Ο πρόεδρος της Μούρθια αποκαλύπτει ότι η FIBA «τα έχει βρει με τη Μάλαγα για το Final Four του BCL»

Ο πρόεδρος της Μούρθια αποκαλύπτει ότι η FIBA «τα έχει βρει με τη Μάλαγα για το Final Four του BCL»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:36 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:32 - 14.08.2024

Το... αφεντικό της Μούρθια, Αλεχάντρο Γκόμεθ, θεωρεί πως η FIBA έχει επιλέξει ήδη τη Μάλαγα και σε περίπτωση που προκριθεί στο Final Four του Basketball Champions League αυτή θα είναι η διοργανώτρια της τελικής φάσης. Η ομάδα του όμως, την αντιμετωπίζει στα ημιτελικά και «θέλουμε να χαλάσουμε τα σχέδια της Ομοσπονδίας».

H FIBA έχει λάβει τις προτάσεις των ομάδων που ενδιαφέρθηκαν να διοργανώσουν το Final Four του Basketball Champions League, αλλά δεν έχει ανακοινώσει ούτε ποιες είναι οι προτάσεις αυτές και από που προέρχονται, ούτε υπάρχει μία... εικόνα για το ποιος έχει περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες να επιλεχθεί. 

Θέληση της Ομοσπονδίας είναι (ιδανικά) η ομάδα που θα είναι η οικοδέσποινα, να έχει και αγωνιστικό ρόλο στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ είναι σίγουρα μία από τις ομάδες που έχουν καταθέσει φάκελο και που θα ήθελε να επαναλάβει τη φιλοξενία του Final Four στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, κάτι που είχε κάνει και το 2018 όταν η Ένωση εκτός από οικοδέσποινα ήταν τελικά και Κυπελλούχος

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και η Χάποελ Ιεσουσαλήμ, την οποία αντιμετωπίζει στο νοκ άουτ η ΑΕΚ, έχει επίσης εμπλακεί στην πιθανή φιλοξενία της διοργάνωσης στους Άγιους Τόπους, αλλά ο πρόεδρος της Μούρθια, Αλεχάντρο Γκόμεθ, εξέφρασε τη γνώμη του και τα παράπονά του για τον τρόπο που οι FIBA χειρίζεται την κατάσταση. 

Φαβορί η Μάλαγα για το Final Four του φετινού BCL
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

16:39 - 22.03.2023

Φαβορί η Μάλαγα για το Final Four του φετινού BCL

Η ΑΕΚ περιμένει τον αντίπαλό της για την προημιτελική φάση του FIBA Basketball Champions League μετά την ήττα της από την Μάλαγα ωστόσο η ισπανική ομάδα δείχνει να είναι το φαβορί για να φιλοξενήσει το Final Four του φετινού θεσμού.

Η ομάδα του αντιμετωπίζει στη φάση των «8» του BCL τη Μάλαγα, σε ένα ισπανικό ντέρμπι με φόντο τo Final Four. Μάλιστα, λίγο πριν ξεκινήσει η σειρά των προημιτελικών ο Γκόμεθ αποκάλυψε πως «η FIBA δεν έχει απλώς διαπραγματευτεί με τη Μάλαγα για να διοργανώσει την τελική φάση, αλλά έχει συμφωνήσει μαζί της ακόμα και στο οικονομικό». Αν η ομάδα της Ανδαλουσίας λοιπόν, προκριθεί «μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εκεί θα πέσει ο κλήρος»

Εξέφρασε επίσης και την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι «όλοι μας βλέπουν ως μια κατώτερη ομάδα από μία πόλη για την οποία δεν έχουν ενδιαφέρον, σε αντίθεση με την Ανδαλουσία που τους απασχολεί περισσότερο και ως τουριστικό προορισμός». 

Ο μόνος τρόπος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μούρθια, ώστε να... χαλάσει το πλάνο της FIBA που ο Γκόμεθ θεωρεί πως υπάρχει, είναι «να τους αποκλείσουμε στο γήπεδο. Αυτό είναι το κίνητρό μας και θα τα δώσουμε όλα».