Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αναντολού Εφές στον μεγάλο τελικό του 5ου «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Κώστας Σλούκας

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αναντολού Εφές στον μεγάλο τελικό του 5ου «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Sportal newsroom 08:45 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 14.08.2024

Στον μεγάλο τελικό του 5ου «Παύλος Γιαννακόπουλος» ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, θέλοντας να δώσει συνέχεια στην πολύ καλή εικόνα του αγώνα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Έπειτα από τη νίκη του με 80-73 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την παρουσία του στον μεγάλο τελικό του 5ου «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ένα τουρνουά που διεξάγεται στη μνήμη του εμβληματικού «πράσινου» παράγοντα, ο οποίος άφησε ανεξήτηλο το σημάδι του στο ευρωπαϊκό -και όχι μόνο- μπάσκετ.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, θέλοντας να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, μπροστά στο κοινό της. Άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο για τον Τούρκο προπονητή, που έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο δεκάλεπτο, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ενώ έθεσε σαν στόχο να βελτιωθεί η εικόνα στην επίθεση.

Το «τριφύλλι« είχε πολλές καλές στιγμές κόντρα στους Βαυαρούς, αλλά και διαφορετικούς παίκτες να βγαίνουν μπροστά και να δίνουν λύσεις. Κάιλ Γκάι και Ματίας Λεσόρ ήταν τα πρώτα βιολιά για την ομάδα τους, με τον Τζέριαν Γκραντ να ακολουθεί, δείχνοντας πως το «τριφύλλι» διαθέτει βάθος και λύσεις σε κάθε θέση αυτή τη σεζόν.

Απέναντί του ο Παναθηναϊκός θα βρει την Εφές του Ερντέμ Τσαν, η οποία νίκησε με ανατροπή την Παρτίζαν, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δείχνοντας αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Τούρκοι έχουν μια νέα ομάδα, με αρκετά νέα πρόσωπα και νέα φιλοσοφία, όμως θέλουν να πατήσουν πάνω στην επιτυχία των προηγούμενων ετών που η ομάδα της Πόλης έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης εις διπλούν.

To πρόγραμμα της ημέρας:

Μικρός Τελικός (17.00): Μπάγερν Μονάχου - Παρτίζαν

Τελικός (20.00): Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές

22.00: Απονομές