Επιστροφή στις... πρίζες: Ο «ηλεκτρικός» Παναθηναϊκός θα παίξει τον όγδοο τελικό του - Τι έκανε στους προηγούμενους επτά

Επιστροφή στις... πρίζες: Ο «ηλεκτρικός» Παναθηναϊκός θα παίξει τον όγδοο τελικό του - Τι έκανε στους προηγούμενους επτά

Γιώργος Γαβριλάκης 21:19 - 24.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 29.05.2024

Αφού απέκλεισε στον ημιτελικό του Final Four την Φενέρμπαχτσε, ο Παναθηναϊκός, την Κυριακή (26/5) θα παίξει στον μεγάλο τελικό της Euroleague. Και αυτό θα συμβεί για όγδοη φορά στην ιστορία του. Ακόμα δεν ξέρει τον αντίπαλό του (θα προκύψει από το ματς του Ολυμπιακού με την Ρεάλ Μαδρίτης) αλλά ξέρει πως στους επτά τελικούς του παρελθόντος, τους έξι τους έχει νικήσει!

Το ηλιοβασίλεμα στο Βερολίνο έλουσε με το τελευταίο φως της ημέρας τον Παναθηναϊκό και τον έκανε να... λάμπει, πριν πέσει το σκοτάδι. Ο ήλιος αποχώρησε από την γερμανική πρωτεύουσα στις 21:10 (τοπική ώρα) σχεδόν ακριβώς με τη στιγμή που οι «πράσινοι» πήραν την πρόκριση για τον τελικό της Euroleague!

Η νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στον πρώτο ημιτελικό του Final Four οδήγησε τον έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης λίγο πιο κοντά στο έβδομο αστέρι του, αλλά υπάρχει ακόμα ανοικτή... υπόθεση, ενώ οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ακόμα δεν γνωρίζουν ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους στον αγώνα που προσφέρει το τρόπαιο: Η Ρεάλ Μαδρίτης ή ο Ολυμπιακός θα είναι ο δεύτερος (χρονικά) φιναλίστ, αλλά προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στην δραστηριότητα του Παναθηναϊκού.

Το τελευταίο ματς της τελικής φάσης, ο μεγάλος τελικός δηλαδή, θα γίνει την Κυριακή (26/5, 21:00 ώρα Ελλάδας) και αυτή θα είναι η όγδοη φορά στην ιστορία του «τριφυλλιού» που θα διεκδικήσει την υπερπολύτιμη και πολυπόθητη κούπα στο ύστατο ματς της ευρωπαϊκής σεζόν.

Φέτος, επέστρεψε μετά από 12 χρόνια απουσίας στα Final Four της Euroleague και μονομιάς θα εμφανιστεί ως πρωταγωνιστής της τελευταίας μέρας! H προϊστορία είναι ευνοϊκή γι' αυτόν σε επίπεδο στατιστικής. Διότι από τους επτά τελικούς έχει νικήσει τους έξι. Δηλαδή, προς το παρόν έχει ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 85,7%.

Φόβος και τρόμος ο Παναθηναϊκός, ρεσιτάλ Αταμάν: Διέλυσε τη Φενέρ και επιστρέφει σε τελικό 13 χρόνια μετά τη Βαρκελώνη
EUROLEAGUE

21:15 - 24.05.2024

Φόβος και τρόμος ο Παναθηναϊκός, ρεσιτάλ Αταμάν: Διέλυσε τη Φενέρ και επιστρέφει σε τελικό 13 χρόνια μετά τη Βαρκελώνη

Ένας επιβλητικός Παναθηναϊκός έκανε... σκόνη την Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό (73-57), έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό της Euroleague και πάει για να ράψει το έβδομο αστέρι. Ρεσιτάλ Αταμάν, έδεσε κόμπο τον Γιασικεβίτσιους.

Επτά τελικοί, έξι τρόπαιο: Η παράδοση του Παναθηναϊκού

🏀 2011, Βαρκελώνη / Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ: 78-70
🏀 2009, Βερολίνο / Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 73-71
🏀 2007, Αθήνα / Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 73-91
🏀 2002, Μπολόνια / Παναθηναϊκός - Κίντερ Μπολόνια: 89-83
🏀 2001 (SuproLeague), Παρίσι / Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός: 81-67
🏀 2000, Θεσσαλονίκη / Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ: 73-67
🏀 1996, Παρίσι / Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα: 67-66

🔴 Sportal Euroleague Show LIVE από το Βερολίνο με Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!