Ο Νικ Σμιθ τζούνιορ των Χόρνετς στο Sportal: «Μπορώ να φέρω ανταγωνιστικότητα στο παρκέ»

Ο Νικ Σμιθ τζούνιορ των Χόρνετς στο Sportal: «Μπορώ να φέρω ανταγωνιστικότητα στο παρκέ»

Χρήστος Τσάλτας 08:26 - 23.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:23 - 14.08.2024

Οι Σάρλοτ Χόρνετς τον επέλεξαν στο νο.27 και ο Νικ Σμιθ τζούνιορ έίναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία. Ο απόφοιτος του Αρκάνσας μίλησε στο Sportal για το νέο βήμα στην καριέρα του, αλλά και όσα θέλει να φέρει στο παιχνίδι της νέας του ομάδας.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε παρκέ οι συστάσεις που τον ακολουθούσαν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Ο Νικ Σμιθ τζούνιορ είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς γκαρντ της τάξης του 2023, ωστόσο τα προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν πήγαν πίσω την εξέλιξή του.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να μην βρίσκεται στην πρώτη 10άδα, όπως ανέφεραν τα Mock drafts του περασμένου καλοκαιριού, αλλά να επιλεγεί εν τέλει στο νο.27 της διαδικασίας από τους Σάρλοτ Χόρνετς, που μερικές επιλογές πιο πριν είχαν δώσει το νο.2 στον Μπράντον Μίλερ. Με τον οποίο μάλιστα υπήρξαν συμπαίκτες στο AAU πριν από μειρκά χρόνια.

Η συγκίνηση του Σμιθ ήταν έκδηλη, καθώς κατάφερε να κάνει το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα και να κερδίσει μια θέση στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Αυτός τον στόχο είχε παό την πρώτη στιγμή που πάτησε παρκέ και πλέον θα είναι σε θέση να τον κάνει πραγματικότητα.

Στο περιθώριο της διαδικασίας ο νεαρός γκαρντ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και το Sportal είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του, εστιάζοντας σε όσα θέλει να φέρει στο παιχνίδι της ομάδας του τη νέα σεζόν, εστιάζοντας στο ανταγωνιστικό του πνεύμα, αλλά και στην ικανότητά του να σουτάρει από μακριά, στοιχεία που αναμένεται να τον βοηθήσουν να εδραιώσει την παρουσία του στο ΝΒΑ.

NBA Draft 2023: Η βραδιά του Ουεμπανιαμά!
NBA

05:45 - 23.06.2023

NBA Draft 2023: Η βραδιά του Ουεμπανιαμά!

Το NBA Draft του 2023 τα είχε όλα, με τον Βίκτορ Ουεμπανιαμά να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, καθώς οι Σαν Αντόνιο Σπερς τον επέλεξαν στο νο.1 της διαδικασίας. Τα ονόματα έκπληξη.

«Νιώθω ότι μπορώ να φέρω πολλά πράγματα στην ομάδα», τόνισε ο Σμιθ, για να προσθέσει πως «μπορώ να φέρω ανταγωνιστικότητα σε όλα τα επίπεδα, να μάθω πράγματα από τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου. Μπορώ να σουτάρω τη μπάλα πάρα πολύ καλά, να προπονηθώ σκληρά και να κερδίσω πράγματα. Ένα από τα δυνατά σημεία στο παιχνίδι μου είναι η κίνηση με τα πόδια».