Ο Ναχίμ Αλίν στο Sportal: «Η ΑΕΚ έχει μια ομάδα που δεν φοβάται» (vid)

Ναχίμ Αλίν

Ο Ναχίμ Αλίν στο Sportal: «Η ΑΕΚ έχει μια ομάδα που δεν φοβάται» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 19:51 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:51 - 18.09.2024

Ο ρούκι της φετινής ΑΕΚ Betsson, Ναχίμ Αλίν, μίλησε στο Sportal για την χημεία που χτίζει η Ένωση, ενώ στάθηκε στην παρουσία του στο παρκέ και την πρόοδο που έχει κάνει φέτος.

Το φετινό καλοκαίρι ήρθε στην Ελλάδα ως ρούκι από το NCAA, με την προοπτική να γίνει ο έβδομος ξένος της ΑΕΚ Betsson και να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί σε ένα άκρως απαιτητικό περιβάλλον, στο οποίο η ομάδα θέτει τον πήχη ψηλά σε σταθερή βάση. Ο Ναχίμ Αλίν πάντως δείχνει από τις πρώτες στιγμές του στη χώρα μας πως ξέρει καλά πού βρίσκεται.

Σα πρώτα φιλικά της σεζόν όμως έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Αποκορύφωμα της παρουσίας του το φιλικό κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, στην Sunel Arena. Εκεί ο απόφοιτος του St. John's έδειξε τις αρετές του, καθώς έδωσε λύσεις επιθετικά, ενώ δεν φοβήθηκε να αναλάβει δράση στην επίθεση.

Το γεγονός πως παίρνει πρωτοβουλίες σε σταθερή βάση στο επιθετικό πλάνο του Σάκοτα δεν είναι τυχαίο. «Έχω αυτοπεποίθηση κάθε μέρα που είμαι εδώ. Η αυτοπεποίθηση έρχεται με τη δουλειά που ρίχνω», τόνισε χωρίς περιστροφές ο νεαρός άσος μιλώντας στο Sportal για να προσθέσει πως «κάθε χρόνο προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος στο κατέβασμα της μπάλας, στη ντρίμπλα, στο σουτ, βάζω επιπλέον σουτ μετά την προπόνηση. Κάθε μέρα δουλεύω πάνω σε κάτι για να έχω αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μου. Είτε κάνω λάθη είτε όχι, πρέπει να νιώθω άνετα με το παιχνίδι μου».

Στο ξεκίνημα της σεζόν ο ρόλος του έμοιαζε να μην είναι τόσο μεγάλος, σε σχέση με άλλους συμπαίκτες του. Την ίδια στιγμή όμως δεν σταματάει να δουλεύει και μάλιστα βγάζει αυτή την αυτοπεποίθηση σε κάθε σημείο του παιχνιδιού του.

Άλλωστε όπως παραδέχτηκε «νιώθω πολύ καλά. Νιώθω ότι κάθε μέρα σε προπονήσεις και παιχνίδια γίνομαι καλύτερος λίγο λίγο. Συνηθίζω την αθλητικότητα και τον ρυθμό. Είναι τα δύο στοιχεία που μου άνοιξαν τα μάτια εδώ. Έχω προσαρμοστεί όλο και περισσότερο και γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα».

Βρίσκεται στην Αθήνα από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας της ΑΕΚ Betsson και έτσι για πρώτη φορά στην καριέρα του δουλεύει σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο. Το transition από το Κολέγιο στο επαγγελματικό μπάσκετ είναι μεγάλο, όμως ο ίδιος φροντίζει να παίρνει τα θετικά σε αυτή τη διαδικασία.

Στο διάστημα αυτό εξάλλου έχει ήδη δει εξέλιξη στο παιχνίδι του. «Το μεγαλύτερο άλμα θα έλεγα πως είμαι πιο αθλητικός. Έπρεπε να συνηθίσω την αθλητικότητα και το πώς τρέχουν το παιχνίδι εδώ. Το παιχνίδι είναι διαφορετικό εδώ σε σχέση με τις ΗΠΑ. Νιώθω πως αυτό είναι το άλμα που έχω κάνει, είμαι πιο αθλητικός σε άμυνα και επίθεση».

Δύο στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει είναι η αποτελεσματικότητα στο τρίποντο, αλλά και η ενέργεια που βγάζει στο αμυντικό κομμάτι. Ένας σύγχρονος 3&D παίκτης, που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω, όπως φάνηκε στο ξεκίνημα της σεζόν,

Ο στόχος του είναι να καθιερώσει την παρουσία του σε αυτόν τον ρόλο και έτσι θέλει να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο σε σταθερή βάση. «Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος κάθε βράδυ στην αποστολή που έχω και να δίνω σημασία στο scouting. Πρέπει να ξέρω για τι παίζουμε. Από τους γκαρντ μέχρι τους ψηλούς, να μπορούμε να αλλάζουμε και να κάνω επαναλήψεις στα σουτ μου. Όταν έρθει η ώρα του αγώνα να μπορώ να βάλω τα σουτ».

Η κουβέντα στράφηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι. Η ΑΕΚ Betsson έδωσε 3 δυνατά φιλικά επιπέδου Euroleague, στη σειρά, βγάζοντας αρκετά θετικά στοιχεία. Κάτι που αντιλήφθηκαν άπαντες εντός των τειχών. «Μπορούμε να ανταγωνιστούμε κάθε αντίπαλο. Ακόμα μαθαίνουμε και χτίζουμε τη χημεία μας. Η χημεία γίνεται καλύτερη και είμαστε ένα γκρουπ παικτών που δεν έχει φόβο και θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε με τον ίδιο τρόπο»