Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο Καλλιμάρμαρο για να αντιμετωπίσει σε ιστορικό ματς της Παρτίζαν - Που θα δείτε το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»
i

© Intime

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο Καλλιμάρμαρο για να αντιμετωπίσει σε ιστορικό ματς της Παρτίζαν - Που θα δείτε το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Γιώργος Γαβριλάκης 08:37 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 21.09.2024

Το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» είναι το επίκεντρο της δράσης του Σαββάτου (21/9) ειδικά από τη στιγμή που η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Καλλιμάρμαρο! Στις 22:00 ο Παναθηναϊκός παίζει με την Παρτίζαν, ενώ νωρίτερα (19:00) η Μακάμπι θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές. Και τα δύο ματς θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ3.

Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, η Παρτιζάν είχε την πρωτοποριακή ιδέα να διοργανώσει έναν φιλικό αγώνα προετοιμασίας στο ανοικτό γήπεδο που χρησιμοποιούν οι ακαδημίες της (και αυτές του Ερυθρού Αστέρα) δίπλα από τον «Τάφος των Εθνικών Ηρώων» (Καλεμεγκντάν). Στο πιο... συμβολικό σημείο του Βελιγραδίου.

Τώρα, ο Παναθηναϊκός πάει την ιστορία ένα βήμα πιο πέρα και το Σάββατο το βράδυ (21/9) οι πρωταθλητές Ευρώπης θα εμφανιστούν εντός του αρχαίου οικοδομήματος του Παναθηναϊκού Σταδίου, που είναι γνωστό και ως Καλλιμάρμαρο, για να διοργανώσουν εντός του το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» και για να αντιμετωπίσουν την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε ένα event που όμοιό του δεν έχει υπάρξει.

Το τζάμπολ της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τους Σέρβους θα γίνει στις 22:00, ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 3, ενώ εντός του Σταδίου, που βρίσκεται επί της οδού Καλλιρόης, θα εμφανιστούν 35.000 φίλαθλοι του μπάσκετ και κατά κύριο λόγο φίλοι του Παναθηναϊκού.

Μετά την Παρτίζαν και πριν τον Παναθηναϊκό: Η ισπανική Γρανάδα διοργάνωσε το δικό της ματς σε ανοικτό γήπεδο (vids)
LIGA ENDESA

12:04 - 28.08.2024

Μετά την Παρτίζαν και πριν τον Παναθηναϊκό: Η ισπανική Γρανάδα διοργάνωσε το δικό της ματς σε ανοικτό γήπεδο (vids)

Στην αυλή του Congress Palace στην Γρανάδα, η τοπική ομάδα της Ανδαλουσίας που μετέχει στην Liga Endesa της Ισπανίας, έπαιξε φιλικό αγώνα κάτω από τον έναστρο ουρανό. Κάτι ανάλογο είχε κάνει πέρσι κάτω από το κάστρο του Καλεμεγκντάν η Παρτίζαν στο Βελιγράδι και σύντομα θα το κάνει και ο Παναθηναϊκός στο Καλλιμάρμαρο.

Από την αναμέτρηση, για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, θα απουσιάσουν από την αγωνιστική δράση οι Ματίας Λεσόρ και Λορέντζο Μπράουν, αλλά και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, τα οποία προσπαθούν να ξεπεράσουν έτσι ώστε να είναι απόλυτα έτοιμοι με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Τρεις ώρες πριν το τζάμπολ στο Παναθηναϊκός-Παρτίζαν, το πρόγραμμα του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» περιλαμβάνει και την αναμέτρηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Αναντολού Εφές (19:00, ΕΡΤ3). Και οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν, ανήκουν στο επίπεδο της Euroleague, της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης που ανοίγει την αυλαία της το διήμερο 3-4 Οκτωβρίου.

Την πρώτη μέρα (3/10) ο Παναθηναϊκος παίζει με την Άλμπα στο Βερολίνο, η Μακάμπι φιλοξενεί την Βιλερμπάν και η Μπασκόνια την Παρτίζαν. Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός την πρώτη αγωνιστική, αλλά στις 4 Οκτώβρη παίζει στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρμπαχτσε.