Ο Ουές Ιβούντου στο Sportal: «Το τέλειο fit για μένα ο Προμηθέας - Θέλω έναν τίτλο»

Ο Ουές Ιβούντου στο Sportal: «Το τέλειο fit για μένα ο Προμηθέας - Θέλω έναν τίτλο»

Χρήστος Τσάλτας 17:26 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 30.08.2024

Ο Ουές Ιβούντου πήρε το... ταλέντο του και μετακόμισε στην Πάτρα, για λογαριασμό του Προμηθέα και μίλησε στο Sportal για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΝΒΑ, αλλά και τους στόχους που θέτει τη σεζόν που έρχεται.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η σεζόν ο Προμηθέας προχώρησε σε αλλαγή στο ρόστερ του. Ο Ελάιζα Χουζ έφτασε στη χώρα μας, για λογαριασμό των Πατρινών, όμως δεν έμεινε για πολύ, καθώς αποχώρησε έπειτα από -περίπου- μία εβδομάδα προπονήσεων. Η θέση του δεν έμεινε για καιρό κενή, καθώς οι ιθύνοντες την ομάδα προχώρησαν άμεσα σε αντικατάσταση.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι συνεργάτες του βγήκαν στην αγορά και ο Ουές Ιβούντου ήταν ο παίκτης το όνομα του οποίου «κύκλωσαν» και τον έκαναν δικό τους. Ο χαρισματικός φόργουορντ έχει μια σεζόν εμπειρίας στην Ευρώπη, έχοντας αγωνιστεί στη γερμανική Ράστα Βέχτα και τώρα ετοιμάζεται για μια σεζόν που ο πήχης θα είναι πιο ψηλά, συγκριτικά με την παρουσία του στην Bundesliga.

Με το... καλημέρα όμως έδειξε πως γνωρίζει καλά που βρίσκεται. Και το δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal, στο περιθώριο της Media Day του Προμηθέα. Ο 29χρονος άσος αναφέρθηκε στην εμπειρία που κουβαλάει από το υψηλότερο επίπεδο, τον ρόλο του μέσα στο γκρουπ, αλλά και τις πρώτες εντυπώσεις του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Επιπλέον, εξηγεί με ποιον τρόπο θα είναι επιτυχημένη η σεζόν για την ομάδα του, απάντησε στο ερώτημα εάν σκέφτεται την επιστροφή στο ΝΒΑ, ενώ δήλωσε έτοιμος να αντιμετωπίσει παίκτες όπως ο Κέντρικ Ναν και ο Σάσα Βεζένκοφ.

-Νέο ξεκίνημα στον Προμηθέα. Πώς είναι για σένα αυτή η νέα διαδικασία;

«Μια περιπέτεια. Εκεί που έμενα έχουμε 10 ώρες διαφορά, οπότε είναι μια διαδικασία που πρέπει να προσαρμοστώ, σωματικά. Στον τομέα του μπάσκετ είναι κάτι που κάνω όλη μου τη ζωή και έρχεται από μόνο του. Είναι κάτι που έρχεται με τους νέους συμπαίκτες μου. Θέλουμε να διασκεδάσουμε με τους συμπαίκτες μου για τη σεζόν που έρχεται».

-Πηγαίνοντας πίσω στη διαδικασία των επαφών με τον Προμηθέα, πώς ήταν τα πράγματα και πόσο εύκολο ήταν να αποδεχτείς την πρότασή τους;

«Είναι πολύ καλό κλαμπ. Μου αρέσει όταν ένα κλαμπ παρουσιάζεται από μόνο του, σε διαδικασία που θες να είσαι ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο και διεθνές επίπεδο. Η πόλη και η ατμόσφαιρα, όλα λειτούργησαν πολύ καλά. Είναι πολύ ωραίο μέρος και πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις. Θεωρώ πως για μένα είναι το τέλειο fit».

-Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από τον Ουές Ιβούντου;

«Τα πάντα πάνω-κάτω. Θέλω να βγάλω ενέργεια, κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής. Είμαι ένας all-around παίκτης και φέρνω ότι ζητάει η ομάδα στο παρκέ».

-Είσαι παίκτης το παιχνίδι του οποίου ξεκινάει από την άμυνα. Πόσο περήφανος είσαι για την αμυντική σου προσπάθεια;

«Είμαι περήφανος για την άμυνά μου. Από τότε που έγινα επαγγελματίας είναι η βασική μου έγνοια. Θέλω να έχω αυτή τη συγκεκριμένη ενέργεια στην άμυνα. Δεν νιώθω το ίδιο καλά αν δεν βγάλω ενέργεια στην άμυνα για την ομάδα. Θέλω να βοηθάω όσο μπορώ, με κάθε τρόπο».

-Είσαι 29 ετών και έχεις μια μακρά πορεία στο ΝΒΑ. Τώρα παίζεις στο εξωτερικό. Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου η σκέψη για επιστροφή στο ΝΒΑ;

«Δεν το σκέφτομαι έτσι. Πηγαίνω μέρα με τη μέρα. Αν μια ευκαιρία παρουσιαστεί κάποια μέρα, θα δούμε. Για την ώρα η προσοχή μου είναι στην σεζόν και στο να έχουμε μια πετυχημένη χρονιά. Είμαι στον Προμηθέα και είμαι ενθουσιασμένος γι αυτό».

-Ποιο αποτέλεσμα σε αυτή τη σεζόν θα θεωρηθεί επιτυχία για σένα;

«Να κερδίσουμε έναν τίτλο. Είναι ο νό.1 στόχος. Αλλά στο τέλος να είμαστε σε θέση να παίζουμε με τους καλύτερους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο BCL. Αυτή είναι η νοοτροπία που έχω και θα δούμε πόσο κοντά μπορούμε να βρεθούμε εκεί».

-Σχετικά με τους προσωπικούς στόχους σου, τι θέτεις για αυτή τη σεζόν;

«Προσωπικούς στόχους δεν ξέρω να πω την αλήθεια. Είμαι πάντα ένας τύπος που εμφανίζεται την ώρα που πρέπει και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Νιώθω καλά όταν κερδίζει η ομάδα και γίνεται καλή δουλειά στην διαδικασία δουλειάς. Ο ατομικός στόχος μου είναι να παίζει καλά, η ομάδα, να είμαι ένας καλός τύπος και να παίζω με τον σωστό τρόπο».

-Νιώθεις πως είσαι ένας από τους ηγέτες της ομάδας και πόσο σου αρέσει να είσαι ηγέτης;

«Είμαι στα 29, πλησιάζω στα 30, οπότε δεν έχω επιλογή από το να μοιράζομαι την εμπειρία που διαθέτω με τους συμπαίκτες μου. Φυσικά θα έρθει στην πορεία το να μιλήσω λίγο παραπάνω προς την ομάδα. Μαθαίνω από κάποιους παίκτες που είναι εδώ, κάνω ερωτήσεις και μαθαίνω για την ομάδα, την πόλη και όλα γύρω από αυτή».

-Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ομάδες-υπερδυνάμεις, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και παίκτες όπως ο Κέντρικ Ναν, ο Σάσα Βεζένκοφ, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Νιώθεις έτοιμος να τους σταματήσεις;

«Ναι. Έχω παίξει με αρκετούς στο παρελθόν και ξέρω ότι είναι πολύ καλοί παίκτες και οι ομάδες είναι πολύ καλές. Στο τέλος της ημέρας όμως μιλάμε για μπάσκετ και οι δύο ομάδες προσπαθούν να κερδίσουν. Αυτή είναι η φύση του αθλήματος».

-Πώς θα ήθελες να θυμούνται οι Έλληνες φίλαθλοι τον Ουές Ιβούντου;

«Θέλω να με θυμούνται ως έναν παίκτη που έπαιξε σκληρά για την ομάδα. Που έδινε τα πάντα στην ομάδα, έβαζε την ομάδα πρώτη και θυσίαζε τα πάντα για την επιτυχία της ομάδας. Θέλω να είμαι αυτός που έβαζε πάντα μπροστά τον κοινό στόχο και ήταν πάντα εκεί για την ομάδα».