Ο Πρέντις Χαμπ στο Sportal: «Η πίεση του Σάκοτα με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος»

Πρέντις Χαμπ

Ο Πρέντις Χαμπ στο Sportal: «Η πίεση του Σάκοτα με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος»

Χρήστος Τσάλτας 16:00 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:00 - 22.09.2024

O κουμανταδόρος της ΑΕΚ Betsson, Πρέντις Χαμπ, μίλησε στο Sportal για την εμφάνισή του κόντρα στον Πανιώνιο, τα «θέλω» του Ντράγκαν Σάκοτα από εκείνον, ενώ έθεσε το ταβάνι της φετινής προσπάθειας της Ένωσης.

Στο προτελευταίο φιλικό της πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις της η ΑΕΚ Betsson έδειξε θετικά δείγματα γραφής και κατάφερε να λυγίσει τον Πανιώνιο. Κάτι που οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον οίστρο του Πρέντις Χαμπ, ο οποίος έκανε σημαντικό step up στην επίθεση.

Κάτι που δεν ήταν τυχαίο, έχοντας προηγηθεί μια «γεμάτη» προετοιμασία, αλλά και πολλές συζητήσεις με τον Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε πόσο πιστεύει στον 25χρονο γκαρντ.

Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Έχω αυτοπεποίθηση, ξέρω τι παίκτης είμαι - Θέλουμε γεμάτο γήπεδο με Μακάμπι Ραμάτ Γκαν»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

11:53 - 22.09.2024

Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Έχω αυτοπεποίθηση, ξέρω τι παίκτης είμαι - Θέλουμε γεμάτο γήπεδο με Μακάμπι Ραμάτ Γκαν»

Η -άτυπη- πρεμιέρα του Χάντερ Χέιλ στα κιτρινόμαυρα πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι και ο χαρισματικός γκαρντ μίλησε στο Sportal για την κατάστασή του, το επίπεδο αυτοπεποίθησης στο οποίο βρίσκεται, αλλά και την σημασία της παρουσίας του κόσμου της ΑΕΚ Betsson στη σεζόν.

Η εμφάνιση κόντρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης ήρθε σε ένα timing το οποίο την χρειαζόταν και εκείνος. «Σίγουρα θα με βοηθήσει να εξελίξω το παιχνίδι μου και να είμαι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν», εξήγησε ο Χαμπ μιλώντας στο Sportal, για να προσθέσει ότι «είναι μια διαδικασία μάθησης. Πρέπει να μάθω το σύστημα της ομάδας και να κινούμαι σε αυτό και να μάθω πώς να σουτάρω τα σωστά σουτ, να βρίσκω ελεύθερους τους συμπαίκτες μου. Θα είμαι πιο άνετος όσο προχωράει η σεζόν».

Η κουβέντα στράφηκε στην προετοιμασία, η οποία πλησιάζει στο τέλος της. Για τον Αμερικανό γκαρντ η διαδικασία που πέρασε ήταν πιο πολύ εκμάθησης του νέου περιβάλλοντος, έχοντας μια νέα βάση σε όλα τα επίπεδα.

«Θεωρώ ότι έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά στην προετοιμασία, ώστε να μάθουμε τα plays και τους συμπαίκτες μας. Είναι δύσκολο να έχεις νέα ομάδα και ο κάθε παίκτης προσπαθεί να μάθει ο ένας τον άλλο. Η προετοιμασία μας ήταν δύσκολη γιατί είχαμε δύσκολους αντιπάλους, αλλά θεωρώ ότι μας προετοίμασε εξαιρετικά για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν», υπογράμμισε επί του θέματος.

Η εμφάνισή του στο Περιστέρι έδειξε πως έχει τη στόφα για να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του όποτε το ζητάει ο προπονητής. Έχει και την ποιότητα, αλλά και την ικανότητα να το κάνει.

Η θέση που αγωνίζεται άλλωστε είναι κομβική και ο ίδιος αντιλαμβάνεται πλήρως το βάρος ευθύνης. «Ως πόιντ γκαρντ πρέπει να οδηγώ τους συμπαίκτες μου στο παρκέ και αυτό μου λέει και ο προπονητής. Με πιέζει να γίνομαι καλύτερος. Δεν είχα τα καλύτερα παιχνίδια στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, αλλά με πίεσαν να βγάλω το καλύτερο. Ξέρω ότι έχω πολύ ταλέντο και μπορώ να εμπλακώ σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και έτσι το ότι με πιέζουν με βοηθάει πολύ».

Η νέα ΑΕΚ Betsson χτίζεται σε πολύ σταθερή βάση και ένα στοιχείο που ξεχωρίζει, ακόμα και εντός των τειχών, είναι πως «έχουμε πολλές επιλογές στο παρκέ και πολλές καλές αμυντικές προσπάθειες, έχουμε πολλούς πολύ καλούς πασέρ, παίκτες που είναι αθλητές. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και όταν είμαστε όλοι υγιείς θα είναι πολύ δύσκολο να μας αντιμετωπίσει κάθε ομάδα», όπως τόνισε ο Αμερικανός πλέι μέικερ.

Ένα από τα πιο σημαντικά νέα της ημέρας ήταν η επάνοδος του Χάντερ Χέιλ στη δράση. Ο Αμερικανός πάτησε παρκέ για πρώτη φορά με τη φανέλα της Ένωσης, αφήνοντας πίσω τον τραυματισμό του.

Πρέντις Χαμπ - Χάντερ Χέιλ

Την επιστροφή του Χέιλ την περίμεναν άπαντες, με τον Χαμπ να εξηγεί τη διαφορά δυναμικής που έχει η Ένωση με τον χαρισματικό σκόρερ στο παρκέ. «Δεν παίξαμε πολύ στο παρκέ μαζί, αλλά όταν είναι εκεί ανοίγει διαδρόμους για μένα, ως δεύτερος χειριστής της μπάλας και εγώ στη θέση του πλέι μέικερ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω και χωρίς τη μπάλα και να φτιάξουμε ο ένας το σουτ του άλλου, κάτι που μας κάνει μια πολύ δύσκολη περιφέρεια για κάθε αντίπαλο».

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν πλησιάζει, απέναντι στην Μακάμπι Ραμάτ Γκαν (01/10) και στο πλαίσιο αυτό έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο της Ένωσης. «Σίγουρα θέλουμε την στήριξη του κόσμου μας, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Θέλουμε να ξεκινήσουμε το Champions League με ρεκόρ 1-0, οπότε χωρίς αμφιβολία η στήριξη του κόσμου μας θα είναι κάτι το εκπληκτικό».

Όσο για το τέλος απάντησε στο μεγάλο ερώτημα, πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η νέα ΑΕΚ; «Έχουμε πολύ ταλέντο. Δεν θα βάλω στάνταρ στην ομάδα αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να πάμε τόσο μακριά όσο εμείς θέλουμε πραγματικά. Εάν συνεχίσουμε να παίζουμε μαζί και ομαδικά και να είμαστε ανιδιοτελείς, τότε θα πάμε μακριά», ήταν τα λόγια του.