Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον νέο Παναθηναϊκό και κατέκτησε το Σούπερ Καπ

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον νέο Παναθηναϊκό και κατέκτησε το Σούπερ Καπ

Χρήστος Τσάλτας 22:17 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:05 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα κυρίαρχος στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό (75-51) κι έφτασε στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ.

Αποστολή στη Ρόδο: Ηλίας Λαλιώτης, Χρήστος Τσάλτας

Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους και το γεγονός ότι είναι μια δεμένη ομάδα με αυτοματισμούς και πολύ δυνατή άμυνα. Έπνιξαν την ομάδα του Εργκίν Αταμάν και την προσγείωσαν απότομα, δίνοντάς της ένα πολύ καλό μάθημα για πόσο δουλειά χρειάζεται για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Επικράτησαν με 75-51 και κατέκτησαν τον πρώτο φετινό τίτλο της σεζόν, αλλά και 6ο σερί στις εγχώριες διοργανώσεις (δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ). Ολοι οι ερυθρόλευκοι ήταν υπέροχοι, αλλά ξεχώρισε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 20 πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό είχε 9 πόντους (3/3 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 3/3 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Τον «έπνιξε» και του χάλασε το μυαλό

Ο Εργκίν Αταμάν, όπως είχε προϊδεάσει από τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, ξεκίνησε το παιχνίδι με τρεις γκαρντ (Σλούκας, Γκραντ, Γκάι) και τους Χουάντσο, Λεσόρ, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήγε στην πεπατημένη των Ουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Μιλουτίνοφ.

Από το πρώτα δευτερόλεπτα ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση του Ολυμπιακού να πιέσει ασφυκτικά τον Κώστα Σλούκα, ώστε να φύγει η μπάλα από τα χέρια του. Οι «πράσινοι» αρχικά να χτυπήσουν μέσα στο καλάθι, αλλά έπεσαν σε τείχος και οι Πειραιώτες με σκληρή άμυνα και τον Ουόκαπ να μοιράζει ιδανικά το παιχνίδι (5 ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο) άρχισαν να χτίζουν διαφορά.

«Ερυθρόλευκο» πάρτι, ανεξήγητη αστοχία

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να αγχώνεται, να χάνει σταδιακά και τα σουτ, αλλά αυτό που ακολούθησε ανήκει στη σφαίρα του... ανεξήγητου. Ο Σλούκας πέτυχε το πρώτο του καλάθι εναντίον της πρώην ομάδας του με 7:10 να απομένουν για τη λήξη της πρώτης περιόδου. Αυτό ήταν και το τελευταίο εντός παιδιάς που πέτυχε το Τριφύλλι για... 16 λεπτά (!!!), ενώ έμεινε χωρίς σκορ για 14 λεπτά και 20 δεύτερα, όταν και πάλι ο Σλούκας σκόραρε με βολές.

Οι «πράσινοι» είχαν 2/25 σουτ, με 0/13 τρίποντα, καμία ασίστ και 10 λάθη, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κάνει πάρτι μέσα στο παρκέ του γηπέδου της Ρόδου. Με σερί 27-0 βρέθηκε μπροστά με 32-4 και έκλεισε το ημίχρονο στο 37-11, με 11 πόντους του Λαρεντζάκη και 8 του Παπανικολάου, αλλά και 6 ασίστ του Ουόκαπ.

Βρηκε σκορ, αλλά όχι άμυνες, κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τουτς τρεις καλύτερους δημιουργούς του στο παρκέ (Σλούκα, Γκραντ, Βιλντόζα) και βρήκε επιτέλους σκορ και δημιουργία. Είχε ένταση, πάθος και ενέργεια, αλλά φυσικά ήταν ήδη πολύ αργά. Ειδικά από τη στιγμή που η δική του σκληρή άμυνα τιμωρήθηκε με φάουλ, με αποτέλεσμα οι Σλούκας, Ερνανγκόμεθ να έχουν από 3 φάουλ μόλις στο 27'. Έτσι δεν βγήκαν οι άμυνες που χρειαζόταν για να μειωθεί κι άλλο η διαφορά.

Ο Ολυμπιακός με τον Ουόκαπ να έχει την μπαγκέτα και τον Κάνααν να ξεκλειδώνει την αντίπαλη άμυνα όποτε έδειχνε να ξεμένει από χρόνο η ομάδα του, διατήρησε με άνεση το +20. Μάλιστα, από ένα σημείο και μετά οι Πειραιώτες άρχισαν να σφίγγουν εκ νέου την άμυνά τους, αλλά και να κυριαρχούν στα επιθετικά ριμπάουντ, φτάνοντας στο +30 (64-34 στο 34'). Μια αψιμαχία μεταξύ Κάνααν και Αντετοκούνμπο έδωσε ένα ενδιαφέρον στο ματς, αλλά και το τάιμ άουτ του έξαλλου Μπαρτζώκα 3:19 πριν το τέλος, επειδή οι παίκτες του χαλάρωσαν και η διαφορά από τους 30 πήγε στους 22.

Δεκάλεπτα: 16-4, 37-11, 56-34, 75-51

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 2 (7 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Κάναν 12 (1), Παπανικολάου 10 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Πίτερς 4, Μιλουτίνοφ 10 (3/4 δίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ), Λούντζης 5 (1), Λαρεντζάκης 20 (6/7 τρίποντα, 2 κλεψίματα), Φαλ, Σίκμα 4, ΜακΚίσικ 8. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκιν Αταμάν): Γκάι, Σλούκας 9 (3/3 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Γκραντ 14 (2), Λεσόρ 8, Χουάντσο 15 (2/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα (0/3 σουτ), Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι 4, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο 2, Μαντζούκας 3 (1).

Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη:

Τέλος αγώνα. Ολυμπαικός - Παναθηναϊκός 75-51. Ο Ολυμπιακός κατακτά εμφατικά το Super Cup στη Ρόδο.

  • 73-51 στο 39'. Ο Γκραντ απάντησε στο τρίποντο του Λαρεντζάκη.
  • 70-48 στο 37'. Ο Ερνανγκόμεθ με τρίποντο κατέβασε μετά από ώρα τη διαφορά κάτω από τους 20. ο ΜακΚίσικ απάντησε με γκολ-φάουλ.
  • 67-45 στο 36'. Τρίποντο του Μαντζούκα που μειώνει τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός έχει τον απόλυτο έλεγχο όμως.
  • 67-42 στο 35'. Ο Ερνανγλκόμεθ μείωσε με βολές
  • 64-37 στο 34'. Ο Λαρεντζάκης έφερε τη διαφορά στους 30 πόντους, απάντησε με τρίποντο ο Γκραντ.
  • 61-34 στο 33'. Λαρεντζάκης για τρεις και ξανά η διαφορά ψηλά για τον Ολυμπιακό
  • 58-34 στο 31. Με λέι απ του Λούντζη άρχισε η τέταρτη περίοδος.

Τέλος τρίτης περιόδου. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 56-34. Σαφώς ανεβασμένος στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός, αλλά αυτό δεν αρκούσε. Ο Κάνααν έδωσε λύσεις στον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες συνέχισαν να ελέγχουν το τέμπο και η διαφορά παρέμεινε σταθερά πάνω από τους 20.

  • 54-31 στο 29'. Ο Πίτερς σκόραρε με σουτ από τη γωνία.
  • 53-29 στο 27'. Ο Μιλουτίνοφ με βολές κρατάει τη διαφορά σταθερά ψηλά για τον Ολυμπιακό.
  • 48-26 στο 26'. Ο Σλούκας μειώνει για τον Παναθηναϊκό.

Ο Κάιλ Γκάι είναι πεσμένος στο κέντρο του γηπέδου και δείχνει να πονάει στο δεξί γόνατο. Αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ.

  • 48-22 στο 25'. Πίτερς και Κάνααν με δικούς τους πόντους φέρνουν τον Ολυμπιακό στο +25 Άμεση αντίδραση στην προσπάθεια ξεσπάσματος του Παναθηναϊκού
  • 43-22 στο 25'. Ο Λεσόρ καρφώνει επιβλητικά και ξεσηκώνει την πράσινη κερκίδα
  • 41-18 στο 23'. Λεσόρ και Ερνανγκόμεθ δίνουν σκορ στον Παναθηναίκό.
  • 39-11 στο 21'. Ο Μιλουτίνοφ σκοράρει από την κορυφή για τον Ολυμπιακό.

Τέλος ημιχρόνου. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 37-11. Απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός «μάτωσε» για να βρει τον δρόμο προς το καλάθι, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό.

  • 35-9 στο 19'. Ο ΜακΚίσικ με καλάθι και φάουλ δίνει λύση στον Ολυμπιακό.
  • 32-9 στο 19'. Ο  Αντετοκούνμπο πετυχαίνει το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος μετά από 16 λεπτά.
  • 32-7 στο 17'. Ο Παναθηναϊκός σπάει το ρόδι με βολές του Σλούκα και μειώνει.
  • 32-4 στο 17'. Το ρεσιτάλ του Ολυμπιακού συνεχίζετια. Νέο τρίποντο του Λαρεντζάκη, στο +28 η διαφορά. Αδιανόητο ημιχρονο των Πειραωτών.
  • 29-4 στο 16'. Ο Λαρεντζάκης ανεβάζει τη διαφορά ακόμα περισσότερο.

Ασύλληπτη η αστοχία του Παναθηναϊκού στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα. 2/20 σουτ οι πρασινοι, εκ των οποίων 2/10 δίποντα, 0/10 τρίποντα και 7 λάθη.

  • 26-4 στο 15'. Λαρεντζάκης για τρεις, στο +22 ο Ολυμπιακός! Επιβλητική παρουσία των Πειραιωτών ως ώρας.
  • 23-4 στο 12'. Ο Σίκμα σκοράρει τώρα και ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Σε τρικυμμία ο Παναθηναϊκός έχει απενεργοποιηθεί κάθε όπλο του στην επίθεση.
  • 21-4 στο 11'. Τρίποντο του Παπανικολάου, ανεβαίνει κι άλλο η διαφορά.
  • 18-4 στο 11'. Ο Ουόκαπ έκλεψε και σκόραρε, ανεβάζοντας τη διαφορά για τον Ολυμπιακό. Στο 13-0 το σερί των Πειραιωτών.

Τέλος πρώτης περιόδου, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός16-4. Απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ ο Ολυμπιακός, επέβαλε πλήρως το παιχνίδι του, κυριάρχησε και στις δύο πλευρές και μετά το τρίτο λεπτό που ο Σλούκας έκανε το 5-4, ουσιαστικά «σκέπασε τον ήλιο» στον Παναθηναϊκό. 

  • 16-4 στο 9'. ο Σίκμα με λέι απ στο ανοιχτό γήπεδο ανέβασε τη διαφορά
  • 14-4 στο 8'. Ο Παπανικολάου με τρίποντο φέρνει τον Ολυμπιακό στο +10.
  • 9-4 στο 6'. Ο Ολυμπιακός ελέγχει τον ρυθμό μέχρι στιγμής, με τον Μιλουτίνοφ να μετράει 4 πόντους. Νευρικός επιθετικά ο ΠαναθηναϊΚός, με τον Ερνανγκόμεθ να έχει ήδη αστοχήσει σε δύο εξ επαφής λέι απ.
  • 7-4 στο 4'. Ο Παπανικολάου σκόραρε με κάρφωμα, ο Ολυμπιακός χτίζει διαφορά.
  • 5-4 στο 3'. Μιλουτίνοφ και Σλούκας βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι.
  • 3-2 στο 2'. Ο Λεσόρ μείωσε με επιθετικό ριμπάουντ.
  • 3-0 στο 1'. Ο Αϊζάια Κάνααν ανοίγει το σκορ στο ντέρμπι με τρίποντο.

Το παιχνίδι αρχίζει!

Πεντάδα Παναθηναϊκού: Σλούκας, Γκάι, Γκραντ, Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ.

Πεντάδα Ολυμπιακού: Ουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς, Μιλουτίνοφ.

  • Στον μικρό τελικό του Super Cup, το Περιστέρι επικράτησεε εύκολα του ΠΑΟΚ με 64-49.
  • Δείτε στιγμές από το ζέσταμα του Ολυμπιακού στη Ρόδο ενόψει του μεγάλου τελικού του Super Cup.
  • Παπαπέτρου, Τσαρούχα και Καρπάνος θα είναι οι τρεις διαιτητές του αγώνα.
Αυτή είναι η τριάδα των διαιτητών του μεγάλου τελικού του Super Cup
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

10:26 - 30.09.2023

Αυτή είναι η τριάδα των διαιτητών του μεγάλου τελικού του Super Cup

Τους διαιτητές που θα βρεθούν στο κλειστό της Καλλιθέας, στη Ρόδο, για τον μεγάλο τελικό του Super Cup ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό γνωστοποίησε η ΚΕΔ/ΕΟΚ έπειτα από κλήρωση, με τους Παπαπέτρου, Τσαρούχα και Καρπάνο να σφυρίζουν την αναμέτρηση.

  • Εκτός για τον Παναθηναϊκό ο Μάριους Γκριγκόνις. Ντεμπούτο με τα πράσινα θα κάνει ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, επιστρέφει στη δράση και ο Ιωάννης Παπαπέτρου.
  • Εκτός τελικού για τον Ολυμπιακό ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, καθώς η γυναίκα του έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους. Στην 12άδα ο Σακίλ ΜακΚίσικ.
  • Το πιο σημαντικό match up του τελικού θα είναι αυτό ανάμεσα σε Κώστα Σλούκα και Τόμας Ουόκαπ. Το Sportal πέρασε από κόσκινο τους δύο ηγέτες και γύρισε τον χρόνο στην τελευταία φορά που οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι στο παρκέ.
Σλούκας vs Ουόκαπ: Το match-up που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

12:03 - 30.09.2023

Σλούκας vs Ουόκαπ: Το match-up που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, πράξη πρώτη στη σεζόν και το Sportal εστιάζει στο πιο σημαντικό match up βραδιάς. Κώστας Σλούκας και Τόμας Ουόκαπ απέδειξαν με το καλημέρα πόσο κομβικοί θα είναι για τις ομάδες τους και τι διαφορά κάνουν όσο βρίσκονται στο παρκέ, αλλά και όσο μένουν στον πάγκο.

  • Ο Κάιλ Γκάι μίλησε στο Sportal για το επίσημο ντεμπούτο του ως παίκτης του Παναθηναϊκού και τόνισε πως άπαντες είναι ενθουσιασμένοι για το παιχνίδι που έρχεται απέναντι στον Ολυμπιακό.
Ο Κάιλ Γκάι στο Sportal: «Δεν αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σαν τα άλλα...»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

10:23 - 30.09.2023

Ο Κάιλ Γκάι στο Sportal: «Δεν αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σαν τα άλλα...»

Ο Κάιλ Γκάι μίλησε στο Sportal για την επίσημη πρεμιέρα του στα πράσινα, αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού και έδωσε το σύνθημα ενόψει του τελικού του Super Cup κόντρα στον Ολυμπιακό.

  • Τζάμπολ στο κλειστό της Καλλιθέας στις 20:30.
  • Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού, στο πρώτο ντέρμπι αιωνίων της νέας σεζόν, που θα κρίνει και τον πρώτο τίτλο της σεζόν.