις το σωστό mentality του νικητή. Πρέπει να το έχεις πάντα αυτό. Επιτυχία θα θεωρώ να εξελιχθώ μέσα από την ομάδα. Κύριος στόχος μου είναι να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Θα γίνει βήμα βήμα. Επιτυχία θα είναι να είμαι καλύτερος μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση».

-Βλέποντας και την περσινή πορεία της ομάδας, τι στόχους θέτετε για τη φετινή σεζόν;

«Δεν μπορώ να συγκρίνω την περσινή με τη φετινή ομάδα. Είναι άλλη ομάδα με άλλες παραστάσεις. Και εγώ το ίδιο. Δεν μπορώ να βάλω εγώ τους στόχους. Πρέπει να γίνουμε ομάδα. Τους στόχους τους θέτει η ομάδα, πού θέλει η ομάδα να φτάσουμε. Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Μπορούμε να είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα, αλλά και στο BCL, αν γίνουμε ομάδα και ακολουθήσουμε το πλάνο του κόουτς σε όλα».