Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς σκέφτεται -και αυτός- την… Ταϊβάν
i

ΝτεΜάρκους Κάζινς/ printscreen

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς σκέφτεται -και αυτός- την… Ταϊβάν

Sportal newsroom 20:23 - 24.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 20.08.2024

Ο Ντουάιτ Χάουρντ βρίσκεται ήδη στην Ασία, ο Καρμέλο Άντονι δεν έχει αποφασίσει να κάνει το… άλμα (προς τα πίσω) και τώρα ο πρώην All-Star με Σακραμέντο και Νέα Ορλεάνη μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο του μεγάλου ταξιδιού.

Υπάρχουν αρκετές φήμες για βετεράνους σταρ του «μαγικού πλανήτη» που έχουν προτάσεις από το πρωτάθλημα της Ασίας. Στην Ταϊβάν, προσπαθούν να αναπτύξουν τη λίγκα τους κυρίως για να μπουν στο μάτι των Κινέζων, με τους οποίους συνδέονται και με αγάπη (πολιτισμική), αλλά και με αντιπαλότητα (πολιτική). 

Κι ενώ στην Κίνα το μπάσκετ έχει αναβαθμιστεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, με πολλούς αμερικάνους παίκτες, χορηγούς και με εγκαταστάσεις που θυμίζουν ΝΒΑ, στο νησί της Ταϊβάν τώρα προσπαθούν να κάνουν βήματα προόδου. 

Στα μέρη τους έχει εγκατασταθεί ήδη ο Ντουάιτ Χάουαρντ, πρωταθλητής με τους Λέικερς το 2020, οκτώ φορές All-Star, τρεις φορές κορυφαίος αμυντικός, πέντε φορές κορυφαίος ριμπάουντερ (και ένα σωρό ακόμα διακρίσεις), όχι για να εξελίξει το παιχνίδι του. Ταξίδεψε μέχρι εκεί για την εμπειρία και φυσικά τα χρήματα. 

Ο Καρμέλο Άντονι αν και πιέζεται με προσφορές εδώ και σχεδόν ένα μήνα, δεν το έχει αποφασίσει. Έχει καταλάβει πως στα 38 του χρόνια δύσκολα θα ξαναβρει δουλειά στο ΝΒΑ, αλλά μάλλον προτιμά να κρεμάσει τα παπούτσια του. Αντίθετα, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς το σκέφτεται σοβαρά. Στα 32 του θεωρητικά είναι σε καλή ηλικία, αλλά οι τραυματισμοί στα πόδια τον έχουν κάνει να θυμίζει παλαίμαχο. 

Ακόμα και σε αυτή τη σωματική κατάσταση πάντως, αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες εμφανίσεις του Χάουαρντ, θα είναι σαν να παίζει με τα... ανήψια του

Ο Κάζινς έπειτα από 11 σεζόν στο ΝΒΑ έχει αντιληφθεί πως ο λαμπερός κύκλος του ως παίκτης έχει κλείσει. Δύο ομάδες όμως από το T-1 League της Ταϊβάν τον παρακαλάνε κάθε μέρα και δεν αποκλείεται να ενδώσει σύντομα…

Στιγμιότυπα του Ντουάιτ Χάουαρντ από το πρωτάθλημα της Ταϊβάν

Tags: