Ρατσιστικές, σεξουαλικές επιθέσεις και χρήση ναρκωτικών καταγγέλλουν υπάλληλοι της εταιρείας του νέου προέδρου των Φοίνιξ Σανς

Ματ Ίσμπια

i

© photo by Chris Coduto / Getty Images / Ideal Images

Ρατσιστικές, σεξουαλικές επιθέσεις και χρήση ναρκωτικών καταγγέλλουν υπάλληλοι της εταιρείας του νέου προέδρου των Φοίνιξ Σανς

Γιώργος Γαβριλάκης 08:52 - 14.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 14.08.2024

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Bloomberg, o Ματ Ίσμπια, ο οποίος τον Φεβρουάριου του 2023 αγόρασε τους Φοίνιξ Σανς από τον Ρόμπερτ Σάρβερ, βρίσκεται στο επίκεντρο καταγγελιών για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην εταιρεία με την οποία έγινε ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Ο Ρόμπερτ Σάρβερ ήταν ο ιδιοκτήτης των Φοίνιξ Σανς από το 2004 μέχρι τις αρχές του 2023. Η τοξική του συμπεριφορά και το ρατσιστικό του background τον έκανε ανεπιθύμητο στην ομάδα και στην πόλη ολόκληρη. 

Η κοινή γνώμη τον απέβαλε και στις 6 Φεβρουαρίου πούλησε τις μετοχές στον 42χρονο Ματ Ίσμπια έναντι του ποσού ρεκόρ των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στη μεταβίβαση συμπεριλήφθηκαν και οι Μέρκιουρι του WNBA. Μόνο που πριν καλά καλά αναλάβει τα νέα του καθήκοντα προέκυψε ένα σκάνδαλο που αφορά την United Wholesale Mortgage. Πρόκειται για την εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των στεγαστικών δανείων και μάλιστα αφορά την πιο φημησμένη και πιο προσοδοφόρα του είδους σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 

Μέσω αυτής της επιχειρηματικής του δράσης ο Ίσμπια έγινε δισεκατομμυριούχος και βρέθηκε στην προνομιούχα οικονομική θέση να αποκτήσει ομάδα του ΝΒΑ. Σύμφωνα με το Blooberg όμως, υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες υπαλλήλων (24 εργαζομένων για την ακρίβεια) της UWM που αναφέρουν ότι οι συνθήκες εργασίας υπό τη διοίκηση του Ματ Ίσμπια και των συνεργατών του είναι τουλάχιστον ασφυκτική. 

Οι Κλίπερς προετοιμάζονται χωρίς τον Πολ Τζορτζ για ολόκληρη τη σειρά κόντρα στους Σανς
NBA

09:12 - 13.04.2023

Οι Κλίπερς προετοιμάζονται χωρίς τον Πολ Τζορτζ για ολόκληρη τη σειρά κόντρα στους Σανς

Ο Πολ Τζορτζ παραμένει εκτός με πρόβλημα στο γόνατο, δεν θα αγωνιστεί στα πρώτα παιχνίδια κόντρα στους Φοίνιξ Σανς του Κέβιν Ντουράντ και δεν αποκλείεται να μην εμφανιστεί καν στη σειρά του πρώτου γύρου της δυτικής περιφέρειας.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό και δεν αφορά απλήρωτες υπερωρίες, μικρά διαλείμματα και υπερβολικές απαιτήσεις των προϊσταμένων. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και -σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες- «εντός των χώρων εργασίας οι λευκοί υπάλληλοι έχουν σαφώς καλύτερη μεταχείριση από τους μαύρους», ενώ έχουν γίνει αναφορές για «επαναλαμβανόμενες σεξουαλικές παρενοχλήσεις και χρήση παράνομων ουσιών από υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας»

Η καταγγελία προέρχεται από 24 νυν και πρώην υπαλλήλους της United Wholesale Mortgage και δεν αφορά αυτόν καθ' αυτόν τον νέο ιδιοκτήτη των Φοίνιξ Σανς, αλλά τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην εταιρεία του, που μέσω της επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ, Σάρα ΝτεΣιάντις απάντησε στις καταγγελίες αναφέροντας πως «πρόκειται για παραπλανητικά ψέματα από δυσαρεστημένα άτομα ή από έναν ανταγωνιστή που απλώς προωθεί μια ψεύτικη ιστορία σε μέσα ενημέρωσης». 

Η ατμόσφαιρα στο Φοίνιξ πάντως... βαραίνει και την ίδια ώρα που η ομάδα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους Λος Άντζελες Κλίπερς στον πρώτο γύρο των play offs της Δύσης, μία ιστορία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται. Κι αυτό γιατί ο τέως ιδιοκτήτης Ρόμπερτ Σάρβερ, είχε κατηγορηθεί για αντίστοιχες ρατσιστικές και προσβλητικές συμπεριφορές, κάτι που έκανε το ΝΒΑ να τον αποβάλει για έναν χρόνο και να του επιβάλει πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων.