Η πρώτη μεγάλη συνέντευξη του Ντίνου Μήτογλου μετά την περιπέτειά του: «Δεν τα παράτησα ποτέ, ήμουν σκληρός με τον εαυτό μου»

Η πρώτη μεγάλη συνέντευξη του Ντίνου Μήτογλου μετά την περιπέτειά του: «Δεν τα παράτησα ποτέ, ήμουν σκληρός με τον εαυτό μου»

Γιάννης Πάλλας 23:58 - 31.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 14.08.2024

Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε στο Sportal για την Εθνική ομάδα και το μάθημα ζωής που πήρε από την περιπέτεια του.

Η απόφαση για την επιστροφή του Ντίνου Μήτογλου στο παρκέ ήρθε λίγο πριν την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ όλο αυτό το διάστημα που έμεινε εκτός είχε την ευκαιρία να κάνει τον απολογισμό του και αποκαλύπτει στο Sportal το μάθημα ζωής που πήρε. Παράλληλα, εξηγεί τι μπορεί να πετύχει η Εθνική με ή χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ θεωρεί την ενέργεια το μεγάλο «όπλο» της «επίσημης αγαπημένης»

- Ντίνο, είναι η πρώτη φορά που η Εθνική ομάδα παρουσιάζει τόσες πολλές απουσίες. Θεωρείς ότι αυτό δυσκολεύει την προετοιμασία που γίνεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Σίγουρα μπορώ να πω ότι τις πρώτες δυο-τρεις ημέρες μπορεί να το σκεφτόμασταν, πλέον, όμως πρέπει να προσαρμοστούμε στα καινούργια δεδομένα. Η ομάδα μας έχει πιο νέους παίκτες, οπότε αλλάξαμε και τον τρόπο που παίζουμε. Δηλαδή, τι θέλω να πω. Παρουσιάσαμε μεγαλύτερη ενέργεια, πρέπει να είμαστε πιο πολύ επιθετικοί και στην άμυνα και στην επίθεση μας. Να μην σκεφτόμαστε τόσο πολύ και να στηριχθούμε περισσότερο στο ρυθμό και στο τρανζίσιον. Να τρέχουμε και να βγάζουμε πιο πολύ ενέργεια. Αυτά είναι τα κομμάτια τα οποία θέλουμε να δώσουμε έμφαση όπως έχει πει και ο κόουτς Ιτούδης».

- Ποιο στοιχείο πιστεύεις θα χαρακτηρίζει την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Η ενέργεια, αυτό είναι το στοιχείο της...».

- Είτε είναι ο Γιάννης μαζί σας, είτε όχι;

«Ναι! Γιατί όπως είπα, τώρα προσαρμοζόμαστε με το γεγονός ότι δεν έχουμε τον Γιάννη μαζί μας στις προπονήσεις. Οπότε είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση πρέπει να βγάζουμε πάθος, ενέργεια και να νιώθει την παρουσία μας ο αντίπαλος και στις δυο πλευρές του γηπέδου».

©InTime

«Έχουμε ιστορία και βαριά φανέλα»

- Θεωρείς παρότι έχουμε αυτές τις σημαντικές απουσίες ο στόχος είναι πάλι μεγάλος για την Εθνική; Η θα πάμε βήμα-βήμα βλέποντας παιχνίδι παιχνίδι τι θα καταφέρουμε;

«Ο μακρινός στόχος είναι σίγουρα πάντα μεγάλος για την Εθνική ομάδα. Έχουμε ιστορία, έχουμε τη βαριά φανέλα, αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι, γιατί σ’ αυτό το επίπεδο, που είναι πολύ ανεβασμένο, οφείλουμε να βάζουμε μικρούς στόχους και να προσπαθούμε να τους υλοποιήσουμε. Προτεραιότητα τώρα έχουν τα φιλικά παιχνίδια, να δούμε τι εικόνα θα παρουσιάσουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις Φιλιππίνες».

- Μπορούμε να οριοθετήσουμε τον στόχο και ποιος εν τέλει είναι ο ο τελικός προορισμός μας;

«Όνειρο όλων των παικτών είναι φυσικά να παίξουμε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχουμε να το πετύχουμε αρκετά χρόνια, αλλά θέλει πολύ δουλειά αυτό. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να το δούμε το Παγκόσμιο και την προσπάθεια που θα κάνουμε παιχνίδι με παιχνίδι».

- Σε προσωπικό επίπεδο επέστρεψες μετά από αρκετό καιρό αναμονής. Αυτό πόσο σε γεμίζει και πόσο σου δημιουργεί την αίσθηση και το κίνητρο για να παίξεις στο μάξιμουμ;

«Σίγουρα το γεγονός ότι έμεινα εκτός 1.5 χρόνο με γεμίζει όρεξη, ώστε να θέλω να παίξω και να αποδείξω πράγματα. Αλλά στο μυαλό μου δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Ξέρω ποιος είναι ο Ντίνος, ξέρω ποιός είναι ο εαυτός μου. Είμαι σε μια ηλικία που γνωρίζω και τι παίκτης είμαι και τι άνθρωπος είμαι. Δεν μπορώ να σου κρύψω ότι το άθλημα και οι αγώνες μου έλειψαν πάρα πολύ. Οπότε πιστεύω θα είναι κάτι ισορροπημένο μεταξύ των δυο».

Ο Γιώργος Παπαγιάννης στο Sportal για Γιαννακόπουλο: «Καταλαβαίνω τη δυσαρέσκεια του, αλλά...»!
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

19:51 - 31.07.2023

Ο Γιώργος Παπαγιάννης στο Sportal για Γιαννακόπουλο: «Καταλαβαίνω τη δυσαρέσκεια του, αλλά...»!

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μιλάει για πρώτη φορά στο Sportal για την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό και αποκαλύπτει τι θα έλεγε αν συναντούσε τυχαία τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

«Δεν τα παράτησα ποτέ, ήμουν σκληρός με τον εαυτό μου»

- Όλη αυτή η δοκιμασία σου έδωσε ένα μάθημα;

«Μεγάλο, ναι!».

- Ποιο είναι αυτό;

«Θα ήθελα να το κρατήσω για μένα, αλλά θα το πω! Κυρίως, ότι στη ζωή δεν πρέπει να βιάζεσαι και να εμπιστεύεσαι πιο πολύ τους δικούς σου ανθρώπους».

- Τι σημαίνει για έναν αθλητή υψηλού επιπέδου να μπαίνει στο γήπεδο μετά από τόσο καιρό;

«Κοίταξε να δεις. Δεν είναι ότι δεν έκανα προπόνηση. Κάθε ημέρα δούλευα και κάθε ημέρα που περνάει βρίσκω και πιο πολύ τον ρυθμό μου. Δεν είναι ότι άφησα τελείως τον εαυτό μου, δεν τα παράτησα ποτέ, ήμουν πολύ σκληρός με τον εαυτό μου όλο αυτό τον καιρό που ήμουν εκτός. Σίγουρα λείπει λίγο ο ρυθμός, αλλά δεν φοβάμαι την πρόκληση και κανέναν αντίπαλο».