Ο Όστιν Χόλινς στο Sportal: «Είναι η ώρα να πιέσουμε και να μείνουμε ενωμένοι - Έρχεται μεγάλος μήνας για την ΑΕΚ»

Όστιν Χόλινς

Ο Όστιν Χόλινς στο Sportal: «Είναι η ώρα να πιέσουμε και να μείνουμε ενωμένοι - Έρχεται μεγάλος μήνας για την ΑΕΚ»

Χρήστος Τσάλτας 18:44 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:58 - 13.08.2024

Απέναντι στον ΠΑΟΚ κατέθεσε διαπιστευτήρια ποιότητας και ο Όστιν Χόλινς εξήγησε στο Sportal τι ήταν αυτό που έκανε η ΑΕΚ προς τη σωστή κατεύθυνση για να πάρει τη νικη, ενώ έδωσε το σύνθημα για τον κομβικό αγώνα με την Χάποελ Χολόν και όχι μόνο.

Ο Μάρτιος μπήκε με... τελικό για την ΑΕΚ. Η Ένωση αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ, στο PAOK Sports Arena, σε έναν αγώνα που η νίκη ήταν μονόδρομος, εάν ήθελε να μείνει σε τροχιά εξάδας. Το παιχνίδι εξ αρχής είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας και αυτό επιβεβαιώθηκε και στην πορεία, με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να τα βρίσκει σκούρα στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο όμως η εικόνα άλλαξε προς το καλύτερο. Κάτι το small ball με Κουζμίνσκας-Κουζέλογλου στις θέσεις των ψηλών, κάτι η ενέργεια στην άμυνα και η εικόνα άλλαξε άρδην. Σημαντικός παράγοντας σε αυτή την αλλαγή ήταν ο Όστιν Χόλινς. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε πολλές λύσεις στην Ένωση.

Ο έμπειρος άσος βγήκε μπροστά, δείχνοντας την ποιότητα, αλλά και την προσωπικότητά του και έδειξε πως έχει τον τρόπο να δίνει το κάτι παραπάνω στην ομάδα, όποτε χρειάζεται. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο Ηλίας Ζούρος έκανε ειδική αναφορά για την συνεισφορά του στην αναμέτρηση.

«Ήταν τρομερά σημαντική νίκη», είπε χωρίς περιστροφές, μιλώντας στο Sportal, για να πάει την κουβέντα ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας ότι «θέλουμε να πάμε στην εξάδα και να έχουμε καλό πλασάρισμα στο πρωτάθλημα. Οπότε, ο στόχος είναι να τελειώσουμε δυνατά το πρωτάθλημα. Θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, να κερδίζουμε παιχνίδια και να ανέβουμε στην κατάταξη. Έχουμε έναν πολύ σπουδαίο μήνα μπροστά μας, οπότε είναι σημαντικό για εμάς να κερδίζουμε και να πάρουμε μομέντουμ».

Έπειτα από ένα δύσκολο δίμηνο, με 9 ήττες σε 10 αγώνες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, η Ένωση επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Κάτι που είχαν ανάγκη άπαντες, ώστε το γκρουπ να πατήσει και πάλι γερά στα πόδια του ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Το πόσο ευεργετική μπορεί να φανεί η νίκη αυτή είναι ένα από τα ζητούμενα ενόψει συνέχειας. «Νίκες σαν αυτή σίγουρα βοηθάνε την ομάδα. Μας κάνουν να μένουμε κοντά σαν γκρουπ, να δουλεύουμε καλύτερα, να δουλεύουμε το παιχνίδι μας, να κάνουμε καλύτερα κάποια πράγματα. Ήταν σημαντική η νίκη που πήραμε, αλλά πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά».

Στην ηγεσία της Ένωσης, εντός παρκέ, τον πλαισίωσε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο Λιθουανός πήρε... τ' όπλο του με 18 πόντους, με τον Χόλινς να ακολουθεί και να εξηγεί πόσο καλύτερα είναι τα πράγματα με τον «Κούζμι» στο πλευρό του. «Ήταν πολύ καλός ο ρυθμός. Βρήκαμε λύσεις στην επίθεση και το επιθετικό κομμάτι ήταν καλύτερο. Παίξαμε πολύ καλά και μας έδωσε τρομερή ώθηση. Όταν ο Κουζ τα κάνει αυτά όλα είναι καλύτερα. Είναι πολύ καλός πασέρ, είναι έξυπνος και βοηθάει πολύ όσο είναι στο παρκέ».

Την ώρα που ο Κουζμίνσκας έδειχνε ξανά πόσο σημαντικός είναι στο πλάνο της ΑΕΚ, ο Αμερικανός υπενθύμιζε πως δεν αποκτήθηκε τυχαία από τους κιτρινόμαυρους. Η ποιότητά του, αλλά και οι παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο έκαναν τη διαφορά, ενώ και ο ρυθμός του ήταν εξαιρετικός, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο.

«Προσπάθησα να βρω ρυθμό. Αυτό ήταν που σκεφτόμουν, είτε ήταν το δικό μου παιχνίδι, είτε κάποιου άλλου. Πάω στο ρυθμό του αγώνα, να βάλω τα σουτ και να είμαι έτοιμος κάθε φορά που το όνομά μου καλείται από την ομάδα. Αυτό είναι το παν στην ομάδα, αν είσαι έτοιμος όταν πρέπει».

Όσο για το τέλος, έδωσε το σύνθημα για την αναμέτρηση απέναντι στην Χάποελ Χολόν. Ένας ακόμα... τελικός είναι στον ορίζοντα για την Ένωση, που θέλει να πατήσει επάνω στη νίκη, αλλά και την εμφάνιση του PAOK Sports Arena. «Έχουμε 2 προπονήσεις μπροστά μας πριν από το παιχνίδι με την Χάποελ Χολόν και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι η ώρα να πιέσουμε ο ένας τον άλλο και να μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι, για να χτίσουμε πάνω σε αυτό».