Ο Ντίνος Μήτογλου στο Sportal: «Γιατί όχι και μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Ντίνος Μήτογλου στο Sportal: «Γιατί όχι και μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Χρήστος Τσάλτας 01:11 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 01:11 - 08.07.2024

Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε στην κάμερα του Sportal για την πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θέτει τον πήχη για τη νέα προσπάθεια της γαλανόλευκης και περιέγραψε όσα ζει τη φετινή σεζόν.

16 χρόνια αναμονής έφτασαν στο τέλος. Η Εθνική ομάδα, η «επίσημη αγαπημένη» επιστρέψει στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του κόσμου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η προσπάθεια στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ στέφθηκε από επιτυχία, με το εμπόδιο της Κροατίας να ξεπερνιέται με χαρακτηριστικό τρόπο.

Η «γαλανόλευκη» επιστρέφει στην ελίτ και θα παλέψει για το καλύτερο απέναντι σε Αυστραλία, Καναδά και Ισπανία στον πρώτο όμιλο. Όλοι όμως θέτουν τον πήχη ψηλά, με τον Ντίνο Μήτογλου να είναι ένας εξ αυτών.

Ο «Μήτο» μίλησε στην κάμερα του Sportal για την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής, ενώ περιέγραψε τα όσα ζει τους τελευταίους μήνες, όπου κατέκτησε τίτλους και το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα. Παράλληλα εξηγεί τι διαφορετικό έχει φέτος η «γαλανόλευκη», ενώ έθεσε συγκεκριμένο στόχο για το Παρίσι.

Οι τελευταίοι μήνες του Ντίνου Μήτογλου είναι σαν... παραμύθι. Από την απραξία λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ, όχι απλώς επέστρεφε, αλλά σάρωσε τα πάντα. Πρωταθλητής Euroleague, πρωταθλητής Ελλάδας και τώρα μέλος της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μια διαδικασία σπουδαία από κάθε άποψη. «Έτσι όπως τα βάζεις κάτω είναι πολλά. Δεν υπάρχει κανένα αρνητικό. Δόξα το Θεό γιατί αυτά που ζω φέτος είναι μαγικά και φοβερά πράγματα, που κάθε αθλητής και πρωταθλητής θέλει να τα ζήσει. Εγώ θέλω να είμαι προσγειωμένος να εκπροσωπώ την χώρα και την ομάδα μου όπως εκπροσωπώ και θέλω. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα μας είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες», εξήγησε αρχικά ο εκρηκτικός φόργουορντ.

Για το αν ήταν... προσωπική εκδίκηση για τον χαμένο χρόνο, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. «Δεν το σκέφτομαι έτσι. Εγώ πιστεύω πάντα ότι ο χαμένος χρόνος μπορεί να αναπληρωθεί. Δεν σκέφτομαι έτσι. Κοιτάω μπροστά, κοιτάω να παίζω το παιχνίδι που αγαπάω και τα υπόλοιπα θα έρθουν», είπε επί του θέματος.

Αποτέλεσε και τα προηγούμενα χρόνια μέλος της Εθνικής ομάδας. Φέτος όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά, διότι «υπάρχει πολύ καλή χημεία στα αποδυτήρια. Έχει μπει μια νοοτροπία νικητή μέσα μας και φαίνεται και στα αποδυτήρια με τη χημεία μας και στο παιχνίδι που παίζουμε», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, λίγο πριν αναφερθεί στον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η απάντηση ήρθε αβίαστα από τα χείλη του. «Στο Παρίσι περιμένουμε, αν και κατά την άποψή μου κρατάμε πάντα χαμηλούς τόνους, θεωρώ ότι μπορούμε να πάμε όσο πιο ψηλά. Γιατί όχι και μετάλλιο;».