Ο Ουένιεν Γκάμπριελ στο Sportal: «Η εκδήλωση για τον Πρίντεζη έμοιαζε με το τελευταίο παιχνίδι του Κόμπε!»

Ουένιεν Γκάμπριελ

Ο Ουένιεν Γκάμπριελ στο Sportal: «Η εκδήλωση για τον Πρίντεζη έμοιαζε με το τελευταίο παιχνίδι του Κόμπε!»

Χρήστος Τσάλτας 14:59 - 07.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 07.09.2024

Απόλυτη αποθέωση από τον Ουένιεν Γκάμπριελ στον Γιώργο Πρίντεζη, μιλώντας στο Sportal, καθώς παρομοίασε την βραδιά «A moment to Remember» με το τελευταίο παιχνίδι του Κόμπε Μπράιαντ.

Η 6η Σεπτεμβρίου του 2024 είναι μια μέρα ξεχωριστή στην ιστορία του Ολυμπιακού. Αυτό γιατί ο Γιώργος Πρίντεζης πέρασε μια για πάντα στο πάνθεον των Πειραιωτών. Ο «Πρι» είδε τη φανέλα με τον αριθμό 15 να τοποθετείται δίπλα σε αυτή με τον αριθμό 7 που ανήκει στον Βασίλη Σπανούλη.

Οι δυο τους αποτέλεσαν τους παίκτες που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή για τους ερυθρόλευκους, οδηγώντας σε νίκες και επιτυχίες. Κάτι που έκανε ο Πρίντεζης στην τελευταία παρουσία του στα παρκέ. Στο φιλικό προς τιμήν του, κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εκείνος άλλωστε καθόρισε την έκβαση του αγώνα με νικητήριο καλάθι και εξαιρετική άμυνα στον Ρόκας Γιοκουμπάιτις στην εκπνοή.

Φινάλε - όνειρο για τον Πρίντεζη, με δικό του καλάθι ο Ολυμπιακός κέρδισε 84-83 τη Μακάμπι!
EUROLEAGUE

00:53 - 07.09.2024

Φινάλε - όνειρο για τον Πρίντεζη, με δικό του καλάθι ο Ολυμπιακός κέρδισε 84-83 τη Μακάμπι!

Ο Γιώργος Πρίντεζης έμελλε να είναι εκείνος που κλείδωσε τη νίκη (84-83) του Ολυμπιακού στο φιλικό κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην ξεχωριστή βραδιά προς τιμήν του με ένα φινάλε βγαλμένο από παραμύθι!

Για τον κόσμο και τον οργανισμό του Ολυμπιακού η βραδιά ήταν ξεχωριστή, αλλά ήταν εξίσου σημαντική και για την ομάδα του Τελ Αβίβ. Κάτι που τόνισε και ο Ουένιεν Γκάμπριελ, μιλώντας στο Sportal με το πέρας της βραδιάς. Ο φόργουορντ από το Νότιο Σουδάν μάλιστα παρομοίασε την εκδήλωση με το τελευταίο παιχνίδι του Κόμπε Μπράιαντ με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

«Ήταν ξεχωριστή εμπειρία. Το μπάσκετ ήταν εξαιρετικό», είπε αρχικά ο Γκάμπριελ, πριν πλέξει το εγκώμιο του Γιώργου Πρίντεζη. «Είμαι πραγματικά περήφανος γι' αυτόν. Δεν έχω παρακολουθήσει όλη την καριέρα του, αλλά βλέποντας το τι σημαίνει για τον κόσμο εδώ στην Ελλάδα είναι κάτι ξεχωριστό το πόση αποθέωση έλαβε, τις αντιδράσεις του κοινού. Η τελετή ήταν ξεχωριστή, έμοιαζε με το τελευταίο παιχνίδι του Κόμπε. Ο κόσμος τον υποστήριξε, μπήκε στο Hall of Fame του Ολυμπιακού, η φανέλα του αποσύρθηκε. Ήταν μια εξαιρετική μέρα».

Ο ίδιος δεν έχει εμπειρία από Euroleague, οπότε η βραδιά στο ΣΕΦ ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει τι θα συναντήσει στη διάρκεια της σεζόν. «Ήταν καλά. Ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε όλοι μαζί και θεωρώ ότι δείξαμε αρκετό από τον χαρακτήρα μας. Δείξαμε τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει. Επί της ουσίας ήταν το πρώτο... scrimmage που είχαμε σαν ομάδα και έγινε σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Οπότε ήταν μια πολύ καλή βραδιά».

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ άλλαξε σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τον ρωτήσαμε λοιπόν για το μεγάλο πλεονέκτημα του ρόστερ της ομάδας του Όντεντ Κάτας για να τονίσει πως «η ταχύτητά μας θα είναι το πλεονέκτημα που έχουμε. Παίζουμε γρήγορα στο παρκέ, γυρίζουμε τη μπάλα, παίζουμε ο ένας για τον άλλο. Μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο, είμαστε μαζί εδώ και μια εβδομάδα, οπότε έχουμε δουλειά να κάνουμε και να χτίσουμε τη χημεία μας».

Το φετινό καλοκαίρι το Νότιο Σουδάν αποτέλεσε μια από τις πιο ευχάριστες μπασκετικές ιστορίες, χάρη στην παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τώρα ο απόφοιτος του Κεντάκι θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στην Euroleague, κάτι που μόνο ως δεδομένο δεν το εκλαμβάνει.

«Είναι τιμή. Το να εκπροσωπώ τη χώρα μου είναι κάτι που με κάνει τρομερά περήφανο. Ακόμα και τώρα που πετύχαμε κάτι ξεχωριστό, πριν κάποια χρόνια κανείς δεν μας ήξερε. Εκτιμώ την ερώτηση. Είμαι χαρούμενος που έχω βάλει τη χώρα μου στον χάρτη και ελπίζω να είμαι σε θέση να έχω ένα impact στην Ευρωλίγκα για να δω ακόμα περισσότερους παίκτες από το Νότιο Σουδάν στην Ευρωλίγκα στο μέλλον», ήταν τα λόγια του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!