O πρόεδρος της βουλγαρικής ομοσπονδίας μπάσκετ στο Sportal: Ο Βεζένκοφ θα γίνει ο δεύτερος Βούλγαρος στο ΝΒΑ

Σάσα Βεζένκοφ

i

© Intime

O πρόεδρος της βουλγαρικής ομοσπονδίας μπάσκετ στο Sportal: Ο Βεζένκοφ θα γίνει ο δεύτερος Βούλγαρος στο ΝΒΑ

Νίκος Καλαμπάκας 19:29 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:53 - 14.08.2024

Ο Γκεόργκι Γκλούσκοφ σε δηλώσεις του στο Sportal μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σάσα Βεζένκοφ, τονίζοντας ότι θα γίνει ο δεύτερος Βούλγαρος που θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γκεόργκι Γκλούσκοφ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αλεξάντερ Βεζένκοφ, ο οποίος για τρίτη χρονιά έλαβε το βραβείο του καλύτερου Βούλγαρου καλαθοσφαιριστή.

Ο Γκλούσκοφ, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός Βούλγαρος με θητεία στο ΝΒΑ, εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Σάσα θα ακολουθήσει το παράδειγμά του και θα σημειώσει πολύ περισσότερες επιτυχίες από αυτόν στο Alien League.

«Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν έχει ανταγωνισμό για το βραβείο του καλύτερου μπασκετμπολίστα της Βουλγαρίας. Είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο και επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος αθλητής της χώρας, ένα πολύτιμο βραβείο, τόσο για εκείνον όσο και για εμάς.

Ταυτόχρονα, ο Βεζένκοφ θα πρέπει να αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για τους νέους ανταγωνιστές. Δεν έδειξε μόνο ότι μπορεί, αλλά και πώς γίνεται και αυτό απαιτεί πολύ κόπο.

Ο Βεζένκοφ θα γίνει ο δεύτερος Βούλγαρος που θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Ελπίζω να πετύχει πολλά περισσότερα από εμένα. Είναι επιθυμία μου αυτό και είμαι πεπεισμένος ότι θα συμβεί. Το δύσκολο είναι να προσαρμοστεί στον ρυθμό του ΝΒΑ, πρέπει να είναι προετοιμασμένος για αυτό», είπε.

Στη συνέχεια μίλησε για το παράδειγμα που θα πρέπει να παίρνουν οι νέοι αθλητές:

«Είναι έτοιμος για αυτή την πρόκληση, γιατί πρόκληση θα είναι και για αυτόν και για εμάς. Θα είναι ένα πολύ πολύτιμο παράδειγμα για τους νέους που θα δουν ότι τα πάντα είναι δυνατά. Τους δείχνει πόση δουλειά πρέπει να καταβάλει ένας άνθρωπος για να πετύχει και αυτό είναι πολύ πολύτιμο».