Ο Νίκολα Βούτσεβιτς στο Sportal: «Θα φωνάξω για την Ελλάδα κόντρα στη Λιθουανία, είναι η μόνη μας ελπίδα»

Νίκολα Βούτσεβιτς

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς στο Sportal: «Θα φωνάξω για την Ελλάδα κόντρα στη Λιθουανία, είναι η μόνη μας ελπίδα»

Χρήστος Τσάλτας 13:43 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 14.08.2024

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς μίλησε στο Sportal και τόνισε πως θα υποστηρίξει την Ελλάδα στο παιχνίδι κόντρα στη Λιθουανία, ώστε να παραμείνουν ζωντανές οι όποιες ελπιδες της ομάδας του για π΄ροκριση στην οκτάδα.

Αποστολή στη Μανίλα

Το Μαυροβούνιο ήταν η ομάδα που δυσκόλεψε όσο καμία άλλη την Team USA στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μανίλα. Η ομάδα του Μπόσκο Ράντοβιτς κοίταξε στα μάτια τους 12 NBAers του Στιβ Κερ, με το τελικό 83-73 να μην αποτυπώνει στο 100% την εικόνα του αγώνα. Κι αυτό γιατί μέχρι το 38' οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ.

Βασικός υπεύθυνος γι αυτό ήταν ο Νίκολα Βούτσεβιτς. Ο σέντερ των Σικάγο Μπουλς ήταν απολαυστικός, καθώς έκανε τα πάντα στο παρκέ, κέρδισε κατά κράτος τις μάχες από τον Τζάρεν Τζάκσον τζούνιορ και έειξε πως δεν θεωρείται τυχαία ένας από τους καλύτερους ψηλούς στο ΝΒΑ.

Με το πέρας του αγώνα μάλιστα τόνισε πως θα παρακολουθήσει το παχνίδι της Εθνικής με την Λιθουανία, το οποίο ενδιαφέρει άμεσα την ομάδα του Μαυροβουνίου, επισημαίνοντας πως θα υποστηρίξει την Ελλάδα στην αναμέτρηση αυτή.

Στο ερώτημα του Sportal αν θα υποστηρίξει την Εθνική κόντρα στη Λιθουανία είπε πως «ναι, είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε. Είναι μικρή λόγω της διαφοράς πόντων που πρέπει να καλύψουμε, αλλά θα παλέχουμε ως το τέλος».

Το πόσο μικρή΄(ή και ακόμα πιο μικρή από την μικρή) θα είναι η ελπίδα των Μαυροβούνιων θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα της Εθνικής κόντρα στη Λιθουανία. Για να έχουν βάσιμες ελπίδες θα πρέπει η Εθνική να κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη των 11 πόντων, κάτι που θα κάνει το παιχνίδι της Κυριακής ντέρμπι πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ο σέντερ των Σικάγο Μπουλς, που σε 4 αγώνες στο τουρνουά μετράει 2 double double, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού, του ζητήσαμε να κάνει έναν σύντομο απολογισμό της πορείας της ομάδας του ως τώρα, με το πρόσημο να είναι θετικό.

«Το τουρνουά είναι καλό μέχρι στιγμής. Κάναμε αυτό που έπρεπε κόντρα στην Αίγυπτο και το Μεξικό. Η Λιθουανία ήταν μια ομάδα που έπαιξε πάρα πολύ καλά εναντίον μας, ειδικά στην επίθεση. Κόντρα στις ΗΠΑ είχαμε πολύ καλή εικόνα. Θα δούμε κόντρα στην Ελλάδα. Αν έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε την Ελλάδα. Δεν θα είναι εύκολο. Θέλουμε να κερδίσουμε την Ελλάδα για να επιστρέψουμε στην πατρίδα με ρεκόρ 3-2», ήταν τα λόγια του.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.