Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Μπασκόνια στην τελευταία αγωνιστική της Euroleague και με νίκη κατακτά την πρωτιά

Κώστας Σλούκας

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Μπασκόνια στην τελευταία αγωνιστική της Euroleague και με νίκη κατακτά την πρωτιά

Γιώργος Γαβριλάκης 09:37 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:09 - 14.08.2024

Η κανονική διάρκεια της σεζόν για την Euroleague έφθασε στην τελευταία της μέρα και ο Ολυμπιακός το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (13/4, 21:00) με νίκη επί της Μπασκόνια «κλειδώνει» την πρώτη θέση της κατάταξης. Αν χάσει, η Ρεάλ θα έχει την ευκαιρία να τον προσπεράσει, αλλά όπως και να έχει ο αντίπαλος του στα play offs θα φανερωθεί μετά τη δράση της Μεγάλης Παρασκευής.

Φθάσαμε στο σημείο που ο Ολυμπιακός οφείλει να αποδείξει με την παρουσία του και ένα θετικό αποτέλεσμα την κυριαρχία του στην κανονική διάρκεια της Euroleague. 

Βρίσκεται στην κορυφή -μόνος του ή μέσω ισοβαθμιών- εδώ και πολύ καιρό, αλλά την Μεγάλη Πέμπτη (13/4, 21:00, Novasports Prime), στην 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Euroleague θέλει να κατοχυρώσει την πρώτη θέση της κατάταξης. 

Θα το είχε κάνει από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά η ήττα στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα έδωσε... παράταση στη διεκδίκηση. Τώρα, στο ΣΕΦ, υποδέχεται τη Μπασκόνια και με νίκη ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις στην regular season με την κατάκτηση της κορυφαίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα. Άσχετα με το τι θα κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκεται στο Τελ Αβίβ για να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι

Επίσημο: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Ουόκαπ με τον Ολυμπιακό! (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:11 - 12.04.2023

Επίσημο: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Ουόκαπ με τον Ολυμπιακό! (vid)

Λίγες ώρες μετά την επέκταση της συνεργασίας του με τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο Ολυμπιακός συμφώνησε και με τον Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος πλέον δεσμεύεται με την ομάδα του Πειραιά μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Η τελική κατάταξη του Ολυμπιακού, αλλά και των υπόλοιπων ομάδων, θα καταρτήσει και τα ζευγάρια των Play offs. Εκεί, όπου τα σενάρια είναι πολλαπλά και θα ξεκαθαρίσουν με το τέλος της αγωνιστικής δράσης της τελευταίας αγωνιστικής που ολοκληρώνεται το βράδυ Μεγάλη Παρασκευή (14/4). Διότι, οι «ερυθρόλευκοι» ούτε ως πρώτοι, ούτε ως δεύτεροι (που είναι και η χειρότερη θέση που μπορούν να βρεθούν) δεν ξέρουν -προς το παρόν- ποιον θα συναντήσουν πριν το Final Four του Κάουνας. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι πάντως, στο ματς με τους Βάσκους, που προσπαθούν να κρατηθούν στην οκτάδα και να πάρουν την πρόκριση, ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας