Το μήνυμα του θρυλικού Ντομινίκ: «Ευχαριστώ τους Έλληνες και συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για το έβδομο ευρωπαϊκό μας» (vid)

Το μήνυμα του θρυλικού Ντομινίκ: «Ευχαριστώ τους Έλληνες και συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για το έβδομο ευρωπαϊκό μας» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 20:35 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:43 - 26.06.2024

Ο Hall of Famer του ΝΒΑ, Ντομινίκ Ουίλκινς, πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό το 1996 στο Παρίσι, επέστρεψε στην Ελλάδα και μετά την Πύλο επισκέφτηκε και την Αθήνα, απ' όπου έστειλε μήνυμα και στους Έλληνες φιλάθλους συνολικά, αλλά και στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό.

Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από χρόνια και έπειτα από μερικές μέρες στην Πύλο της Μεσσηνίας, εκεί όπου ήταν ο επίτιμος καλεσμένος του NBA Basketball School που έγινε στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Costa Navarino, ο Ντομινίκ Ουίλκινς βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια βόλτα σε παλιά του λημέρια.

Επισκέφτηκε την Αθήνα και μάλιστα είχε να στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, μα πιο πολύ στους φίλους του Παναθηναϊκού, στους οποίους πριν από 28 χρόνια προσέφερε τεράστια χαρά, οδηγώντας και καθοδηγώντας τους «πράσινους» μέχρι την κατάκτηση της Euroleague στο Final Four του Παρισιού (το 1996).

«Γεια σας Έλληνες φίλαθλοι, είμαι ο Ντομινίκ Ουίλκινς» συστήθηκε (για να μαθαίνουν οι νεότεροι) μέσω της video ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα έχοντας πίσω του για φόντο το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. «Θέλω απλώς να πω ένα ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη προς το πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια. από τότε που έπαιζα στον Παναθηναϊκό, αλλά μέχρι και σήμερα. Συνεχίζετε να μου δίνετε αγάπη και δεν μπορώ να σας περιγράψω τι σημαίνει αυτό για μένα. Και παρεμπιπτόντως... συγχαρητήρια για το έβδομο ευρωπαϊκό μας τρόπαιο».

Ο 64χρονος σήμερα Ντομινίκ Ουίλκινς, στο pick της καριέρας του έκανε... πάταγο στο NBA. Έπαιξε συνολικά 15 σεζόν στον «μαγικό πλανήτη», τις περισσότερες με τους Ατλάντα Χοκς (12) και μάλιστα τις εννιά από αυτές έλαβε το χρίσμα του All-Star.

Οι Αμερικάνοι, θρύλοι του NBA, που δεν ήξερες ή δεν θυμόσουν ότι έπαιξαν στην Ευρώπη (vids)
REST OF THE WORLD

17:28 - 22.07.2023

Οι Αμερικάνοι, θρύλοι του NBA, που δεν ήξερες ή δεν θυμόσουν ότι έπαιξαν στην Ευρώπη (vids)

Δώδεκα παίκτες που άφησαν το στίγμα τους στο ΝΒΑ, κάποιοι εκ των οποίων έγραψαν ιστορία στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ήρθαν στην Ευρώπη για να αγωνιστούν. Με αφορμή την απόφαση του Κέμπα Ουόκερ να υπογράψει στη Μονακό, το Sportal σας παρουσιάζει τους μεγαλύτερους αστέρες του «μαγικού πλανήτη» που πέρασαν τον Ατλαντικό...

Στην Ευρώπη, πέραν από τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε και στην Ιταλία με την Φορτιτούντο Μπολόνια, ενώ είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους NBAers που πέρασαν ποτέ τον Ατλαντικό για να αγωνιστούν στην γηραιά ήπειρο.