Ο Όμηρος Νετζήπογλου στο Sportal: «Ήμασταν ομάδα ως το τέλος, ξέρουμε σε ποια ομάδα παίζουμε»

Όμηρος Νετζήπογλου

Ο Όμηρος Νετζήπογλου στο Sportal: «Ήμασταν ομάδα ως το τέλος, ξέρουμε σε ποια ομάδα παίζουμε»

Χρήστος Τσάλτας 21:12 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:12 - 29.05.2024

Ο Όμηρος Νετζήπογλου μίλησε στο Sportal για το φινάλε της ΑΕΚ Betsson στη φετινή σεζόν, εξήγησε τι ήθελε να αλλάξει και έδωσε το μήνυμα για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το φινάλε της ΑΕΚ Betsson στη σεζόν ήρθε το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό των Λιοσίων. Το εμπόδιο του Ολυμπιακού αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για την ομάδα του Ηλία Ζούρου, η οποία... κατέρρευσε στο τέλος και γνώσει την ήττα με 68-100 στο Game 2 της σειράς.

Για την Ένωση η τελευταία εικόνα ήταν ανάλογη όλης της παρουσίας της, καθώς οι στόχοι που τέθηκαν από το καλοκαίρι δεν επετεύχθησαν, δημιουργώντας τεράστια απογοήτευση. Όχι μόνο στις τάξεις του κόσμου, αλλά και εντός των τειχών.

Ένας από αυτούς που ήταν παρόντες από την πρώτη μέρα και έζησαν έντονα την φετινή προσπάθεια ήταν ο Όμηρος Νετζήπογλου, που αγωνίστηκε στην πρώτη σεζόν του με τα κιτρινόμαυρα.

«Η χρονιά ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες για την ομάδα, γιατί είχαμε ένα γκρουπ παικτών και προπονητών», ανέφερε μιλώντας στο Sportal από τα αποδυτήρια του κλειστού των Λιοσίων, για να συνεχίσει τον σύντομο απολογισμό.

«Μετέπειτα είχαμε καλό γκρουπ και με τους νέους προπονητές. Είχαμε υψηλούς στόχους, όμως είχαμε εμπόδια και δεν εκμεταλλευτήκαμε κάποιες ευκαιρίες που είχαμε για να πάρουμε μεγάλες νίκες για να προχωρήσουμε. Στο τέλος χάσαμε λίγο το μυαλό μας, αλλά αυτό που έχω να πω ήταν πως ήμασταν μια ομάδα, ο ένας αγαπούσε τον άλλο και πρέπει να προχωράμε μπροστά».

Στο ερώτημα τι θα κράταγε από την φετινή σεζόν, συνολικά, απάντησε με ειλικρίνεια πως «αυτό που θέλω να κρατήσω για τη νέα χρονιά είναι ότι ήμασταν ενωμένοι και είχαμε οικογενειακό κλίμα το οποίο θέλουμε να κρατήσουμε και για τα επόμενα χρόνια», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντησή του για το τι θα άλλαζε. «Δεν θα πω ότι ήθελα να αλλάξω κάτι. Τα πράγματα ήρθαν έτσι όπως ήρθαν στη σεζόν και εμείς τα αντιμετωπίσαμε. Ήμασταν άτυχοι σε κάποιες φάσεις».

Στην AEK Betsson είχε σημαντικό ρόλο στο πλάνο της ομάδας και το γεγονός πως έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του Ευρώπη ήταν αυτό που κρατάει όσο τίποτα. «Ήταν η πρώτη χρονιά που έπαιξα Ευρώπη. Θα πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω. Είχα στο πλευρό μου μεγάλους παίκτες και είχα να πάρω πολλά από αυτούς. Τώρα πρέπει να τα προσαρμόσω στο παιχνίδι μου».

Η τελευταία εικόνα της ομάδας δεν ήταν καθόλου καλή. Η Ένωση έχασε με κάτω τα χέρια, ενώ και συνολικά το δεύτερο μισό της προσπάθειας ήταν μακριά από τα στάνταρ του γκρουπ.

Αυτή η συνθήκη δημιουργεί κίνητρο για την επόμενη μέρα. «Εννοείται πως με πεισμώνει. Παίζουμε στην ΑΕΚ και ξέρουμε πού είμαστε. Υγεία να έχουμε και όλα καλά να είναι. Ελπίζω να είμαστε όλοι καλά και υγιείς και να δουλεύουμε σαν σύνολο και σαν οικογένεια όπως κάναμε πάντα», εξήγησε ο διεθνής άσος, πριν στείλει το μήνυμά του στον κόσμο ο οποίος στήριξε από την πρώτη στιγμή την ομάδα.

«Θέλουμε να τους πούμε ένα μεγάλο μπράβο για την στήριξη και ένα μεγάλο συγγνώμη που τους στεναχωρήσαμε αρκετές στιγμές. Αυτό που υποσχόμαστε είναι πως θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι και θα δίνουμε το 100% για να έχουμε ξανά τον κόσμο στο πλευρό μας».

Όσο για το τέλος παραδέχτηκε ότι «εννοείται πως θέλω να έχω μεγάλο ρόλο», πριν σταθεί στα σημεία που θέλει να βελτιώσει. «Αυτό που θέλω να βελτιώσω από τη στιγμή που έχω προσαρμοστεί στο 3, θα ήθελα να πάω μια θέση πιο πάνω και να ανέβω στο 2».